
Heb jij wel eens een biertje getapt gekregen door een kastelein die pak em beet 9 miljoen euro per jaar verdient? Nee? Casper wel. Da’s wel een héél erg premium pilsje!
Dieter Zetsche, CEO van Daimler (Mercedes) is niet te beroerd om de mouwen eens op te stropen, en tapt in Genève uit een ander vaatje. Hij heeft zichzelf achter de bar geposteerd (traditie voor het Daimler-management op de eerste beursavond), en tapt zo te zien helemaal geen verkeerde pilsages. Casper was er als de kippen bij om zich door deze miljonair te laten bedienen, en gelijk heeft ‘ie. Proost! (via Twitter)
Proost Casper!
Dr. Z is wel The Man
@mopar:
Is denk ik voornamelijk aan de macht gekomen door zijn sterke fysieke gelijkenis met Gottlieb Daimler :p
@StijnB: Ja, of ze zijn fan van Monopoly daar bij mercedes ;)
Dan ben je wel een baas.
Daar wordt @casper toch niet warm of koud van met zijn 15 miljoen per jaar ?
Haha wat een (letterlijke) baas!
wel cool dat die mannen dat doen!
Beetje Duitser moet wel een biertje kunnen tappen ja
respect!
Like the boss!
Proost Casper! Jammer dat ik niet samen met dat biertje heb kunnen genieten. (Ja, ik drink gelukkig wel)
@marokkaanseheld: Wat is daar gelukkig aan?
@Benz65: drie keer raden
Hij Zetsche met een goede schuimkraag dus potentieel talent!
Nu nog iemand de hem het verschil tussen een bier- en wijnglas uitlegt.
@alcantara: nog nooit in Duitsland geweest?
@E320cdi: Blijkbaar, anders zou hij niet zo een domme comment geven ;)
coole kerel dus die baron.. niet te beroerd om eens iets te doen.. dat mag ik wel!
en Casper, proost! geniet er van :lol:
@dennisr: dat biertje is inmiddels allang opperdepop ? :lol:
Held :)
Dit waardeer ik ook erg in deze man, gewoon normaal doen en lekker achter de bar springen. Die man kan nog fatsoenlijk tappen ook, leuk om te zien!
Oh god, nog ff en we gaan de fotoverzameling van Sjoerd van Stokkum te zien krijgen… ?
Dat ziet eruit als een zeer smakelijk pilske.
Wat werd er daar geschonken trouwens? De Duitsers staan nu niet bepaald bekend om hun beroerde pils…
@bozewolf: Met Duitsers bedoel ik overigens de gehele Duitse gemeenschap in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk…altijd goed pils uit de Duitstalige delen van die streken.
En Tsjechie natuurlijk. Maar die staan hier buiten.
@bozewolf:
Die staan erboven zul je bedoelen.
@Hupke: Eigenlijk wel ja…
waarom brouwen jullie (Belgen) eigenlijk zo weinig pils? Elk Belgisch gehucht heeft wel een abdijbiertje maar behalve Jupiler (prima biertje) ken ik nauwelijks Belgisch pils…
@bozewolf:
Omdat pils (in mijn ogen alleszins) geen bier is. Het word eerder gedronken als limonade.
Daarbij hebben we vrij veel pilsen, zowat iedere streek heeft er een.
Om maar ff wat op te noemen:
Stella, Primus, Maes, Cristal, jupiler,… (moest je martenspils de naam bier waardig vinden zou het ook nog in het rijtje thuis kunnen horen) en dan noem ik nog alleen maar de grote brouwerijen op.
Maar als je echt bier wilt drinken zijn er gelukkig genoeg nog 1000en echte mogelijkheden (zowat evenveel als er gebouwen zijn die ouder zijn dan 100jaar).
@Hupke: Pils geen bier?!
Dat is vloeken in de kerk gvd :D
Stella ken ik wel…da’s bocht, Maes bier ken ik ook wel, werd ik niet wild van. Jupiler prima pilsje, Cristal ken ik niet. Voor de rest ken ik dus geen Belgisch pils. Misschien ook omdat de supermarktschappen hier vol liggen met allerlei Belgische abdijs, dubbels en triples. Dus ik heb ook zeker weten een selectief beeld.
Ik kan bepaalde goeie sterke bieren absoluut wel waarderen, maar om te drinken ben ik toch meer een pils fan. Maar dan wel lekker pils. Als je er bij mij 15 Heineken ingiet ben ik eerder beroerd van de hoeveelheid bocht dan van de alcohol. Kun je misschien beter wat Duveltjes nemen.
Maar goed, bier drink ik eigenlijk voor de gezelligheid. Als ik alcoholistische neigingen voel opkomen grijp ik liever naar wat goeie vodka zoals Stolichnaya of een goeie bourbon zoals Jim Beam.
Een goeie single malt blijft natuurlijk cream of the crop, maar een echt goeie single malt kost je allerminstens 60+ euro. Tenzij je kapitaalkrachtig bent zuip je zulke flessen niet zomaar leeg.
Anyway…heb t gevoel alsof ik nu aan alcoholblog aan het bijdragen ben…
@bozewolf:
Een single malt (liefst) of een cognac of rum gaat er altijd wel in en een echte borrel lust ik ook wel. Een redelijke blend ook wel. Als het is om te mixen liever vodka dan gin.
Voor de rest drink ik vooral graag echte bieren. Zware bieren of eigenlijk gewoon bieren met smaak (donkere bieren, witbier,…) pils drink ik eigenlijk alleen maar als het niet anders kan, bvb. als het heel druk is op café of feestjes ofzo. Ik vind de smaak daarvan te beperkt dat is voor mij echt iets zoals limonade. Het is in principe bier maar het is zoals fanta is in vergelijking tot versgeperst fruitsap (eventueel met een scheut bij :P ) in mijn ogen.
@Hupke: Er zijn inderdaad honderden streekbieren waar zelfs de Belgen soms nog nooit van gehoord hebben.
Elke streek heeft zijn eigen pils, maar Maes, Stella & Jupiler zijn de bekendste.
Pils is wél een bier, het heeft dezelfde “basis” als alle andere bieren, enkel het brouwproces is anders.
Lawl, toch vet dat zo’n man daar gaat staan tappen.
Netjes hoor dat de grote baas himself toch echt op de beursvloer nog veel uitvoert achter de bar maarliefst haha wel grappig, maar zeker respect
Er zijn niet veel CEO’s die hem dat nadoen, de meeste zijn gewoon te arrogant om zulke ‘slaafse’ jobkes te doen.
Ik kan mij wel inbeelden dat het een plezante boel is aan de toog, iedereen wil toch wel eens een klein praatje slaan met de mensen van het bestuur. Laat staan achter de toog zelf.
Teambuilding on a new level!
@vale46:
+1
De twee andere achter Zetsche zijn Thomas Weber en Joachim Schmidt en die zitten ook in de BoM van Daimler dus dure bar-crew ;)
in een wijn glas haha
@zidane093:
Jij hebt én geen verstand van bier én geen verstand van wijn he?
Dlink bier pott’n daar bij de mercedes stand, lekkaah! Sws de beste stand die er is dan :p