E30 M3-redder helpt slachtoffers van Matthew

Auteur: , 22 Reacties

Onlangs deelden we het verhaal van Instagrammer Jalilsup (echte naam Randy Jalil) en zijn BMW E30 M3. Orkaan Matthew kwam deze klassieker wegblazen, maar Randy stak daar een stokje voor door de Duitse sportsedan in zijn huiskamer te parkeren. Nu krijgt dit verhaal nog een mooi vervolg.

E30-M3

De foto’s van de opvallende huisgast gingen namelijk snel viraal. Op Facebook was het een hele dag een top trending topic en de mensen van Petrolicious maakte een mooi item over Randy en zijn E30. Het hele verhaal leidde tot veel nieuwe volgers voor de E30-liefhebber en zijn BMW op styling 32 velgen op de Sociale Media.

Nou zijn volgers op sociale media tegenwoordig sowieso heel belangrijk voor sommigen, maar je kan er kennelijk ook klinkende munt uit slaan. Precies dat gaat Randy dan ook doen, maar niet om zijn eigen zakken te vullen. De Floridiaan wil met de opbrengst namelijk slachtoffers van Matthew uit de brand helpen.

Samen met een mattie heeft de BMW-liefhebber een T-shirt gemaakt met daarop een print van de E30. Je kan zo’n shirt kopen en de winst gaat naar de diepe zakken van politici in Haïti. KOOP DAN!22 reacties

Fijne man

Lil’Lewis en andere coureurs hebben zich ook ingezet voor slachtoffers van de orkaan in Haiitie.
Geweldig dat je anderen wil helpen, maar kom op zeg. Betrek die auto daar niet weer bij. Gevalletje aandacht tekort/pronken met je auto.
@badmat: of gebruik maken van iets dat al bekend is. Denk dat een foto van zijn auto in dit geval beter werkt dan een foto van het rampgebied of zijn hoofd….
@badmat: Die auto heeft er voor gezorgd dat hij zo veel volgers heeft en dat de wereld hem kent. Zonder zijn E30 was hij gewoon een doodnormale kerel zoals jij en ik. Geen wonder dus dat hij zijn E30 als eyecatcher gebruikt voor dit nobele streven!
@peug206 @viezefreddyw daar hebben jullieje gelijk, maar het is gewoon die drang naar aandacht waar ik me groen en geel aan erger.
Die aandacht sowieso ook het doel van die eerste foto.
Het zal mij niets verbazen als hij de bekendheid van zijn auto nu ook gaat proberen te gebruiken om zelf een extra zakcentje te verdienen.
@badmat: Het zal vast mee vallen, die drang om aandacht. Maar de kracht van social media is dat de hele wereld het kan zien door drie keer te klikken. Meneer heeft een prachtige auto die we hier met z’n allen wel een beetje begeren. Mooi om te zien toch dat hij zich er zo om bekommert? En ja, misschien verdient hij er wel een extra zakcentje van. Is ook totaal niet erg, de hobby ‘autoliefhebber’ is al duur genoeg.
@viezefreddyw: je moet een natuurramp niet als bron van inkomsten zien
@badmat: Er staat duidelijk in de tekst dat hij het niet gaat doen om zijn eigen zakken te vullen. Is toch een mooi streven van hem? Door middel van z’n auto geld inzamelen voor slachtoffers. Wou dat ik het kon doen.
@viezefreddyw: het staat er wel duidelijk, maar hoe betrouwbaar is die vent? Een trui van 72 Canadese dollar… lijkt me dat hij wel wat zelf houd.

Je moet nooit iets wat met goede doelen te maken heeft te serieus nemen. Er gebeurt bijna altijd wel iets anders met het geld. Bij Unicef zeggen ze ook niet dat je gedoneerde geld naar de directie gaat
@badmat: Ach ja, ik vind het in ieder geval een mooi streven van meneer dat hij zich inzet voor slachtoffers van een natuurramp. Jij vast ook.
@badmat: hallo, hij kan het ook niet doen en dan gaat er dus helemaal NIETS (vanuit hem) naar het ‘goede’ doel. Waarom worden mensen die zich voor een goed doel inzetten en daar eventueel geld aan verdienen toch altijd in een negatief daglicht gezet! Wat denk jij wat de directeur van Unicef verdient in vergelijk met een soort gelijke functie met de zelfde verantwoordelijkheden bij een Multinational????
@badmat:
Sjeezus man,
– doe niet zo moeilijk
– doe nief zo achterdochtig
Wees bljj dat deze doodgewone gozert die toevallig bekend is geworden , daar iets goeds mee doet
Niet alle mensen zijn slecht of onbetrouwbaar.
Geloof me er zijn gelukkig een heleboel goede onbaatzuchtige mensen!
@badmat: dude, serieus? Jij vind het gek dat iemand geld probeert te verdienen?
@lekbak: That’s how they roll in soviet russia, komrad lekbak
Fijn om te zien dat hij dmv de media aandacht die hij gehad heeft nu een bijdrage kan leveren aan de slachtoffers. Dat de auto daarbij centraal staat is volkomen logisch want dat heeft voor de aandacht gezorgd. Chapeau!
Toch goed dat hij aandacht vraagt voor de slachtoffers in Haïti, maar dat met die kleren had hij niet hoeven doen, beter storten mensen direct geld naar hulporganisaties die ter plekke actief zijn. Die shirts en opdruktoestand kosten ook wat per slot van rekening dus dat gaat al van je gift af.
Nou, mensen, put your money where your mouth is en koop zo’n shirt. Of? Toch niet? Hypocriet dus?
Beetje jammer van die laatste zin AB. Nergens voor nodig en wel erg politiek voor een autowebsite.
@stfu: wrong. @jaapiyo verwoordt wat een heleboel mensen denken en wat wel degelijk gebeurt. De politiek zou er juist voor moeten zorgen dat gevoel weg te nemen. Onlangs heeft Nederland de financiële hulp aan een aantal landen opgeschort omdat totaal niet transparant kon worden gemaakt hoe het ontvangen geld besteed is. En jij weet ook dat er in het verleden veel te makkelijk heel veel geld is overgemaakt naar voornamelijk Afrikaanse landen waarmee onvoldoende nuttige projecten zijn opgestart. Laten we het zo maar zeggen: bedrijven als Mercedes zijn er niet slechter van geworden…
En nu ga ik schijten.
@timdawg: http://www.nu.nl/politiek/2868251/nederland-schort-hulp-rwanda.html
en http://nos.nl/artikel/2035680-nederland-schort-hulp-aan-burundi-op.html

In deze berichten wordt niet specifiek gesproken over foutieve bestedingen, maar reken maar dat er in dat soort landen een boel muntjes verkeerd terecht komen.

Godverdomme, de vrouw heeft het laatste velletje opgemaakt!
Mooi streven..
Wel n wijs shirt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).