Ecclestone gaat internetmedia weren uit F1-paddock

Auteur: , 28 Reacties

Zeg wat je wilt over Bernie Ecclestone, maar consequent is hij zeker.

vlnr: Hamilton, Alonso, Webber, Ecclestone, Button, Vettel

Vorige week mochten we genieten van een fulminerende Bernie, die de wereld liet weten dat indien je niet oud en rijk bent, je dood bent voor hem. Zijn nieuwste uitbarsting snijdt wat meer hout, want hij wil het aantal online publicaties met toegang tot de paddock aan banden leggen.

Choose your race for free, enter the paddock, meet the drivers. How do you do it? Set up a website.” en “I’m going to have a good look at the accreditation because it is a bit of a joke“, aldus Ecclestone in een interview met (papieren) F1-journo Chistian Sylt.

En op zich: een F1-paddock is ongelofelijk beperkt in zijn capaciteit, dus natuurlijk kan je niet iedere Jandoedel met een domeinnaam een perskaart en onbeperkt toegang geven, maar ik betwijfel ten zeerste of dit ook gebeurt. Er zal heus al een vorm van selectie hebben plaatsgevonden. Daarnaast: Ecclestone gaf zelf al aan geen bal van internet te snappen, dus hoe kan de man hier een afgewogen oordeel over vellen?

Hoe dan ook, het idee is niet heel verkeerd, maar zoals altijd bij controversiele personen worden Ecclestones woorden extra op een weegschaaltje gelegd, en is alles wat hij zegt munitie voor zijn tegenstanders.

Foto: Bernie met de sterren van 2012. Who doesn’t belong?28 reacties

Ecclestone wordt langzamerhand de Blatter van de F1 met z’n rare fratsen.
Kan er niks aan doen maar heb zo’n hekel aan die vent.
“Bernie met de sterren van 2012. Who doesn’t belong?”

Antw 1: Bernie want geen F1 coureur
Antw 2: Webber want nooit kampioen geworden
Antw 3: De vangrail want geen echt mens
Antw 4: Zo te zien Felipe Massa…
@jaapiyo: Ik ga toch voor Bernie hoort er niet bij:

http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/06/1986-41.jpg
@jaapiyo: 4 absolute grootheden uit de F1, toen de F1 nog van echte kerels was.
@406_v6: da’s lang geleden. Prost buitengewoon succesvol bij Ferrari (NOT), Mansel en Piquet in hetzelfde team met verschillende overalls. Dat kon toen gewoon. En Senna, aan het begin van zijn carrière bij Lotus.
@roppp:

Prost reed pas in 1990 bij Ferrari, Senna reed tot 1987 bij Lotus.
Het team dat je zoekt is Mclaren. ;)
Piquet en Mansell natuurlijk in dienst van Williams.
@roppp: Wat carmasterr zegt. Tevens deed Prost het in zijn eerste jaar bij Ferrari inderdaad vrij goed en dat jaar kwam uiteindelijk tot zijn dramatische conclusie met Senna die Prost van de baan aframde in bocht 1 op Suzuka nadat Senna de pole had gepakt maar Prost vanaf P2 de leiding nam bij de start.

Senna had van tevoren geklaagd dat P1 aan de verkeerde kant van de grid geplaatst was van de racelijn af. Er werd echter niks aan verandert, dus toen nam Ayrton het recht in eigen hand.

In 1991 was de Ferrari ongeveer net zo goed als die van dit jaar, bagger dus voor Ferrari begrippen. Prost kan dat niet handelen met het einde van zijn carrière in zicht (net als Alonso nu eigenlijk) en toentertijd was het team nog niet te beroerd om hem er dan maar uit te gooien. Nu hadden ze dat ook moeten doen (met alle respect voor Alonso’s kwaliteiten als coureur, de man heeft zich gewoon weer onmogelijk gemaakt bij het team) maar kan dat niet meer omdat je meteen een batterij advocaten op je nek hebt die tientallen miljoenen eisen, dus is het maar een beetje passief aggro wachten totdat Alonso zegt dat hij weggaat bij het team, dan kan hij geen oprotpremie meer eisen.
@roppp: Inderdaad lang geleden; toen had je nog spannende races, materiaalpech kwam vaker voor dan nu. Van dit rijtje heb ik Nigel Mansell bij Ferrari altijd het meest bewonderd. Was nooit een fan van Senna, maar het was een briljant coureur. Prost was een jankerd, Nelson Piquet een reuze sympathieke vent.
Lijkt me een goede ontwikkeling. Ook op beurzen en andere locaties kunnen de meest simpele website met een perskaart naar binnen. Hoe slecht en lelijk de site ook is.
Vergelijk hem met een Veyron.
Wekelijks iets nieuws, maar 3x niks..
Ach ja… onze Bernie hè… alles waarvan bijna het batterijtje op is gaat stotteren en valt stil.
Oude gek in zijn F1 gekkenhuis…
Mark Webber
Tsja, helaas voor Bernie heeft hij er weinig over te zeggen want de media accreditatie wordt nog altijd door de FIA geregeld, en niet door de exploitant. Desondanks vind ik dit toch wel jammer. Ik heb zelf ooit met de gedachte gespeeld om een F1 website te starten en na verloop van tijd accreditatie te regelen, maar de regels zijn zo streng dat je als kleine website niet zomaar binnenkomt. Je moet je bezoekersaantallen kunnen overleggen en door een onafhankelijke partij laten verifiëren, FIA mensen controleren je website op kwaliteit en je moet een minimumaantal artikelen plaatsen. Als je aan al die voorwaarden kunt voldoen en ook nog eens ter plaatse interviews kan afnemen en persconferenties kunt bijwonen, verdien je wat mij betreft die accreditatie wel.
@Edge: dus Bernie lult uit zijn nek.
@Edge: ja wie heeft het meesten zeggen bij de FIA bernie eccelstone. Dus hij er wel degelijk over te zeggen
@raym:

Bernie heeft niet zo veel te vertellen bij de FIA.
Daar heerst ene Jean Todt.
Vandaar dat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden altijd…
F1 en Bernie. Altijd leuk voor discussie. Wanneer de sport niet meer over sport gaat, maar over geld; is de meeste lol eraf.
Als FI, Sauber en Lotus is het natuurlijk vechten voor niks. Dit is de enige kans, anders doen ze gewoon in de nabije toekomst echt voor lul mee.
Maar ja, je hebt ook werknemers. Wieweet moeten ze gewoon ‘ja’ zeggen tegen de 2nd Tier optie en daarin gaan rijden. Laat die top 5 teams, de top 10 maar lekker met elkaar vechten; ga je zien hoe leuk t wordt; als je een kampioenschap hebt met maar 10 man erin. Kan Toro Roso lekker voor lul plaats 11 en 12 bekleden en kunnen deze 3 teams + 3 nieuwe teams laten zien dat de Tier 2 cooler is: door leuke marketing, leuk racen. Misschien zelfs een jaar niet de beste willen zijn, maar gewoon racen om tegen elkaar te racen. Lijkt me heerlijk als bij F1 kijken het eigenlijk leuker is om de underdog te volgen.
We gaat t allemaal zien. Het mooiste is: als het kapot gaat, hebben ze alleen hunzelf ermee. De kijker zal het zn reet roesten en de TV zenders pakken het jaar erna gewoon een andere klasse erbij.
Wat is een eikelsteen?
@norge: een harde eikel?
Kunnen we niet de regel instellen. Dat we gewoon alle berichten over bernie in de bann gooien. Het is toch allemaal onzin
F1 is bijna afgelopen. Ikzelf ben jaren geleden al afgehaakt.
@drijver: Inderdaad, zie nogal wat overeenkomsten tussen Bernie en de F1; trager, alles geforceerd, steeds moeilijker doen en toch steeds minder actie …

Maar goed; vooral hard bijten richting Internet, de jeugd en de toekomst, zal de F1 echt ten goede komen … not. Maar dat interesseert Bernie natuurlijk niet; die is schatrijk en nu hij z’n macht ziet slinken – hij is zelf van overrijp naar rottend gegaan – de typische laatste hysterische stuiptrekkingen van iemand die de controle kwijt raakt; history repeating :)
Nog even geduld en het geval “Ecclestone” lost zich vanzelf op. Zelfs hij kan niet over z’n graf regeren.
@406_v6: gelukkig heeft ie een leuke dochter!!
@roppp: “gelukkig heeft ie een leuke dochter!!”… sarcasme modus uit? ;-)
Dementerende oude mannetjes gaan rare dingen roepen als de moderne tijd hun ouderwetse gedachtegang inhaalt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).