Een Valkyrie met die geweldige V12 van Cosworth

Auteur: , 18 Reacties

Kwijlen.

Alsof je tijdens de spits opgevouwen in een NS-trein zit, zo druk was het op de stand van Aston Martin in Genève. Niet zo vreemd, de Britten pakten groot uit met diverse bijzondere concepts. Een auto die niet meer in conceptstaat is en zo goed als klaar is voor het echte werk is de langverwachte Aston Martin Valkyrie.

In Genève had het merk weer eens een Valkyrie meegenomen. Dit keer geen mockup of een vaag prototype, maar een rijdend exemplaar met de gigantisch lekkere V12 van Cosworth onder de kap in combinatie met een hybride aandrijflijn. Vanzelfsprekend kon dit model op veel aandacht rekenen.

De 6.5-liter V12 gaat maximaal 1.176 pk en 900 Nm koppel leveren. Stapje voor stapje nadert de Valkyrie het productieproces. In een wereld waar klimaatkwesties en de opkomst van de elektrische auto centraal staat is het een verademing om te weten dat er toch nog projecten als deze bestaan.18 reacties

Ik vind dit echt een bizar vet apparaat! En in tegenstelling tot velen ook mooi.

Op het Youtube kanaal van Mr.JWW maakt hij er een serie over. Hij mag voor een verzamelaar zelf een Valkyrie samenstellen en filmt dat proces.
Bizar en gaaf, je moet wel een slangenmens zijn om erin te kruipen. Daarna is het hotel California, you can never leave…
Het valt me op dat er geen foto getoond worden van de zijkant, niet hier, niet bij de vorige q8, niet bij de mercedes g klasse…. heel apart
@maferick74: het was behoorlijk druk. Dat gaat dan moeilijk
@maferick74: staan altijd mensen voor
Ding schijnt een 12-in-1 uitlaat te krijgen, waardoor het geluid klinkt alsof de motor twee keer zoveel toeren maakt als de 11.000 die hij toch al haalt. Komt nog het meeste in de buurt van de McLaren F1 auto uit 1991 (met V12).
Was dit de auto waar meneer Verstappen zich ook even mee bezig heeft gehouden?
@drdre1: Geen idee of hij zich er mee heeft bezig gehouden. Ik heb hem wel tegen Supercarblondie horen zeggen dat hij er één krijgt/ koopt.
@antoonniels: ik denk krijgt. Hij heeft namelijkt vorig jaar gezegt dat hij hem niet ging kopen.
Heerlijk! Ik kan hem niet betalen maar ik wil hem!
Die ‘spiegels ‘ lijken mij behoorlijk in de weg te zitten als ik het zo zie.

Erg mooie techniek weer !
Die aparte beeldschermen voor de spiegels zien er enorm (lomp) uit. Voor die paar miljoen mag je toch op zijn minst dunnere of weggewerkte schermen verwachten? Dit gaat er snel gedateerd uit zien zo.
@dare2think: Zie het als een mychron5 of iets wat niet stuk kan gaan mbt racen. Snap je punt wel!
Zou je voor de bestuurdersstoel 2 “hoofdsteunen” krijgen? Eén voor normaal gebruik en één voor gebruik met helm.
@antoonniels: Ziet er niet naar uit dat ze willen dat je hier met je kale bats in gaat zitten. Best gek voor een straat legale show auto.
Fenomenaal! Hier maak je mij toch echt wel weer heel blij mee! Te beseffen dat Aston gewoon eventjes een auto bouwt met zo’n prachtig atmosferische V12 die klinkt als goud, en een design ontwerpen wat ook nog mooi is! Good job Aston!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).