Eerste aflevering The Grand Tour in Zuid-Afrika

Auteur: , 39 Reacties

Jezza & co kiezen voor een warme setting.

The Grand Tour

De eerste studio opname van de gloednieuwe Amazon-serie met Clarkson, Hammond en May zal worden gedraaid in Johannesburg. Het was al bekend dat iedere aflevering in een ander land zou worden opgenomen. Zuid-Afrika krijgt de primeur. Volgens Amazon is het trio ontzettend populair in het land.

Fans kunnen niet zomaar een opname bijwonen. Amazon komt namelijk voor elke aflevering met een speciale loterij waar toegangskaartjes zullen worden verloot. De drie presentatoren waren voor TopGear en voor TopGear Live al diverse malen in het land geweest. Onder andere de test met de imposante Marauder werd opgenomen in Zuid-Afrika.

Elke live opname zal worden gedaan in een grote tent. Deze fungeert als tijdelijke studio. The Grand Tour is vanaf deze herfst te zien via Amazon Prime. (via The Guardian)39 reacties

Slim, hopelijk zijn de jongens opgeladen na die lange pauze en wordt het een mooi programma. Zeker na die voorlopige Faal van afgelopen zondag.

Ik had eigenlijk een beetje gehoopt op alleen maar roadtrips, niet goed opgelet denk ik….
@pomoek: Die nieuwe jongens daar zijn er niet neergezet om een leuk programma te maken, maar vooral om BBC ‘politiek correct’ te maken.

Verder zit er achter de wissel geen enkele agenda.
@martinus:
vraag me af hoe “politiek correct” jij wordt als iemand je op je muil hoekt omdat hem het eten dat je voor hem gehaald hebt niet aanstaat.
@super: Eten? Het was een salade, dat is geen eten.
@super: blind staren op de zgn. reden en daardoor het grotere plaatje niet (willen) zien. Zeer gebruikelijk tegenwoordig.
@super: Waarom zou ik iemand op zijn ‘muil’ hoeken?
Klinkt goed. Als ze nu ook gewoon via de reguliere torrentboer binnen te halen zijn komt het helemaal goed.
@dutchdriftking: ja hoor dat is een kwestie van uren.
@bofkont: met deze drie zal er ongeveer 5 minuten na de aftiteling al een blokjes torrent beschrikbaar zijn, full hd misschien een uurtje…
@dutchdriftking: natuurlijk
Kijk hier gaan we voor zitten!! dit is voor mij Top gear,dat andere negeren we volkomen, tenenkrommend slecht was het !!
Na afgelopen zondag Top Gear gezien te hebben begin ik langzaam maar zeker het idee te krijgen dat het gescripte uitkam van de BBC en niet van deze 3 heren. Laten we hopen dat dit klopt en deze show gewoon weer lekker spontaan wordt met echte humor.
Een soort topgear live-show.
“Elke live opname zal worden gedaan in een grote tent.”

Hopelijk pakt dit goed uit, live blijft toch moeilijk.
@jack_abarth: elke opname is live.
Iemand al een ilegale downloadlink?
@mrrallycross: Ja pls, of gwn een site waar de aflevering gratis opstaat.
@mrrallycross: Van een programma dat nog niet eens opgenomen is?
@motoragent: hopelijk komt er een artikel met een link als iemand iets gevonden heeft. wanneer het opgenomen is natuurlijk
@mrrallycross: misschien iets voor @RubenPriest om een lijstje voor je te maken net als met de F1 links? ;)
@peug206: @mrrallycross: net als bij het oude TopGear zullen we mogelijk de ochtend na de uitzending een linkje online zetten naar de desbetreffende aflevering. Stay tuned met de herfst!
@RubenPriest: top bedankt!
Yes, weer iets om Johannesburg positief op de kaart te zetten. +1!
Is nu al beter dan top gear
Hammond klust bij als musketier??
Ik ben echt benieuwd naar de reacties op deze serie. De reacties op Top Gear zijn in ieder geval onrealistisch en diep triest. Een grote groep mensen (vaak ook diegene die zich laten horen, opvallend genoeg) hebben tegenwoordig verwachtingen waar vrijwel niemand meer aan kan voldoen. Vanaf aflevering 1 moet alles direct goed zijn en 2e kansen kennen we niet.

Ik lag me de ballen uit de broek als de eerste aflevering van The Grand Tour voldoet aan alle zelfde kritiek die de nieuwe Top Gear nu heeft gekregen. Dus minder dan 4,4 miljoen kijkers (aantal kijkers laatste aflevering Top Gear met hun), want dat zag Autoblog als reden om het geflopt te noemen (terwijl 3,5 miljoen kijkers alsnog belachelijk veel is natuurlijk). En dat de presentatie niet helemaal soepel loopt. En dat het publiek getemperd enthousiast is.

Begrijp me niet verkeerd, ik hoop op een leuke autoshow. Maar ik vind het kritiek op Top Gear (ongeacht het budget) gewoon overdreven. Ik had eigenlijk alleen moeite met die stem van die Chris Evans, die gaat echt door merg en been.
@quincy: lijk cijfers gaan vergelijken word heel moeilijk gezien gt op internet is en voor velen niet beschikbaar via de reguliere routes en tg gwn op tv is
@quincy:
Heb de herhaling gezien, vond ’t ook niet zo erg als de commentaren op de interwebz suggereren. Nauwelijks minder dan de laatste edities met Clarkson + co. Inderdaad : met uitzondering van die Evans (zowel gedrag als stem), daar krijg je aambeien van.

Eens kijken hoe de volgende afleveringen gaan worden. En of “pop-up TG” bij Amazon wel zo de moeite waard gaat zijn.

* alvast kritiese bril opzetten gaat *
@amghans: is die corky van de Evans niet meer dan de helft van de tijd in beeld? Dan is het toch 50% k*t?
@quincy: ik vond Top Gear best leuk. Eigenlijk hetzelfde als vroeger. Joey was een redelijk geslaagde Hammond.
@siemi: Inderdaad. Het was geen top niveau, maar zo ervoer ik de laatste shows van de 3 heren ook al niet meer. Beetje zelfde niveau, andere mensen en ik kon Matt wel waarderen.

Ik ben benieuwd of in de volgende afleveringen ze gaan wisselen van presentatoren of het bij Chris en Matt houden. Ze hebben een team van 6 of 7 presentatoren, daar moet je wat mee kunnen. Minder scripten en zoeken naar chemie tussen presentatoren uit je team.
Ben wel weer benieuwd wat voor plezante onzin ze gaan doen.
“Jezza & co kiezen voor een warme setting.”

Dat valt wel mee, de opnames in de tent zijn 17 juli, en da’s hartje winter in Zuid-Afrika…
@OverSoft: bij 17 graden krijgen die Engelsen het al warm natuurlijk ;)
Ze waren hier voor een week in Namibie (huh waar?) Ja dat ligt dus boven ZA en we hebben het gezellig gehad. De hele crew is 2 keer komen kartbaan op mijn kartbaan in Windhoek. Ze hebben een hele lange reis gemaakt met dune/ offroad buggies. Laatste punt was bij Epupa falls, alwaar ze met vliegtuigje weer terug gingen naar Windhoek. De cameraman vertelde me nog dat Clarkson bijna weer iemand op zn bek had geslagen. Veel van de crew zijn ex TopGear. Ze waren hier om de Christmas special op te nemen. Wordt een mooie show/ roadtrip denk ik.
Ik ga proberen die eerste show bij te wonen in ZA. Leuk.
@windhoekgokarting:

Leuk verhaal ..
Hou ons op de hoogte .. Thanks ..
@windhoekgokarting: Da’s erg leuk! Epupa Falls is prachtig. Wanneer ik weer in ZA ben (februari) kom ik wel eens langs om een rondje te karten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).