Nieuwe show Clarkson, Hammond en May heeft een naam!

Auteur: , 53 Reacties

Denk Laguna.

Top Gear maar dan anders

The Grand Tour.

Hoppa.

Nu weet je het.

Het voormalige Top Gear-trio heeft eindelijk naar buiten gebracht onder welke naam ze bij Amazon een autoshow gaan maken. De grote reis dus, want als een ware Floortje Dessing is het olijke trio de wereld rondgereisd, om vanuit de UK uiteindelijk bij het Amerikaanse Amazon uit te komen. Als we de foto’s op social media mogen geloven, wordt er voor de show zelf ook wat afgereisd. Volgens Clarkson zal elke aflevering namelijk worden opgenomen in een ander land, met een grote tent als studio. Met de Top Gear Specials nog in het achterhoofd, kan dat niet anders dan episch worden. Het waren deze specials waarin de drie onder andere naar de oorsprong van de Nijl of The River Kwai gingen die het hoogtepunt waren van het jaar. Gescript natuurlijk, maar goed gescript.

Vanaf deze zomer komt de show, die toch een beetje klinkt als een oude Renault Laguna-stationwagen, naar Amazone Prime. Hoe en wanneer we de show in ons eigen landje -via de legale kanalen- kunnen zien is nog onduidelijk, Amazon levert haar streamingdienst vooralsnog niet in Nederland.

The Grand Tour53 reacties

Yeey.
Hmm, leuke maar aparte naam.. Maar Hammond, dat baardje mag er nou wel eens van af hoor!
@viezefreddyw: die sprekende vagina bedoel je?
@viezefreddyw: Eens, zo’n pratende kut werkt misschien als je een vet, vormloos hoofd hebt zoals Matt Farah, maar bij Hammond lijkt het een grap.
@Jochempie: Zitten we op Autoblog of het Libelle forum?
@mikkeloentje: Je bedoelt het forum van het meest-gelezen blad onder mannen?
@mikkeloentje: ja wat voor lipgloss heb jij.
@xiran: Ligt eraan wie ik tegenkom met stappen. 😏
@mikkeloentje: scherp! Het enige goede antwoord.
@Jochempie: jullie zijn nog van de oude stempel waar er daadwerkelijk nog haar op het vrouwelijke geslachtsdeel zit? Tegenwoordig scheren die vrouwen dat eraf. Dus iedereen zonder baardgroei heeft nu een sprekende vagina. Welkom in de 21e eeuw
@87sandyd: eh. Ga eens daten jongen. Tegenwoordig is de kokosmat weer hip onder hipsters. Kaal is zo 2015.
@postzegel: is dat wel een gluten vrije cocosmat? Gluten zijn vergif 😁
@Jochempie: Ik had nog nooit van Matt Farrah gehoord, maar moest meteen denken aan Frans Duijts.
Volgens The Guardian wordt elke show in een ander land opgenomen, vanuit een grote tent, wat de naam van de show verklaart. Leuk concept, wat mij betreft.
@loremipsum: http://www.theguardian.com/media/2016/may/11/jeremy-clarksons-amazon-show-grand-tour-top-gear?CMP=twt_gu

Wel zo netjes;)
@loremipsum: haha die reactie van May in het artikel: I wanted to call it ‘Nigel’ or ‘Roger’. We needed a name, and they’re names. Heerlijk droog!
@loremipsum: thanks, heb de info toegevoegd!
@loremipsum: Clarkson zelf op twitter heeft het over verschillende dorpen/steden, en rept zelf geen woord over andere landen. Hoe dan ook, leuk!
@Edge: ““Thing is,” said Clarkson, “we’ll be travelling the world hosting each episode in a different country, from a giant tent. It’s a sort of ‘grand tour’, if you like. So we’ve decided to call it The Grand Tour.”
Als ze alleen maar in oude barrels de wereld over gaan hoeft het echt niet voor mij
@burninrubber: Ze hebben in ieder geval een triotest in de LaFerrari, 918 Spyder en McLaren P1 opgenomen op het circuit van Portimao, en Jezza postte onlangs nog een foto met camera volgehangen Focus RS en Mustang, en als ik me niet vergis heeft hij ook nog een foto van een 4C Spider voor een of ander kasteel uit Game of Thrones geplaatst. Het zullen dus absoluut niet alleen oude barrels worden.
@Edge:
Dat zijn al oude barrels tegen de tijd dan deze reeks op de buis komt… Was ook het probleem van TG, ze lopen lichtjaren achter…
@burninrubber: precies wat ik wel wil…
@burninrubber: Ik vond de specials met die ouwe bakken juist het leuks!
Van de Bolivia special kan ik zelf na 5 keer gezien te hebben nog steeds van genieten.

Hopelijk hebben ze beide ;)
Het lijkt me sowieso een goed plan dat ze het over een andere boeg gooien. Het oude Top Gear was in mijn ogen een beetje dood. Alleen de specials waren fantastisch. Goed idee om dat concept verder uit te bouwen.
@berlinetta: Dat werd ook wel pijnlijk duidelijk in die trailer voor de nieuwe versie van Top Gear die gisteren online verscheen. Geweldig camerawerk, maar ik had er best wel een ‘meh’ gevoel bij omdat ze gewoon op dezelfde tour door proberen te gaan als Clarkson/Hammond/May Top Gear. Zelfs het gekloot met Reliant Robins hebben ze overgenomen, lekker origineel!
@Edge: Klopt, ik heb de trailer zelfs niet eens afgekeken omdat ik het gevoel had dat ik het al zovaak had gezien.
@Edge: Toen ik deze trailer zag, dacht ik: dit gaat weer om auto’s met een lol sausje er over i.p.v. de gescripte onderbroekenlol van dat kale schaap en z’n holmaten. Laat maar komen, het nieuwe Topgear. Slechter dan die laatste 5 seizoenen van oom walrus zie ik het niet worden. In het nieuwe team zitten bergen petrolheadism, stuurskills en camera x-factor, dus last maar komen.
Doet me meer denken aan The Big Lebowski.
Ben benieuwd of de oude meesters hun magie hebben weten te behouden. Ik kijk er in ieder geval naar uit!
Ik vind het een goede naam en een leuk concept. Als er iets minder gescript wordt kan het echt heel leuk worden. Heb er nu al zin in! En nu maar hopen dat amazon prime beschikbaar wordt in nederland
Ik ben benieuwd
Als ze de saaie studio praatjes, de nog saaiere rondjes op het vliegveld en die ook al niet erg boeiende Stig opgeruimd hebben dan kan dat zowaar nog wat worden.
Van TG naar GT ^^
Grand Tour – GT
Top Gear – TG

Coincidence? I think not.
@sunder94: Sterker nog

Top Gear – TG
The Grand Tour – TGT

Dus het is alleen een T erachter!
@olliej: right, en Elvis is helemaal niet dood want zit samen met 2pac op een eiland.
@olliej: top gear trio? Team? Two?
Ik moet nog even wennen aan de naam, maar de afkorting (GT) is natuurlijk wel slim gekozen. Niet alleen omdat het een link met automotive heeft, maar ook omdat het gewoon de afkorting van Top Gear achterstevoren is.
Zoals die ene knakker van Napster tegen die andere knakker van Facebook, laat “the” achterwege.
Fifth gear, topgear…..al heet het trapauto, als het maar inhoudelijk en entertainend is.
@sjaterantekomen: Ik weet niet meer waar ik het gelezen heb, maar ik vond “Fat, Short and Slow” ook wel een leuke suggestie.
@Edge: haha! Ja maar dan voelt het U S A volk zich weer gekwetst, en dat is slecht voor de kijkcijfers ;)
Ben heel erg benieuwd, want ook de specials waren de laatste seizoen matig.
Ze verplaatsen zich in de BMW 2 serie Gran Tourer….
Die naam doet me toch eerder denken aan de smurf blauwe Megané die bij ons voor de deur staat.
Als dat nou een voorbode is voor het nieuwe programma dan kan het nog wel eens goed uitpakken.
@robert110: Dan moet ik dat natuurlijk wel even uitleggen:
Bij de smurf blauwe Megané verwachte ik dat het een klote ding zou zijn maar dat ding is al weer 8 jaar oud en ik heb er nu een jaar regelmatig gebruik van mogen maken en er is eigenlijk maar weinig over aan te merken.
Vond the grand Tour 5 jaar geleden nog wel een leuke show ..

Maar nu iedereen het kijkt vind ik het maar een commerciële bende ..
We zullen zien
Ben heel erg benieuwd!
Misschien dat ze als hint naar de naam voortaan elke aflevering een Renault stationwagon onder een piano laten verdwijnen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).