Eigenaar Carstore Oirschot zit al sinds april vast

Auteur: , 30 Reacties

De politie deed vandaag een mededeling omtrent de eigenaar van een trits failliete bedrijven, waaronder Carstore Oirschot.

Audi RS6 bij Carstore

Jan Latour is namelijk reeds op 8 april van z’n bed gelicht in het kader van een onderzoek naar fraude, zo liet de popo vandaag weten. Naast Latour zijn er nog zes andere personen aangehouden, die worden verdacht van betrokkenheid bij faillissementsfraude en geknoei met de in- en verkoop van auto’s.

De andere verdachten betreffen een man uit Valkenswaard, twee mannen uit Oirschot, een vrouw uit Oirschot en nog twee Duitsers. Zij zitten allemaal sinds 13 april vast. Nog twee personen die mogelijk betrokken zijn bij de vermeende fraude brommen sinds dinsdag.

Het onderzoek naar Latour begon overigens al in oktober vorig jaar. In maart keerden politie en belastingdienst de administratie van verschillende bedrijven binnenstebuiten in verband met in- en verkoopfraude. Later kwam de mogelijke faillissementsfraude daar nog eens bij.

Ook werd er in het verleden al een ramkraak gepleegd bij Carstore.

Foto: Audi RS6 die werd bezorgd bij Carstore, via Autojunk30 reacties

Zo’n grote autoliefhebber hoort niet vast te zitten. Free Jan!!!
@gash: Al ben je nog zo’n autoliefhebber, als je dit soort geintjes uithaalt hoor je in de petoet!
-edit: nutteloze bijdrage-
@gash: wel als hij stout is.
@gash: je zal echt niet vast zitten sinds april als je alles 100% legaal.
@gash: Waarom direct een autoliefhebber ?? ken jij hem ?
De meesten verkopen auto’s om geld te verdienen, hoeft niet altijd direct een autoliefhebber te zijn.
Daarbij beperkingen liefhebbers zich meestal tot een bepaald genre, merk(en) en zijn dan vaak ook specialist. Dit was 1 van de vele luxe auto verkopers en dat hoeft niet persee een echte liefhebber te zijn.
@turbobrick: aangezien er ook volop ingekocht werd: Witwassen…
@e1000bmw523i: Denk ik ook … Je zal het drugsgeld (Branbant jonguh) wel moeten wassen idd en luxe producten die je dan voor meer kan wegzetten als dat je ervoor betaald (gestolen voertuigen uit buitenland ?) dan kraait er geen haar meer naar.
@turbobrick: Ik denk dat het heel moeilijk is om te oordelen of iemand een autoliefhebber is. Ooit zei een leraar van mij dat hij een echte autoliefhebber was, ik wees hem toen op zijn Opel Zafira……
@dutchdriftking: De Zafira OPC is een absolute liefhebbers auto hoor ! ;)
@turbobrick: hahaha, ik denk niet dat hij wel eens van de term OPC gehoord heeft.
Waarom verbaasd dit mij niets?
Fraudi RS6.
@gtwillem: Fraudi RechtSaeck6
@E34M5Touring: zo’n onderstuurd hok kan natuurlijk nooit ‘RennSport 6’ heten ;-).
@gtwillem: RamSport uiteraard.
@gtwillem: Padoem tsssssj
“De andere verdachten betreffen een man uit Valkenswaard, twee mannen uit Oirschot, een vrouw uit Oirschot en nog twee Duitsers. Zij zitten allemaal sinds 13 april vast. Nog twee personen die mogelijk betrokken zijn bij de vermeende fraude brommen sinds dinsdag.”

Slecht gelezen @mauritsh, 2 van de 6 zitten sinds dinsdag vast, de overige 4 , die al eerder (na 13 april) waren opgepakt, zijn blijkbaar weer losgelaten. Het voorarrest mag in NL max. 110 dagen duren, raar dat Latour nog vastzit. Iemand die daar wat zinnigs over kan zeggen (drugshandel/moorden in Barcelona etc.?)?
@stephanotis: volgens mij gelden die termijnen niet voor fiod en kan een curator je ook laten gijzelen
Dat wordt terug naar 1/43 voor Jan in de bajes.
Dat is lang voor fraude.. Winkeldiefstal of een overval op een juwelier, dan had je nu je straf zelfs al uitgezeten. Zo zie je waar de prioriteit van dit land ligt. Als de staat geld mis loopt heb je pas ├ęcht problemen…
(dit commentaar werd mede mogelijk gemaakt door nujij en telegraaf.nl)
@baasbas: Klopt ! Als je aan het geld van de ‘heren’ in Den Haag komt dan trekken ze alle registers open.
@baasbas: niet helemaal waar, als je dezelfde auto’s verkoopt en je doet alles netjes en je gaat als bedrijf er aan onderdoor. Omdat je niet kunt concurreren en je moet daarom een man of 15 op straat zetten vind ik ook vrij erg.
Het schijnt dat hij platvoeten heeft
Van een audi rs6 naar de aldi met de NS
@ettie: Als je met de NS kan reizen heb je aardig centen hoor.
En tijd, heel veel vrije tijd..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).