Grote inval bij autohandel Carstore in Oirschot

Auteur: , 46 Reacties

Het net sluit zich rond Jan Latour, de 39-jarige handelaar in exclusieve dikmobielen. De Belastingdienst, politie en de landmacht(!) zijn vandaag met 120 man sterk even binnen komen vallen.

Grote inval bij autohandel Carstore in Oirschot

Carstore, waar vorig jaar nog een vurige ramkraak werd gepleegd, is een bekend adresje voor de wat meer exclusieve auto’s. Veel Ferrari’s, veel Lamborghini’s, obligate Porsches en snel spul van de bekende Duitse performance-afdelingen. Neem een kijkje in dit spotoverzicht op Autojunk en je krijgt een aardig idee wat er zoal staat bij de Brabantse autohandelaar.

De Belastingdienst heeft echter het sterke vermoeden dat eigenaar Latour (foto) de afgelopen jaren fraude heeft gepleegd bij in- en verkoop. De politie is vorig jaar een strafrechtelijk onderzoek tegen hem begonnen, wat vandaag resulteerde in een twaalftal invallen, verdeeld over negen locaties in Nederland en drie in Duitsland. Het gaat om invallen in Oirschot (5x), Valkenswaard, Tiel, Eindhoven, Culemborg, Aken (2x) en Höxter, waarbij de administratie in beslag is genomen. De Landmacht verleende ondersteuning met gespecialiseerde zoekteams.

Tot dusver zijn er nog geen arrestaties verricht, wel legde de Belastingdienst op verschillende locaties beslag op de auto’s wegens openstaande schulden. “De Belastingdienst onderzoekt of de af te dragen belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM) en de btw-aangiften juist zijn”, aldus de Five-O in een verklaring. Saillant detail: de autohandelaar heeft al een keer een celstraf aan zijn broek gekregen, omdat hij met valse facturen belastingfraude pleegde. Ook vreemd: een paar dagen na de ramkraak stond er opeens een auto op z’n oprit in de fik.

UPDATE: nog meer onheil. Carstore is inmiddels failliet verklaard. Mr. Reinoud van Oeijen van Holla Advocaten is aangesteld als curator.46 reacties

Dat moet wel serieuze fraude zijn, anders wordt er niet zo’n dure operatie op touw gezet. Zouden er straks ook auto’s “verdwijnen”, net als bij Kroymans destijds?
@RickS: Ik heb zo’n vermoeden dat hij over een paar dagen ‘ineens’ een sinkhole heeft onder z’n showroom.
@Joost1990_2: in zijn showroom.
@xxxheidi: dat zou ik knap vinden.
@RickS: De belastingdienst in NL komt niet zomaar van zijn reet. Maar als ze dat doen dan berg je maar. Doe komen echt niet voor een paar duizend euro langs dus dit zit echt goed mis. Ben idd
Ze hebben altijd mooi spul staan. onderwereld wil ook altijd mooie wagen s rijden hè;)
De Belastingdienst, politie en de landmacht? Wat is dit nou weer. Voorbereiding op een terroristische aanval ofzo?
@amgmerc: 120 man tegelijkertijd ,maar verdeeld over 12 locaties. Lijkt mij.
Lees de tekst nog eens, dat stukje wat uitleg geeft over de landmacht @amgmerc:
@MARS: Achja, gevolg van “scannend” lezen. Iets wat we op school ook leren. Bij tentamens met leerstof van 700+ bladzijden zegt men, jullie moeten “scannend” lezen. Kortom: je mist de details..
Inderdaad @RickS:
@RickS: know that feel. Volgende week mogen we weer en ik ben volop aan het scannen!
@amgmerc: Nee als het een voorbereiding was op een terroristische aanslag dan kwam de PvdA hoogstpersoonlijk vragen of ie het alsjeblieft niet meer wil doen.
Tja daar staat echt echt altijd mooi spul. Je kon beter daar even naar toe gaan als het je droom is om in verschillende Ferarri’s te zitten (of iets anders exclusiefs) dan op de autorai. Ja ook heb wel eens aan kijken kijken niet kopen daar. Ik ging er eens kijken voor een. E-klasse station kende heel die garage niet. M’n mond viel open.
@kvgorp: ze hebben ook een hele snelle gtr staan 700 pk dacht ik.
@rolov: nu niet meer ;)
Het leger inschakelen om de boekhouding in beslag te nemen! Dat is nogal wat zeg…
@monaco: de specialw zoekteams zijn er niet voor de boekhouding kan ik je vertellen.

Dit zijn advanced search teams van de genie die getraind zijn in her doorzoeken van huizen. Zij hebben hier ook speciale middelen voor.

Oftewel: verstop maar iets in je huis, zij zullen het zeker vinden.
Binnenkort valt er dus weer wat leuks te shoppen bij Domeinen
Ik heb zo’n vermoeden dat het wel verdiend is…
Belasting denkt weer te veel… Ze willen toch alleen maar geld in hun portomonee…
@mercedesbenz63: Laat dat nou net het doel van de Belastingdienst zijn.
@berlinetta: Of ze willen gewoon als weekend wagen een van die sportscars hebben, ze hebben niks beters te doen dan geld verdienen stel leiers…
@mercedesbenz63: hoe oud ben jij, iedereen in Nederland moet belasting betalen. Hoe meer mensen de belasting ontduiken hoe meer de normale burger moet betalen. Prima actie dus dit!
@sdm: eens maar laten we dan eens beginnen met de werklozen aan te pakken. En de mensen die kunnen werken maar lekker thuis zitten een uitkering dan vooral.
@ghost: jij hebt echt stront in je ogen en cement in je oren. Kom jij maar eens door toedoen van een faillissement vh bedrijf waarvoor je werkt in de uitkering en probeer eens werk te vinden. Mij kostte het drie jaar. En ik ben hoog opgeleid !!
Minder roepen, meer opletten.
@jaxdryke: ligt er maar net aan in welke branch je zit toch?
@jaxdryke: hij is Waarschijnlijk nog niet eens oud genoeg om een auto te mogen rijden.
@jaxdryke: dat bedoel ik niet, lees dan zelf ook. Ik bedoel de mensen die Kunnen werken maar het niet doen, omdat die uitkering toch wel wordt gegeven. Als headhunter weet ik wel waar ik over praat want dat soort mensen spreek ik vaak genoeg. Dat is – zeker zoals jij schetst – vaak ontzettend nadelig voor de mensen die wel oprecht willen werken.
@ghost: en dat heeft te maken met de belastingdienst omdat…..?
@RudyV: Omdat hun uitkeringen betaald worden van het geld dat de belastingdienst int, lijkt me. Een andere verklaring om die connectie te leggen heb ik zo even niet.
@jaxdryke: laat je omscholen tot loodgieter, heb je meteen werk
@mercedesbenz63: gebruik de hersencellen die je hebt nou eens om wat minder dom te praten.
Er gaan al jarenlang geruchten rond over deze man, sta hier dus niet van te kijken.
Haha de kazerne zit dan ook een soort van in dezelfde straat.. (totaal irrelevant maar ik vond grappig)
Daar staat een hoop leuks!
Die Latour dacht zeker dat hij dezelfde privileges heeft als de gemiddelde politicus. Iedereen weet dat je niet straffeloos wegkomt met bonnetjes kwijtmaken, onrechtmatig declareren en de boel besodemieteren als er geen Haags pluche aan je kont kleeft.
http://carstore.nl/ – Gesloten wegens brand ;-D
@carspotterjeroen: Kijk eens bij Aanbod, die Fiat Panda tussen de rest, erg grappig.
Net zo’n gevalletje als bij Tonny Keijzers?
Zat die gast niet eerst in het pand waar nu de Porsche dealer zit in Oirschot. Dat was ook zon vaag bedrijf met mooie auto’s en was in 1 keer weg. Volgen mij bijna dezelfde bedrijfsnaam.
En bij Jet Cars blijft het nog altijd lekker rustig…

Ik vraag het mijn sowieso wel vaker af bij dat soort ondernemingen hoe ze het doen. Ik was er laatst bij eentje, gewoon kwijlen: Ferrari’s F12, 458 Italia
@gtwillem: mja als Jet Cars alleen hun klanten bedonderd maar niet de staat dan gebeurt er niet veel.
Tenzij een groep klanten ze aanklaagt voor bedrog etc.
Mij verbaasd het dat Jet Cars nog steeds bestaat…
Ach ja, zo zie je maar. Autohandelaren groot of klein, het zijn allemaal boeven.
@dutchdriftking: ze zeggen wel eens dat banken, verzekeraars en de autobranche het meest “verrot” zijn.
I think they are right…
Van duur speelgoed om je heen wordt je hebberig. Als je het dan niet kunt kopen met je inkomsten ga je in oplossingen denken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).