ELKE bocht dwars gaan op de Nürburgring Nordschleife [video]

Auteur: , 15 Reacties

Het rubber kreeg het zwaar te verduren.

Elke bocht dwars gaan op de Nordschleife Nürburgring [video]

Men weet van gekkigheid niet meer welke records er verbroken moeten worden op de Nürburgring. Ford heeft een originele invalshoek bedacht door de gehele Nordschleife (20,7 km) zijwaarts af te leggen. De opdracht kwam in handen van driftkampioen Vaughn Gittin Jr. met zijn 900 pk sterke Ford Mustang RTR.

Mustang

Tijdens de toeristenritten is het ten strengste verboden om te driften op de Nürburgring. De organisatie controleert er steeds strenger op, hoewel op YouTube nog geregeld beelden opduiken van bestuurders die een stapje opzij zetten. Vaughn Gittin Jr. had de volledige Nordschleife voor zichzelf en mocht met toestemming zijn Mustang loslaten op het uitdagende stuk weg.

De poging ging uiteraard niet op één setje banden. Het rubber van de Mustang moest drie keer verwisseld worden om die dik 20 kilometer uit te kunnen rijden driften. Zelfs op hoge snelheid durfde Vaughn zijn Ford dwars te gooien. Hoogtepunt was een drift met een snelheid van maar liefst 241 k/mu. Het is voor het eerst dat een auto het volledige gedeelte van het circuit drift. Elk jaar zijn er wel driftdemo’s en wedstrijden op en rond de Nürburgring, maar niet eerder heeft een auto het volledige circuit élke bocht dwars genomen. Je kunt de video bekijken op Autojunk.



15 reacties

Dus hij heeft in 3.09 het hele circuit rond gedrift? Ik ben wel benoeuwd naar het hele rondje, want het is onmogelijk volgens mij om die rechte stukken ook te driften. Wat door ford dus wel geclaimd wordt.
@peug206: daarom staat er misschien elke bocht?
@peug206: hij drinkt wel monster-energy hè. Vergis je niet.

Verandert elke woonwagenbewoner in een motorcross kampioen
@peug206: zowel het bericht als jouw reactie zit vol met aannames. Ik heb het persbericht even opgezocht en daar staat inderdaad de hele Nord Schleife, maar dat kun je ook interpreteren als elke bocht. Er staat niet in dat de topsnelheid van 241 km/uur driftend is behaald, bovendien zie je in de video ook dat de jump (en aanloop daar naar toe) gewoon rechtuit is. Dit is gewoon een media dingetje waar we ons vooral niet te druk over moeten maken want het gaat Ford vooral om suggesties wekken om de aandacht te trekken.
@vroaaar: nee, en je begrijpt me volgens mij niet helemaal. Ik doe die aannames omdat het hele bericht vol zit met diezelfde aannames. Uit ervaring durf ik rustig te zeggen dat die banden het geen 20km volhouden aan 1 stuk door, laat staan dat je aan 1 set genoeg hebt op een droge baan.
@peug206: inderdaad, als je het persbericht leest staat er ook dat het 3 setjes heeft gekost. Vraag is dan of je van een rondje Nord Schleife kunt spreken als je 2x moet stoppen om banden te wisselen.
@peug206: rechte stukken kun je zig-zaggend driften, al denk ik idd niet dat ze dat hier gedaan hebben (zie je ook in het filmpje sommige korte stukjes)
@gulli: ja dat kan. Tot je weet hoe breed de ring op sommige stukken is. Hoe minder angle, hoe meer snelheid je meeneemt in de overgangen. 900pk zullen de bandjes lekker vinden.
balls of steel
Minder dan 6km gemiddeld met je banden doen. Een record?
Drift met 241 km/u?
waar dan?
Er zijn niet zoveel bochten waar je met 240 door kan, als je secuur stuurt. Ik denk dat hij met een een driftauto zijn best gedaan heeft om 241 km/u te halen, op het rechte stuk.
remmo niezen, olaf commijs, marc van ocken, joep de kort, mike de bruijn, paul vlasbloem, vernon zwaneveld zomaar wat namen uit de NLdriftskool die Nordsleife hebben gedrift full lock al in 2004
Kolere, ik krijg hier bijna acute epilepsie van. Is dit filmpje gemonteerd door een ADHD’er met een traytje Red Bull achter zijn kiezen of zo? Misschien ben ik er ondertussen wel te oud voor (vandaag 50 geworden).
@ghengiskhan: Nee. Wel Monster energy drink denk ik dan.

Gefeliciteerd overigens!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).