Woei! Max Verstappen geeft Felipe Massa veeg uit de pan

Auteur: , 47 Reacties

Massa's kritiek na de klapper van Max in Monaco was niet van de lucht, maar aanvankelijk hield Verstappen zich in. Tot de persconferentie eerder vandaag.

Woei! Max Verstappen geeft Felipe Massa veeg uit de pan

Na de aanvaring met Romain Grosjean waren de meningen over de schuldvraag behoorlijk verdeeld. Hakkinen en Lammers schaarden zich achter Verstappen, waar de FIA ingreep en Max een fikse straf oplegde. We kunnen er lang of kort over lullen, maar da’s uiteindelijk het enige dat telt.

Toch vond Felipe Massa het nodig om z’n zorgen te uiten over de actie van Max. Z’n kritiek was niet bepaald mals en hij wees er nog maar eens op dat ervaring cruciaal is in de F1. De Toro Rosso-coureur hield wijselijk z’n mond dicht, maar gebruikte de persconferentie vandaag in Canada om Massa eens goed de waarheid te vertellen.

Aanvankelijk begon Max rustig aan z’n verhaal, maar al snel werd-ie wat directer:

“Everybody can have his opinion, that’s the first thing, but according to my data I didn’t brake any later. The lap on which I crashed [the braking] was exactly the same as the lap before. I got my penalty. I’m focusing on Canada right now.

Om later richting Massa te sneren:

“Maybe you should review the race from last year and see what happened there.”

Wat er vorig jaar in Canada gebeurde? Check het in ons video overzicht en meng uzelf vooral in de discussie die daar al aan de gang is.

Massa pareert vervolgens door te stellen dat de crashes totaal verschillend zijn, bovendien was het toen Sergio Perez die een straf aan z’n broek kreeg. Inderdaad, dat was de voorste van de twee crashende coureurs. Verstappen sluit af door aan te geven dat hij z’n rijstijl verder niet aan zal passen en dat het ongeluk ‘m in dat opzicht niet veranderd heeft.

Renault schijnt bovendien z’n zaakjes op orde te hebben, dus dat belooft wat voor aanstaande zondag!

Update: Video van Max vs Felipe op autojunk.47 reacties

Lekker max!
En terecht!
Geen klappen gevallen?
@norge: Het is geen Nascar ;)
Bam! In the face
Kijk eens aan, en nu geen grote woorden meer roepen maar gewoon goed rijden zondag.
@dutchdriftking: Zoals gewoonlijk, hij laat steeds duidelijker zien waarom Red Bull hem moest hebben
@dutchdriftking: grote woorden komen niet van Max, de grote woorden komen van de mensen die met max werken mensen die het kunnen weten, mensen die het zelf hebben gedaan, mensen die met andere talenten hebben gewerkt en mensen die de data zien. Dat hele bataljon aan mensen met verstand van F1 hebben grote woorden omdat ze er kijk op hebben ongeacht de kinnesinne van de zure Nederlanders.
@thierryvth:
Klopt, maar als ik dat hier zeg krijg ik de strontkar over me uitgereden.
Het is immers godsonmogelijk dat iemand die een hoop coureurs persoonlijk kent en die info bereidt is met jullie te delen, dat hier op AB doet.
Laten we het hopen dat Renault zijn zaakjes voor elkaar heeft.
Max start naar alle waarschijnlijkheid achteraan en kan alleen wat bereiken als de boel heel blijft.
En regen zou ook welkom zijn tijdens de race, daar weet Max wel raad mee.
@HZW: achteraan lijkt me overdreven en in de regen met een f1 auto is toch net wat anders als met een f3.
@clarkson: Max heeft anders in Sepang toch laten zien dat hij prima overweg kan met een natte baan.
@motoragent: ja je vraagt je af of ze überhaupt wel eens wat zien of volgen van F1
@clarkson: 5 plaatsen als straf en 10 plaatsen voor de 5de motor… Lijkt mij toch aardig achteraan…
@HZW:
Alleen morgen kans op regen, ongeveer 70%.
Zaterdag geven ze stralend mooi weer op in Montreal en voor de zondag wisselend bewolkt, droog en 23graden.
Ik kan mij nog goed Herinneren dat Felipe Massa in een Sauber destijds op Monaco een rare actie uithaalde met Enrique Bernoldi in de Arrows. Dat was op EXACT HETZELFDE punt waar Max zijn ‘fout’ maakte. Massa zal toen een jaartje of 21, 22 zijn geweest. Dus ik denk dat juist Felipe niet zo verl recht van spreken heeft…
@gtwillem:
Als Felipe half zulke grote ballen had als Max dan was hij 3 voudig Wereldkampioen geweest.
Maar ja, als, als.
+1
Nederland – Brazilië 4-0
Max heeft het nog netjes gehouden.
Shots fired!
@djfrank: Guns blazin dit dat
Motor is nu MAX tuned!
Idd 2jaar geleden zagen we massa zijn Ferrari in de vrije training en in de race op de plek op dezelfde manier crashen in Monaco
Massa is toch die gozert die zijn hele race carrière het moet afleggen tegen zijn teammaatje?
Mad Max!

Dat Massa de jankpatroon hierover wat zou roepen zag je al van mijlen ver aankomen. Als het aan hem lag dan reed hij nu met noppenfolie onder z’n overall rond en mag niemand hem inhalen want dan zou hij zomaar in huilen uitbarsten…

Wat de echte gotspe was was wel het feit dat Grosjean een mening over de crash had en dat ie Max een idioot noemde. Dit is de man die iedere coureur in het veld van de baan heeft gereden in z’n rookie jaar en daarna…
Hoewel ik massa wel mag is het goed dat max zo reageerde.
Zeer professioneel van Max; gewoon rustig je gelijk halen met feiten; de telemetrie liegt niet en doet niet aan politieke prive-agenda’s. En vervolgens even terugduwen om te laten zien dat je niet geintimideerd bent. Uitzonderlijk volwassen & professioneel voor een 17 jarige !

Vind ‘m nu al een eindbaas; zowel op als buiten de baan en ben bij deze per direct officieel fanboy (jaja, gebruik dit maar tegen me volgende keer) …
@dawwg: Ik ben het wel met je eens behalve dat feitelijke puntje van ‘de telemetrie liegt niet’. Als dat zo is moet je er van uit gaan dat de beoordeling van de FIA die de telemetrie in handen heeft in beide gevallen juist was en dan was Max in Monaco wel de schuldige, en Perez vorig jaar in Canada.
@jaapiyo: Mijn ogen zagen hetzelfde als de Telemetrie (tenzij Max/het team liegt, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk). De telemetrie van Grosjean is niet openbaar gemaakt en dus kan ik me niet aan indruk ontrekken dat de FIA gewoon groentje-op-zn-plek-zetten gedaan heeft, zoals al zo vaak gebeurd is. Want als Max wel aantoonbaar fout was; waarom dan niet de data die dat onderbouwd publiceren … is niet gebeurd en dus lijkt me mn ‘aanname’ waarschijnlijker.

Zijn we beiden denk ik toch ook ‘blij’ mee ? :)
Was dit in de officiële driver’s press conference die altijd vooraf aan een weekend gehouden wordt? Zo ja zijn er geen beelden van? Ik wil wel even Massa’s hoofd zien terwijl hij Max deze woorden hoort zeggen en zien met hoeveel style points Max deze burn brengt.
@jaapiyo: FF wat huiswerk gedaan:

https://www.youtube.com/watch?v=06RopzxaLJw

Ouch Burn!

Delivery had nog iets beter gekund voor meer impact though, hij zegt het nog een beetje tussen de rest door. 7/10.
@jaapiyo: thanks voor de link! Tis nu al een best baasje!
Max doet een beetje stoer.
@bas038:
Nee, dat doe jij !
@bas038: als je op je 17e al zongoed kan rijden in de F1 mag je best een beetje stoer zijn. Ik vind dat ie het nog heel erg netjes houdt…
@gtwillem: als je op je 17e al zovaak crasht, vind ik dat je niet zo stoer moet doen.
@bas038: zoals Senna ooit zei, als je niet op de max (pun intended) rijdt en niet voor dat ene gaatje gaat, ben je niet langer een echte race coureur.

Hij is jong, hij hoort te crashen. Hamilton en Alonso crashtten ook wel vaker oo die leeftijd. Het is een coureur dat uitstekend risico’s durft te nemen.

Daarbij is Massa totaal de tegenovergestelde coureur: saai. Ik heb liever 20 Max’jes, Kimi’s, Hamiltons en Alonso’s op de grid dan 20 Rosbergs en Massa’s. Maar dat is mijn bescheiden mening ;-)
@gtwillem: Ga jij Max maar lekker aanmoedigen.
@bas038: ga ik zeker doen! Die gezellig mee!
@bas038: Zovaak? Het aantal maal dat Max gecrasht is, is gelijk aan het aantal races die jij kennelijk gezien hebt; 1…
@wif1: misschien heeft hij de herhalingen mee geteld?
@bas038:
Als je zo graag stoer wil provoceren, bash dan op basis van feiten.
1 F1 crash op 17 jarige leeftijd is nu niet bepaald veel.
Oké, meer dan welke 17 jarige ooit, maar daar lijkt mij een logische verklaring voor.
@bas038: U bent 17 en bent jaloers op maxie? :’)
Nou, poehéé, het is me wat zeg….

Trouwens ben ik team Massa. Gewoon omdat ie een Williams bestuurd. Die heeft heul veul mooiere stickers dan die rooie stier van Verstappen. Op die gekke Rexona sticker na dan….
I’m from holland Where the Fuck you from? Lekker Max!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).