Europese Unie krijgt deze dikke 7 Series van BMW

Auteur: , 40 Reacties

Heeft iemand soms een strengere CO2-wet op Europees niveau tegen te houden, of is het normaal dat BMW zo lustig met auto's strooit?

Omdat Luxemburg van 1 juli tot 31 december voorzitter is van de Raad van de Europese Unie, heeft het land wielen nodig. Voor leden van de Luxemburgse delegatie, voor gasten, en natuurlijk voor ministers. Aangezien het geld op EU-niveau tegen de plinten klotst, moet het vervoer natuurlijk in lijn zijn met het trojka-uitgavepatroon. BMW voegt daarom twaalf nieuwe 7 Series toe aan hun vloot, die al gevuld was met twaalf 7 Series van de vorige generatie. Krijgt de EU-top mooi even als eerste de gelegenheid om met de gadgetpr0n in BMW’s vlaggenschip te spelen. Een leuke bonus.

De geleverde BMW’s betreffen de 730 Ld (Lange versie) en 730 Ld xDrive, waarmee de Bimmer-vloot van Luxemburg nu op 89 BMW-voertuigen uitkomt. Die bestaat niet alleen uit zakenlimo’s, de Duitsers hebben ook 5 Series en BMW 2 Gran Tourers geleverd. Het kan niet altijd feest zijn, zo blijkt. BMW benadrukt dat ze ‘allemaal zonder compensatie ten dienste worden gesteld’. Right.40 reacties

Voor wat hoort wat….
@fit4fun: ‘Zonder compensatie’ bestaat niet in de commerciele wereld en zou tevens verboden moeten worden voor politici, omdat het – los van al het andere – de schijn van belangenverstrengeling tegen heeft.

Ik mag GVD geen gift, dienst of uitje van 50 euro of meer accepteren omdat ‘de maatschappij’ verwacht dat ik in mijn functie (semi-algemeen belang) bij een commerciĆ«le instelling onafhankelijk moet blijven (en terecht !), maar voor corruptie politici is het geen bezwaar ???
@dawwg: als loonslaaf zijn directe giften onacceptabel. Tenslotte kan het volk, aandeelhouders of de eigenaar niet op jou keuzes vertrouwen.
Dikke BMW!
@ziekegeest: Jongens!
Nee! Aaaaaaahh!
Ik moet denk ik toch van opleiding wisselen.
Gaaf ze hebben van die auto 1 wielbout van mijn centen gekocht šŸ˜ƒ
@venividivici: inbaar Luxemburg gaan en claimen die wielbout!!
@desalen: *NAAR Luxemburg…*zoekt edit knop*
Shotgun!!!
Ik kan ook nog wel een nieuwe representatieve zakenlimo gebruiken. Uiteraard zonder compensatie van mijn kant. Heeft iemand toevallig het telefoonnummer van BMW?
Degene met straf wordt zeker in de 2-serie Active Kleefpasta vervoerd.
@berlinetta: vast wel. Jammer dat er geen Passat TDI word verstrekt, dat was wel humor geweest!
BMW wel……
Doe mij maar die 7 serie waar James bond ook in reed. Laatste modellen zijn niet de mooiste 7 series
Ik woon en werk in Luxemburg, en ik kan zeggen dat dit een knap irritante aangelegenheid is. Ze sluiten geregeld twee van de drie rijbanen op een grote doorgaande weg om maar snel door te kunnen gassen met de bobo’s, rijden af en aan met pliesiemotoren, de spits is drie keer zo erg geworden als hij normaal al is… Maar alles voor Europa of zo.
@bartweerman:
Wees blij, dat je niet in Moskou woont!
Ik snap er weinig van… Dit is toch gewoon smeergeld?
@Jochempie: als ik het goed begrijp zijn dit geen persoonlijke auto’s. Er zijn dus niet 12 mensen die een auto krijgen maar er worden 12 luxe taxi’s geschonken.

Mijn onderbuikgevoel zegt ook dat dit smeergeld is maar mijn verstand zegt dat dit mooi meegenomen is omdat de belastingbetalers het dan niet hoeven te betalen.

Ik denk dat bmw hoopt dat er een aantal mensen zijn die het ritje zo fijn vonden dat ze als nieuwe auto een bmw uitkiezen. En ze hebben weer wat exposure natuurlijk, wij hebben het er nu ook over.
@lekbak: Je moet gewoon geen cadeautjes aannemen van iemand die daar belang bij heeft. Dit is net als een gemeenteraadslid dat op kosten van een projectontwikkelaar uit eten gaat. Vroeg of laat verwacht de projectontwikkelaar of hij de opdracht voor het nieuwe stadshuis mag krijgen.
@Jochempie: volgens mij zit dit een beetje anders. Dit is niet een gemeenteraadslid want dat raadslid is een enkele persoon. Deze actie is juist niet gericht aan een enkele persoon maar aan de gehele organisatie.

Het kan wellicht een hoop opleveren voor bmw maar ik denk niet dat dit gezien kan worden als steekpenningen. Dit is meer sponsering, in de hoop positieve aandacht te krijgen en tegelijkertijd potentiƫle klanten kennis te laten maken met je product.
@Jochempie: Er zit natuurlijk geen verplichting achter, maar het is wel een uitstekende manier om belangrijke mensen in een 7 serie te krijgen zodat ze er zelf een kopen. Daarnaast zorgt het voor een goeie reputatie waardoor BMW weer net iets agressiever en dus effectiever kan lobbyen.
@Jochempie:
Veel zal afhangen van de bedoelingen die BMW hiermee heeft.
Ik denk, dat menige EuroparlementariĆ«r het ook zal interpreteren als smeergeld. Maar veel zal afhangen van de manier waarop men er mee om zal gaan. Gaat de een of andere hoge functionaris een van deze auto’s gebruiken voor privĆ© doeleinden, dan krijg jij gelijk. Dat krijg je ook, als BMW op een of andere manier bijzondere eisen aan deze donatie gaat verbinden. Maar zolang die auto’s voor EU-gerelateerde diensten gebruikt worden, denk ik niet, dat er iets mis mee is.
Ik vermoed, dat andere merken dit net zo doen. Of denk jij, dat Duitsland het volle pond heeft betaald voor de A8’s, waarmee Merkel en haar ministers rond worden gereden?
Ik denk, dat het gewoon ingecalculeerd is in het reclamebudget van BMW.
Zeker een dikke 7-serie totdat je een Mercedes-Maybach S-Klasse ziet :)
@michaelcorleone: Ik vind een inderdaad appel ook mooier dan een peer.
@pesu: Ik maak geen nergens een vergelijking ;) Die Maybach S vind ik veel imposanter dan de 7. Trouwens als de nieuwe 760Li uit is mag je hem best vergelijken met de Maybach S-Klasse ;)
@michaelcorleone: Indirect moet er een vergelijking gemaakt worden, wil je tot de conclusie komen dat de ene auto mooier is dan een ander…
Mooie auto, van buiten en van binnen! Zou hier liever in gereden worden dan in een a8 of s klasse. Daarentegen lijkt een xj me ook wel wat…
Gedragscode ??? Dit is toch niets anders de ene hand wast de ander !! Hele Europese unie heeft niets met democratie van doen trouwens, geen enkel lid is direct gekozen door de bevolking, ze zijn daar zo ver verwijderd van de realiteit , bizar gewoon , waar kan ik solliciteren ?? šŸ˜‰
Kom maar door met vag grappen en EU… Oh wacht…
@bmwm4: eerder een dikke bmw grap
Wat een geneuzel.
Deze staan ook in het geel op vliegveld munchen te wachten en we noemen ze dan taxi.
Is toch prima dat ze deze auto’s krijgen van BMW. Dan hoeven ze niet van ons belastinggeld te worden gekocht.
BMW verlangt geen tegenprestatie, hoor.
Wat ze wel fijn zouden vinden, is als de EU zijn milieu-regels ook de komende jaren blijft afstemmen op bouwers van grote, zware auto’s.
De 2 serie Active tourer is om Rutte af en toe van het trein station op te halen.
Vreemd, ik vroeg BMW laatst of ik de nieuwe 7 serie gratis mocht hebben (geen grap), maar toen kwamen ze met: ‘Helaas kunnen we geen auto’s gratis weggeven.’
@gop1:
En? Was je verbaasd? (geen grap!)
Ach joh alles kan. Wat maakt het uit? Ooit komt er een dag dat alles in sodemietred.
Volgens mij worden deze BMW’s (tijdelijk op)gekocht en na gebruik* gecrediteerd door BMW na gebruik. En zo kunnen wij weer jong gebruikte exemplaren kopen bij de BMW dealer. Althans dat doet Nederland in ieder geval bij tops als GCCS en NSS. Voor BMW is zo’n evenement een uithangbord.

*zodra een diplomatieke top tot een einde is gekomen
Pechtold ook weer in z’n nopjes
Ohja.. Mooi daar gaat ons belastinggeld..

Maar dat neemt niet weg dat ik het nog steeds een geweldige auto vind..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).