Het verhaal achter de Ferrari Testarossa Spider van Agnelli

Auteur: , 32 Reacties

In tegenstelling tot wat OutRun ons deed geloven is de Testarossa door Ferrari nooit geleverd als Spider. Voor één man maakten ze echter graag een uitzondering.

Gianni Agnelli, de voormalig directeur van Fiat en kleinzoon van oprichter Giovanni Agnelli, stond bekend om zijn extravagante levensstijl. Met de de nadruk op ‘stijl‘, die we anno 2015 terugzien in de driedelige pimppakken van kleinzoon Lapo. In de jaren tachtig, toen hij meer vrouwen dan Luckies versleet, kwam dat tot uiting in een van de mooiste Testarossa’s ooit gebouwd.

Op verzoek van Gianni Agnelli bouwde Ferrari de Testarossa voor één keer met een handbediend klapdakje. De carrosseriekleur zou een verwijzing zijn naar het zilversymbool ‘Ag’ in het periodieke systeem, de eerste twee letters van zijn achternaam. Waar de blauwe rand aan de onderkant op slaat weten we niet, maar dat het de auto gruwelijk goed staat, daar zullen we het waarschijnlijk allemaal wel over eens zijn.

Het verhaal achter de Ferrari Testarossa Spider van Agnelli

Mocht je zelf willen ervaren hoe die 180-graden 5.0 V12 met 390 pk klinkt in een dakloze Testa, zorg dan dat je op 5 februari op het salon Rétromobile in Parijs zit met een veilingbordje. De ultieme eighties convertible gaat daar namelijk onder de hamer, waar hij naar verwachting een bedrag tussen 680.000 en 900.000 euro gaat opbrengen.

We verwachten hem spoedig in je Garage Italia-showroom, Lapo.32 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Die vind ik heeel mooi
Wow… schoonheid
Hele gave auto. Ik heb hem nog als model auto van pocher. Michael jackson had trouwens ook een testarossa spider. In het zwart natuurlijk. Maar die is door een of andere carrosserie boer zo gemaakt. Niet origineel dus. Maar ook niet minder cool.
@clarkson: pocher 1/8 model? ik heb de standaard testarossa van pocher in het rood met lichtgevende koplampen
@maarten020: Ja klopt.
Ik vind de te verwachte opbrengst eigenlijk nog laag.

Totaal uniek ding, echt door Ferrari gefabriceerd én in opdracht van een historisch relevant Fiat/Ferrari persoon.
Ik ben wellicht de enige, maar wat is ie zo eigenlijk saai, ontzettend rechthoekig en bijna goedkoop ogend. Nee, de F355 is beduidend een stuk beter houdbaar.
@stfu: volkomen mee eens!
@stfu: dat denk ik ook vaak als ik de foto’s zie. Totdat je er weer eens eentje in het echt ziet, dan is de TR echt wel van een andere orde
Liever een gewone ….
Met al die koelsleuven lijkt het wel op een kaasschaaf.
@BmwMPower: een verdomd mooie en dure kaasschaaf dan…
@BmwMPower: ik lust geen kaas. Maar voor de kaasschaaf maak ik graag een uitzondering
Wat een schitterende bolide!
180 graden V12? Oftewel een flat12, geen V
@madmarky: nee, je snapt ‘m niet?
@madmarky @appelvis

Als je het zwart op wit bekijkt, zijn beide termen correct. Daar moet ik wel bij zeggen dat mijn voorkeur naar platte V12 gaat, want de term flat kan ook betrekking hebben op een boxermotor en dat is deze motor nou weer niet.
@madmarky: Lees dit artikel eens, dan snap je waarom V ook gewoon correct is in dit geval. http://www.autoblog.nl/nieuws/het-verschil-tussen-een-boxermotor-en-een-platte-v12-68180
Ik bied de helft!
Voor Agnelli zijn er in de loop der jaren verschillende ‘specials’ gebouwd op basis van Ferrari/Fiat/Lancia/Alfa dingen, waaronder zelfs een Lancia Delta Integrale cabrio. Die was echter niet zo geslaagd als dit snoepje…
Was er al mee bekend, heel bijzonder apparaat.
Vet OutRun, nog in Amber gespeeld op m’n Laser XT-3. (Onder de 20 geen moeite doen om te snappen)
@hfdude: het mooiste aan dit hele artikel vind ik toch wel de image van OutRun. Wat heb ik dat vroeger vaak gespeeld zeg poeewww. Echt een te gekke game!
@hfdude: Boven de 50 ook niet zeker…
Wat een sexy apparaat is het!
volges mij gaat die gelijk 80km langzamer met ze koplampen omhoog die dingen zijn echt tan2 bigga!!
@e36thuglife: ik denk inderdaad dat als je tijdens het rijden gas los laat en de koplampen omhoog zet, je het idee hebt dat er een parachute achter de auto hangt
Als cabrio wel heel erg geslaagd….nooit verwacht dit nog eens te zeggen.
als je ferrari testarossa spider goegled zie je dat er toch nog best veel niet officiële conversies gemaakt zijn…in spider variant nogsteeds zeer geslaagd…

https://www.google.nl/search?q=ferrari+testarossa+spider&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIyonOiYCOyQIVxCgPCh3IGQhh&biw=1920&bih=979
2 miljoen
Mijn droom als kind. Wel in het rood. Met een blonde met wapperende haren ernaast. En dan die milestones halen door snoerhard tussen tegenliggers en kamions te knallen. Aaah Arcade Eighties..,!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).