Ex-baas van Max Verstappen wil eRaces in F1-weekends

Auteur: , 18 Reacties

Alles om de jonge generatie maar geïnteresseerd te krijgen in de F1.

Toro-Red-Bull

Ooit zat Victor Muller aan een tafel bij Pauw en Witteman en verklaarde hij dat hij zo graag de F1 wilde met Spyker omdat hij daarmee zoveel ‘eyeballs’ gericht kreeg op zijn merk. Een puik idee in theorie, maar het werkt alleen als je niet achteraan in het veld meehobbelt en alleen in beeld komt als je een benzineslang meeneemt na een pitstop. De stroggel aan de staart van het veld is real.

Maar, tegenwoordig hoeven niet alleen de stiefkindjes van de grid zich zorgen te maken. De laatste jaren worden we immers continu gebombardeerd met berichten over teruglopende kijkcijfers. De nieuwste generaties zouden helemaal niet meer zo geïnteresseerd zijn in auto’s en in het verlengde daarvan ook niet in de F1. Daarbij kijkt geen enkele moderne mens überhaupt nog TV, terwijl Bernie pertinent weigert/de dit medium dat hem puissant rijk maakte los te laten.

Franz Tost, beter bekend als French Toast, liet eerder al blijken dat hij hard nadenkt over oplossingen voor dit probleem. Inmiddels heeft French kennelijk gehoord dat de Formule E een heuse eRace gehouden heeft en hij vindt het een goed idee om dit idee schaamteloos te kopiëren. Uit de soundbytes die Tost losliet op Autosport blijkt dat de Oostenrijker heil ziet in een eRace op de zondag voor de échte races.

“Young people are not so much interested in cars and we must see a way to bring them into Formula 1. We must improve the show itself. We must bring in the young peoples’ interest, for example with E-games. Why not have Sunday morning an eGame with a big broadcast where people worldwide are involved to increase the interest?”

Het idee lijkt te zijn dat als jonge nerds maar in aanraking komen met de Formule 1, ze de sport vanzelf tof gaan vinden. Dat zou natuurlijk kunnen, maar toch lijkt deze gedachtengang ook een zwaktebod. Het is een beetje als een spruitje aan een onwillig kind verkopen door er een berg slagroom op te plempen. De kans bestaat dat het kind het spruitje dan per abuis opeet en lekker vindt, maar de kans is gevoelsmatig groter dat de slagroom wordt opgegeten en het spruitje blijft liggen. Of zie ik dat totaal verkeerd?18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wie wil er in godsnaam naar gecastreerde autos kijken met Juston Bieber-soundtracks over de speakers langs de baan? Manmanman het gaat maar door deze uitholling van onze sport. Gelukkig hebben we een echte man n in het witte huis, en ik weet zeker dat hij die downsize turbo en groene hel elektro maffia eens goed bij de kat zal grabben.
@john4545: onze sport? Wat heb jij bij gedragen aan de sport dan als ik vragen mag?
@vtechlover: Moet ik iets bijgedragen hebben aan motorsport voordat ik het als fan ”onze sport” mag noemen?
@john4545: vernieuwing is eng he? Hou je maar vast voor de toekomst, ik krijg zo het gevoel dat er nog veel meer van dit soort tech gaat komen.
@milieumeneertje: Als verniewing betekent dat jij je ballen op tafel legt om ze plat te laten slaan zodat je met gerard joling mee kan zingen nou nee, laat maar.
@john4545: volgens mij gaat dit om simracing, niet een formule-e race
@racerx: Je hebt gelijk maar dat is nog erger: achter een computer Justin Bieber luisteren terwijl je een elektrische ”raceauto” rijdt. Het woord raceauto zou beschermd moeten worden, voor autos met echte motoren, en niet van die elektrische piffle.
@john4545: sorry maar ik heb nog geen enkel goed argument van uw kant horen komen. Ik snap dat de veranderingen die de racewereld ondergaat best wel ingrijpend zijn maar raceklasses zoals formel 1 e.d. horen voorop te lopen in technologische zin als je het mij vraagt. En wellicht betekent dat wel een electrificatie van de motorsport. De tijd zal het uitwijzen.
@milieumeneertje: Voorop in technologische zin. Waarom is abs, tc, launch control en meer electronische hulpmiddelen dan verboden? De gemiddelde VW Golf heeft meer en betere technologie dan een F1 auto. Elektrisch is ook niet nieuw, hybride ook niet. Het heeft geen zier met autos voor op de weg te maken. Uw redenatie raakt kant noch wal. Egame racen is gewoon een gimmick, een justin bieber poging om geld te verdienen, om een saaie domme race serie zonder geluid te promoten.
@john4545: Vind jij… Wat is dat toch de laatste tijd dat zoveel mensen hun meningen als feiten lopen te verkondigen die voor iedereen maar moeten gelden. Dat gebeurt al teveel in naam van een of andere god.
@zwepp: Saai en dom is subjectief, maar zonder geluid lijkt me toch wel een feit. Dat ze justin bieber tijdens de race over de pa gooien zodat er toch nog iets te horen is. Dat is toch triest?
Haha. En dan zit de tribune vol met de jongerenafdeling van GL.
Eeeh jongens, wie legt er even uit dat dit gaat om computerspelletjes/simulatie?
Nee bedankt, gewoon zorgen voor een goede digitale pas voor het hele seizoen, terug op het open kanaal en weekend kaarten goedkoper, tevens moet de circuit fee omlaag en de oudbolligheid er vanaf, Bernie eruit en de gehele organisatie een verjongingskuur geven.
Goed idee. Uiteindelijk gaan we allemaal elektrisch hoe onvoorstelbaar het ook lijkt. De centrale vraag is alleen: hoe zorg je ervoor dat het tot de verbeelding gaat spreken?
Hmm dat trekt mij als leek en f1 liefhebber absoluut niet.
Ik vind niet eens zo’n gek idee..
Lekker nadoen wat formule e doet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).