Nederlander wint 200.000 Dollar dankzij Formula E

Auteur: , 23 Reacties

En dat allemaal vanuit zijn comfortabele luie stoel Playseat.

Bono

De geruisloze raceklasse Formula E timmert flink aan de weg. Talloze autofabrikanten hebben zich al gecommitteerd aan de serie en misschien gaat de klasse in de toekomst wel een bedreiging vormen voor de F1.

Voor nu is het echter nog niet zo ver. Het rijdersveld bestaat grotendeels uit rijders die de F1 ofwel nooit gehaald hebben, ofwel gewogen zijn in de koningsklasse en te licht bevonden. Bovendien blijft het toch raar, dat racen zonder het geluid van brullende motoren als soundtrack. Om zieltjes te winnen doet de elektrische raceklasse er dan ook alles aan om vooral gezien te worden als de raceklasse van de toekomst.

In het kader van deze missie, heeft de organisator ook een initiatief op touw gezet om virtuele racers te betrekken bij de klasse. De jongere generaties doen tegenwoordig immers niks anders dan massaal SIM-racen. Via verschillende kwalificatierondes konden tien virtuele scheurneuzen zich kwalificeren voor de allereerste Formula E Vegas eRace. In die race moesten zij het dan op gaan nemen tegen twintig échte Formule E coureurs met als inzet een prijzenpot van één miljoen Dollar.

Onder de tien gelukkigen die zich kwalificeerden voor de race bevond zich ook onze landgenoot Bono Huis. Je kent hem wellicht nog wel van die keer dat hij Max Verstappen versloeg.

Bono kwalificeerde zich op pole voor de race en vocht lange tijd om de leiding met Felix Rosenqvist. Ook Felix heeft trouwens nog tegen Verstappen geracet, maar dan op de echte baan. In 2015 werd de Zweed Europees F3 kampioen. Op virtueel asfalt blijkt hij eveneens uit de voeten te kunnen.

Maar dan, horror voor Bono! Fin Olli Pahkala koos vroeg in de race voor een pitstop en toen Bono en Felix hun stops maakten kwamen zij achter Olli weer de baan op. Inhalen lukte niet, tot zichtbare frustratie van Bono die eruit zag alsof hij het liefste een ragequit gedaan had. Voor de tweede plaats kreeg hij weliswaar alsnog een tonnetje, maar de winnaar mocht twee ton bijschrijven op de girorekening. Van het verschil koop je best een behoorlijke computer.

Maar, er is nog een twist! Net als in de echte wereld vaak gebeurt, werd er na de race nog gestecheld over de uitslag. Door een glitch zou Olli langer van zijn ‘fanboost’ gebruik hebben kunnen maken dan de bedoeling was. Juist dit stelde hem in staat de serie snelle rondjes neer te zetten waarmee hij Bono en Felix passeerde in de pits.

Uiteindelijk bleek dit daadwerkelijk het geval te zijn en kreeg de Fin een straf aan zijn brandvrije broek. Je weet immers maar nooit wanneer zo’n simulator in de hens gaat. Olli werd teruggezet naar P3 en een blije Bono schoof door naar P1. Naast de 200.000 Dollar voor de overwinning kreeg hij trouwens ook nog 25.000 Dollar voor de pole. Alles bij elkaar voldoende voor een rijtjeshuis in een net dorp. Hoewel, er moet natuurlijk nog wel belasting afgedragen worden…In welke box worden inkomsten uit virtueel racen eigenlijk belast?

Bedankt Sweder voor de tip!23 reacties

Wel hilarisch dat ze ook daadwerkelijk die brandvrije overalls aan hebben..
Hartelijk gefeliciteerd veel plezier er mee. Jaloers? Nee niet, ik leef liever in de echte wereld. Reken maar dat die heel wat uurtjes op zijn zolderkamertje heeft doorgebracht.
Gaaf zeg. Zelf denk ik altijd dat ik een aardig potje virtueel kan sturen. Totdat ik online dan volledig tot gehakt gemaakt wordt. Door dit soort gastjes. Respect!
Dat is nog eens leuk geld verdienen. Ik mag blij zijn als ik met een virtuele race 225000 virtuele muntjes verdien.
Kan iemand mij vertellen wat een glitch en een fanboost is?
@hplh: Geen probleem: een glitch is een soort bug.

Fanboost in Formule E is dat je op een knopje kan douwen die je kortstondig meer power geeft (boost). Fans kunnen voor de race stemmen op hun favoriete coureur, zodat die dit wat vaker kan doen dan de rest. Vandaar fanboost.
Tja, met darten kun je ook rijk worden, is ook een spelletje, en goed beschouwd is zelfs de F1 en spel. Veel plezier met de 200k!
Nette prestatie. Groeit aardig hard zo te zien, gelet op het prijzengeld.

Afhankelijk van zijn situatie wordt het belast in box 1 of 2. Wat hij er van overhoudt, belandt in box 3. Het hangt er van af (box 1 of 2) of hij mee gedaan heeft als natuurlijk persoon of als rechtspersoon (eigen bedrijfje). Genaaid word je toch wel.
Kanspelbelasting dus denk Box 3
@sjaterantekomen: Lijkt mij niet dat dit als een kansspel wordt gezien. Dus het zal wel 52% inkomensbelasting worden. Gelukkig kan hij dan de kosten van zijn PC, playseat en brandveilige overalls aftrekken.
@wijsneus: vervolgens middelen met 2015 en 2016. Dan kan ie misschien nog wat euro’s terugkrijgen.
Wat? 225k voor een rijtjes huis!?
@smotsholle: in Utrecht en Amsterdam en omgeving betaal je zo meer dan 3 ton voor een rijtjeshuis.
@e550: 3 ton voor een appartement zelfs in amsterdam…
Ik ga toch maar eens oefenen denk ik
Zo dat is geen misselijke prijs en een Nederlands race succesje is altijd mooi..
Toch goeie business dat gamen!
Ik zie geen champagne
Leuk geld verdienen, maar ik zou toch veel liever het echte werk hebben. Maar fijn voor deze jongeman, ik hoop dat hij nog vele successen mag behalen.
Ik ga ook maar wat meer van die spelletjes spelen
Kreeg Rosenqvist, als echte rijder, dan ook die ton voor plaats 2?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).