Verstappen’s oude teambaas klaagt over Europese races

Auteur: , 13 Reacties

Der Franz heeft wat te mouwen over de F1-kalender en wat andere dingetjes in de F1.

Franz

Ja, de powers that be in de F1 kunnen maar beter op hun tellen gaan passen. We kennen Franz Tost, teambaas van Scuderia Toro Rosso, doorgaans als een gemütliche Oostenrijker. Maar maak ‘m niet boos, want dan wordt ‘ie lijp. Vraag dat maar aan Scott Speed, die zich na een uitvalbeurt in 2007 de toorn van de voormalig F3-rijder op de hals haalde. In letterlijke zin zelfs, want Franz greep Scott naar verluidt bij de strot en duwde hem daarna tegen een muur. Het blijven af en toe rare jongens, die Oostenrijkers.

In een interview met de Tiroler Tageszeitung laat Tost een paar bespiegeling los over de Formule 1 anno nu. Zo geeft hij onder meer aan dat STR-ontwerper James Key al sinds november 2015 werkt aan de bolide voor 2017. Goed nieuws voor Carlos Sainz en Daniil Kvyat. Tevens geeft Franz aan dat hij snapt dat Mercedes niet voor Wehrlein gaat, omdat die nog tijd nodig heeft om te rijpen in de F1 en Mercedes voor het constructeurskampioenschap wil gaan. Voor de beslissing van Rosberg om te stoppen met de F1 heeft hij niks dan begrip. Doch French Toast heeft, zoals het een goed F1-teambaas betaamt, ook wat kritische noten op zijn zang.

Lasst die Fahrer fahren!
Weg met de regels! Als het aan Franz ligt moeten de rijders weer ouderwets kunnen knokken op de baan. Dat het daarbij ook wel eens mis kan gaan, dan zij dat zo. Dat is deel van het spelletje en de aantrekkingskracht van de sport. Hoe Verstappen zich bijvoorbeeld verweerd heeft in het tweegevecht dat was geweldig volgens Tost. Hij vroeg zich naar eigen zeggen iedere keer weer af of de andere coureurs soms misdienaars waren.

Er moet een budgetcap komen.

Maximaal 150 milli mogen de teams per jaar uitgeven als het aan Tost ligt. Volgens de teambaas is het wel mogelijk dat de FIA dit checkt en onder controle houdt. Naar eigen zeggen weet hij precies hoeveel elk schroefje op de STR’s kost.

Tickets moeten goedkoper worden.

Momenteel zijn tickets van 300 Euro niet uitzonderlijk. Ga je dan met vrouw en kind naar de race ben je zo een rug of meer kwijt. Dat is teveel volgens Tost. Tevens zouden races meer moeten doen rondom de races om publiek te trekken, zoals concerten als in Austin.

Er moeten minder races komen in Europa en meer races in andere werelddelen.
Tost wordt niet warm van de terugkeer van de Franse Grand Prix op Paul Ricard. Volgens hem kunnen er beter races bij dan wel terugkomen in Zuid-Afrika, Argentinië en India. Ook meer races in de Verenigde Staten zouden een goed idee zijn. De F1 is een globale sport, maar volgens Franz wordt er te weinig gedaan om die markten écht open te breken.

Kortom, zoals enkele landgenoten is French niet bang om zijn ongezouten mening te geven. Of al zijn ideeën ook populair en daarbij haalbaar zijn, dat is een tweede verhaal. Geef jouw eigen mening over wat de F1 nu vooral nodig heeft, in de comments. Mijn twee cent: change is good, but no change is better.13 reacties

Ik geef hem gelijk op alle vlakken behalve dat laatste waarop hij zegt dat er minder races in EU moeten zijn en meer ergens anders.. Ik zou juist zeggen hoe meer in EU hoe beter!
@misterdrogba: ik vind die ochtend- en namiddag races eigenlijk altijd wel lekker (beter) in de dag passen…
Die ene heeft gelijk ..
En die ander ook ..
@lincoln: niet mee eensch, precies andersom.
Duidelijk toch. De man heeft een mening en in mijn beleving een goed verhaal
Frans Tost salad.
Sponsoren afschaffen, software/computers verbieden, handbak terug invoeren, max 4 monteurs per auto, ongelimiteerd brandstof tanken, banden oorlog toestaan, kaartjes vanaf een tientje voor de kids, FIA en FOCA afschaffen, alleen echte circuits gebruiken zonder blauwe/rode uitloopstroken voor baby’s, uitzendingen op de publieke omroep gratis voor de kids, motoren vanaf 1000pk, coureurs van echte afmetingen toestaan boven de 185m, Elke verkopende fabrikant verplichten mee te doen anders verkoop verbod opleggen en fabriek sluiten en last but not least: N. Lauda opsluiten en sleutel weggooien op de atlantische oceaan.
De teambaas van een niet high budget team die vind dat er een beperking moet komen op het budget. Goh…

Goed verhaal verder. Ben het er wel aardig mee eens. Behalve die Europese races natuurlijk, die moeten er meer komen.
Nog meer races in Europa! Waar wil je die dan allemaal hebben…
En begin niet over Nederland want dat is weggegooit geld.
Komkommertijd in de autosport?
Die kan goed mouwen.. En gelijk heeft die..
Ah, het draait allemaal om’t geld, waarbij de beste altijd zal winnen . . . , en Daimler AG nog wel ’n tijdje zal doorgaan met de beste technologie die mogelijk is, het is niet voor niets ’n multimiljarden concern geworden : http://www.daimler.com . . . , al vraag ik mezelf wel af waarom Toyota niet mee doet om de wereldtitel : http://www.google.be/url?url=http://www.vroom.be/nl/blog/toyota-meest-waardevolle-autoconstructeur-interbrand&rct=j&frm=1&q=&esrc=s&sa=U&ved=0ahUKEwiah4yW0YjRAhWBd1AKHfMhCMkQFggUMAA&usg=AFQjCNFw7OMH2h879fcp4GbM_08JOHR2eQ . . .
Kaartjes 300 euro? Ik heb vorige week 75 euro betaald voor een weekend kaartje op de tribune voor de GP van budapest van volgend jaar. Bronze 2 met scherm en zicht op de 2e DRS straight en de paar bochten daarna. Dat vind ik op zich een prima prijs. Verder heeft de man veel goede punten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).