FAAL: dieven kunnen automatische Ferrari niet stelen

Auteur: , 15 Reacties

Voortaan eerst even onderzoek doen.

FAAL: dieven kunnen automatische Ferrari niet stelen

Voor dieven zal het stelen van een auto met een automatische versnellingsbak ongetwijfeld eenvoudiger zijn dan wanneer er een handgeschakelde bak in ligt. Trek de schakelpook naar ‘Drive’ en rijden dat je kunt. Toch kunnen ook dergelijke wagens flink roet in het eten gooien. Een stel dieven in het Britse graafschap West Midlands kwam hier laatst achter, toen zij een Ferrari 488 (rijtest) probeerden te stelen.

Een tweetal mannen besloot aan het begin van deze week in te breken in een woning in Streetly. Hierbij maakten zij een aantal luxe spullen buit. Op CCTV-camerabeelden is te zien hoe de mannen designertassen, juwelen en anderen dure items in hun vluchtauto plaatsen. Echter, voordat zij de benen namen, vonden zij in een van de tassen de sleutels van de Ferrari 488 van de bewoner.

Aangezien ze toch bezig waren besloten de mannen ook de Ferrari, die in Groot-Brittannië ongeveer 200.000 pond kost, mee te pikken. In eerste instantie lukt het een van hen de auto aan de praat te krijgen en hem in zijn achteruit van de oprit te rijden, maar kort daarna slaat de paniek toe. De 488, die een zeventrapsautomaat heeft waarvan de ‘reverse button’ (zie foto) in de middenconsole zit, blijkt een te ingewikkelde machine te zijn voor de dieven. Op de een of andere manier krijgt de bestuurder hem niet in de juiste versnelling, waarop de dieven de Ferrari prompt midden op de straat laten staan.

FAAL: dieven kunnen automatische Ferrari niet stelen

De reactie van het bestolen gezin is overigens puur goud. Tegenover de Daily Mail liet de 27-jarige vrouw van de eigenaar het volgende weten:

“We were out at my nan’s and a neighbour rang my husband and said ‘don’t panic’, but your Ferrari is on the opposite side of the road and the front glass is smashed in by your front door. […] They found the key in the bag and came back and reversed the car off the drive but then the silly t***s couldn’t figure out how to get it in drive.”15 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Mooi!
Ik had die gezichten wel willen zien, waarschijnlijk Ferrari-rood van schaamte.
Maar waar is dat filmpje dan?
Mr Bean ..
Te kansloos.
You need a rolemodel…🙈
Hahaha het is ook allemaal niet makkelijk he stelen met een sleutel
Al wat nodig was zou 2 trekken aan de rechter flipper zijn LOL.
@Davion: alleen wij autoknaapjes weten dat natuurlijk.
De hamvraag is natuurlijk: waarom de f*ck hebben ze een raam ingeslagen als ze de sleutel hebben gevonden???
@svenska_aeroplan_ab: andere prangende vraag is of je dit meent en niet stiekem zelf bedacht hebt dat het over een ruit van het huis gaat…?
@svenska_aeroplan_ab: het raam van het huis was ingeslagen.
Confronterend wel, 27 jaar oud en een 488 voor de deur… Doen ze beter dan mij.
@breakingpoint: *27 jarige vrouw van de eigenaar. Dat hoeft niet per se overeen te komen met de leeftijd van de eigenaar in deze contreien
Heb wel eens in een F430 gereden. Tsja, dan ga je zitten en kijk je even (of je laat je vertellen) hoe de bak werkt. Beetje naief om zo’n apparaat tijdens je daad “on the fly” op te pikken, terwijl je ook nog had kunnen weten dat die auto’s vaak voertuig volgsystemen bevatten.
Als ze hem hadden laten staan hadden ze die Rolex’jes waarschijnlijk kunnen houden…
😂🙈

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).