Failliete Peugeot-dealers Pouw maken doorstart

Auteur: , 15 Reacties

Dat duurde kort...

Peugeot 308, de auto van het haar

Bij de bekendmaking van het faillissement van de Peugeot-tak van de Pouw-groep viel onderhuids al te proeven dat er goede hoop was op voortzetting van de activiteiten, niet in de laatste plaats omdat de delaers gewoon open bleven.

En inderdaad, het duurde slechts 10 dagen tot de nieuwe baas bekend werd. Het is dit keer niet Stern, maar de van Mossel groep die er met de buit vandoor gaat.

De doorstart betreft de vestigingen Amsterdam Noord, Amsterdam Zuidoost, Amstelveen, Heemstede, Hoofddorp, Leiderdorp en Lisse, die allen onder de vlag ‘Van Mossel Peugeot‘ verder zullen varen. Onbekend is hoeveel personeel er meegenomen wordt.

Van Mossel is met 700 werknemers een van de grootste dealerbedrijven van Nederland, met merken als Volkswagen, Audi, Opel, Chevrolet, en nu dus ook Peugeot. Daarnaast is de groep ook buiten Nederland actief. Dankzij dit heuglijke bericht zullen veel Peugeot-verkopers lekker hun weekend in gaan, en het inspireerde ongetekende bovendien om weer eens een gouwe ouwe uit de kast te trekken. Merci!15 reacties

Zo, lekker makkelijk van alle schulden af en lachend weer verder.
Zo werkt het gelukkig niet. Als je een bedrijf overneemt, neem je ook zijn schulden over.
@sir_smokalot: Helaas voor de schuldeisers werkt het niet zo. De schulden blijven bij de failliete bv en de voormalige bestuurders. De overname betekent iig dat de failliete onderneming nog geld opbrengt en de schuldeisers misschien nog een gedeelte van hun geld tegemoet kunnen zien. En een groot gedeelte van het personeel haar baan behoudt. Voor alle partijen de minst slechte oplossing.
@gop1: Waar kan ik een overname regelen? Makkelijke manier om van m’n schulden af te komen, zo blijkt.
@enrique: het is natuurlijk geen echte overname. Het is een doorstart, gefinanceerd door een nieuwe eigenaar.
Zo hoor je ook weer eens nieuws over je oude werkgever op autoblog. Hopen dat ze daar wel het hoofd boven water kunnen houden.
@Corrado16v: Off topic: Hee, 500ste reactie!
@Corrado16v: Op wat gaat u ons trakteren? :)
@marikoelolo: Haha, op nog veel meer reacties.
@Corrado16v: Van harte en op naar de 1000!
Ja…..en?
Heb 20 jaar geleden nog een auto gekocht bij van Mossel in Waalwijk. Dat was toen nog een kleine dealer met 1 zaak. Ik werd geholpen door beide broers. Echt aardige kerels. En nu 2014 hebben ze 700 man in dienst. Had ik toen niet kunnen bedenken….
@schellekens006:

Welke broers?
@carseen:

De Mosselmannen natuurlijk!
Delaers?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).