Faillissementen onder autodealers met 25% gedaald

Auteur: , Geen reacties

Faillissementen in de autoretail zijn afgelopen jaar (2015) flink gedaald. De handel in auto-onderdelen is de enige branche van de sector waar de faillissementen nog stijgen; dat ging om 14% in 2015.

Lege showroom

Het aantal faillissementen onder autodealers is in 2015 met een kwart afgenomen, ten opzichte van 2014. Fusies en overnamen blijven echter onverminderd op hoog niveau. Tevens zagen dealers de omzet weer stijgen, na drie jaren van daling. Dat meldt het Economisch Bureau van ABN AMRO in een rapport over de sector.

Faillisementen autoretail

De omzetstijging was vooral te danken aan de eindejaarsspurt, waardoor 2015 een mooi jaar werd. Zo verkochten lease-bedrijven een slordige 22% meer auto’s, een forse stijging. Leaserijders konden nog op de valreep profiteren van belastingvoordelen die per 1 januari 2016 zijn komen te vervallen.

De prognose is echter minder positief, zo verwacht men een omzetdaling in 2016. De verkopen van nieuwe personenauto’s zullen zo’n 6% dalen, naar 420.000 stuks. Eind 2016 zullen de verkopen deels worden uitgesteld omdat auto’s die nu een bijtelling hebben van 25% in 2017 een bijtelling krijgen van 22%.

Faillisementen 2015

Image-credit: een lege showroom, via autojunk.nl.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).