Familie neemt afscheid van privécollectie met 160 (!) auto’s

Auteur: , 10 Reacties

Ooit verzameld door een autoliefhebber. Nu toe aan een nieuw leven.

Mercedes

Een fundament onder automuseums gaat verdwijnen. Zo ervaren wij Nederlanders het vast niet, maar dat is in Tupelo, Mississippi wel anders. Het stadje, waar nota bene Elvis Presley is geboren, moet na jaren van trouw dienst afscheid nemen van het Tupelo Automobile Museum.

16 jaar geleden werden de deuren geopend van het museum. Mensen konden zich vergapen aan de privécollectie van uitvinder en engineer Frank Spain, die door middel van dit museum anderen liet genieten van zijn auto’s. Het was een bijzondere collectie. Niet gericht op de zoveelste Lambo’s, Ferrari’s of Porsches, maar op andere bijzondere auto’s met een verhaal.

Bijzondere privécollectie van 150+ auto's onder de hamer

In het Tupelo Automobile Museum staan 160 auto’s. Het oudste exemplaar is een replica van een 1886 Benz Patent-Motorwagen. Ook een Dodge Viper met slechts 12 gereden mijlen is te vinden in de collectie. En wat te denken van de Camarovette uit 1983. Een auto die onderdelen combineert van een Chevrolet Camaro en een Corvette.

Spain overleed in 2006. Er is geen reden gegeven voor de sluiting, al zullen er ongetwijfeld financiële motieven zijn. Een museum en al de inhoud draaiende houden is een lastig iets. De auto’s van Spain zijn 13 jaar na zijn overleden nog in familiehanden.

Bijzondere privécollectie van 150+ auto's onder de hamer

Daar komt dit jaar dus een einde aan. Het museum is nog geopend tot de lente en in april organiseert veilinghuis Bonhams de verkoop van alle auto’s in New York. De auto’s zullen worden verkocht zonder reservebedrag. Dit betekent dat men vrij kan bieden en dat alle auto’s, ongeacht de prijs, gegarandeerd naar een nieuwe eigenaar gaan.10 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Wat een plaatjes zeg👍🏼
Geen link naar de collectie?

Want de link ‘bijzondere collectie’ gaat naar iets anders…
@reactief: http://www.tupeloautomuseum.com/list.php
@reactief: daar zitten wel een paar pareltjes tussen. Ik denk dat het meest gaan opleveren:
-Tucker Torpedo
-Duesenberg Model J
-Cadillac V16.

America’s finest, het naoorlogse -los van de Tucker- is leuk, maar niet uiterst bijzonder of kostbaar.
@dizono: Hmm, het is een vrij late V16, dus dat zal ergens tussen de 100 en 200 worden dus, geen giga klapper. Blijven bovenste twee over denk ik. Persoonlijk vind ik de Kaiser Darrin ook leuk met z’n schuifdeuren, al zal ook die niet boven de twee ton uitkomen.
@reactief: maar we klikken er met zijn allen wel weer op => ads => Autoblog blijft gratis
Deusenberg model J <3333
Dit zie je toch wel wat vaker, denk aan Den Hartog’s Ford Museum. Pa heeft een fascinatie voor bepaalde automobielen. Kids hebben er niet mega veel mee en zien vooral dollartekens, althans zo komt het op mij over. Ze wachten echter 13 jaar maar kan ook 13 jaar lang gebakkelij onder de erfgenamen geweest zijn, en anders nog 148 andere redenen..

Hoe dan ook, ik vind het wel jammer, net als dat het Louwman museum ineens alles zou verkopen..het gaat mijn inziens om de reis door de tijd en de verhalen van de wagens die zeker in sommige gevallen de wereld hebben veranderd en vormgegeven.
Staat ook nog een Hispano-Suiza en een Talbot Lago in t lijstje. Ook niet bepaald gratis auto’s

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).