Familie Quandt (BMW) doneert €690.000 aan Angela Merkel

Auteur: , 45 Reacties

Je zou kunnen denken dat de familie Quandt, grootaandeelhouder bij BMW, dat geld aan de CDU heeft gedoneerd omdat ze het eens zijn met de denkbeelden van de CDU. Het ligt echter meer voor de hand dat het geld geschonken is zodat Angela Merkel een stokje kon steken voor een strengere Europese CO2-limiet.

BMW CO2-uitstoot

Gisteren stak Duitsland tijdens de Milieuraad in Luxemburg een stokje voor de Europese plannen, in verband met een limiet van 95 gram/km voor personenauto’s en 147 voor bestelauto’s (in 2020). Vandaag werd echter bekend dat op 9 oktober Johanna Quandt en haar kinderen Stefan Quandt en Susanne Klatten ieder 230.000 euro hadden geschonken aan de partij van Angela Merkel (CDU).

Kwade tongen beweren dat dit gedaan is om te zorgen dat Merkel tegen een strengere CO2-limiet zou stemmen, want dat zou de Duitse auto-industrie niet zo goed uitkomen. De familie Quandt bezit 46,7% van de aandelen in BMW en is er dus bij gebaat dat het de Duitse autobouwer voor de wind gaat. De CDU heeft uiteraard laten weten dat er niks vreemds is aan de donatie:

“The donations are in no way connected with any single political decision. The Quandt family has supported the CDU for many years with private donations, no matter if the CDU was in the government or opposition.”

Ook een woordvoerder van de familie Quandt stelt dat er niks aan de hand is:

“The donations are in no way bound to industrial policies. They are not involved in political talks about emission regulations or the like. The donations were made after the election so that they are not becoming part of the election campaign.”

De familie Quandt kan het geld overigens prima missen. Susanne Klatten is de rijkste vrouw van Duitsland en wordt geschat op een vermogen van zo’n 11,7 miljard euro. (via: autonews.com)45 reacties

Gewoon gebruik maken van de invloed die je kunt uitoefenen. Echte zakenlui en daarom grootverdieners en belastingbetalers van de hogere orde. +1
@gearhead: sorry hoor maar van belasting betalen is nog nooit iemand miljardair geworden….
@w0o0dy: toch wel: de overheid en daarom wij als inwoners van NL dus impliciet ook. Dankzij de superrijken hoeven wij *kuch* “niet zo veel” belasting te betalen.
@Henk_he: hoe hoger de inkomsten hoe lager de effectieve belastingdruk want rijken hebben en gebruiken fiscalisten die door middel van allerlei kromme constructies helpen belasting te ontlopen. Iemand met tonnen / miljoenen inkomsten per jaar betaald over het algemeen minder belasting per euro inkomen dan jij en ik (tenzij jij heel veel minder belasting betaalt dan ik)
@w0o0dy: Je hebt helemaal gelijk, minder belasting -per euro-. Wil het nou net dat ze heeel veel euro’s meer betalen dan jij en ik. Dus netto dragen ze nog steeds heel veel bij aan de schatkist.
@w0o0dy: Dat is deels waar…Het gaat eigenlijk alleen op als er constructies worden bedacht waardoor zo’n rijk persoon op papier in een prettiger belastingklimaat in een buitenland belasting betaalt. Inkomsten uit vermogen worden wel minder belast dan uit loondienst, maar let wel dat vermogen was er niet opeens, daar is ook voor gewerkt (al dan niet door voorouders).

Verder zijn alle regels op persoonlijke belastingheffing in Nederland al enige tijd flink dichtgetimmerd, dus de echte rijken kunnen nog wel ontwijken, maar de mensen die door zuur links Nederland onterecht als rijk (en dus slecht…want links en zuur) aangemerkt worden omdat ze zeg 80K tot een paar ton in loondienst krijgen die zitten redelijk vast aan die bespottelijke 52% (en wellicht nog meer volgend jaar) en houden als je ook rekening houdt met het mislopen van allerlei subsidies zeker als ze aan het lagere spectrum van die ‘rijken’ zitten effectief misschien net een zomervakantie over tov Jan Modaal…

De Muur is er in zekere zin nog steeds, staat nu aan de Noordzee.
@jaapiyo: joh die gasten baseren hun mening op hun zure jaloerse linkse onderbuik.
gras bij de buren is ALTIJD groener.
als mijn buurman rijker is dan mij dan
1. is het een vuile belastingontduiker
2. moet mijn rekeningen betalen want ik hou maar 500 euro over elke maand. (Kan niet eens een ipad 4 kopen!!!!!)
3. En de buurman moet dan gewoon deaud.

Dus bij deze @AB: iedere multimiljonair is een gore zakkenvullende crimineel!
@gearhead:
Ja, ze waren ook heel populair bij Hitler en de Nazi partij.
Hebben willens en wetens duizenden mensen vermoord in hun AFA (nu Varta) accufabrieken en chemische bedrijven.
Gewoon gebruik maken van je invloed, toch?
@desjonnies: kom op joh… het gaat hier om een donatie, gelijk vergelijken met nazi’s?!
@kaasboerin: Het is niet vergelijken met de Nazi’s, het is een directe link met de Nazi’s.


l2history
Wat een gezeur. Rijke mensen geven geld aan politici. Vreemde shit man… -_-
tja al die telefoontjes naar Polen, Portugal, Slowakije etc om ze (met beloftes voor extra EU geld) heeft de club van Merkel natuurlijk wel goud geld gekost. Dus eigenlijk is het een soort onkostenvergoeding….
Hoe rijk je ook bent, je gaat niet zo maar tonnen doneren aan een politicus ‘omdat het kan’. Dit zaakje stinkt.
@motoragent: Tuurlijk wel, die familie doneert al decennia lang tonnen aan die partij. Dat het nu toevallig grof gelijktijdig gebeurd met een stemming in Brussel, tja.
@FelixF:
En daar willen ze -echt waar- helemaal nix voor terug !
Wel eens gehoord van de uitdrukking : there’s no scuh thing as a free lunch?
@desjonnies: Oh das toch niet nieuw? Ze doneren al jaren geld aan partijen om voor een gunstig politiek klimaat te zorgen. Nu wordt het zo gedaan alsof ze opeens een paar ton betaald hebben om deze ene wet tegen te houden.
@FelixF:

Idd laten ze vooral zo doorgaan, misschien gaan ze net als hun voorouders groepen als de Nazi’s steunen, zodat ze weer goedkope Joodse dwangarbeiders krijgen van het regime om in hun accufabrieken te werken.
En ondertussen wel lekker aan die accu’s verdienen terwijl duizenden lagen te creperen van het gif in die fabrieken.

Who cares?

De familie Quant is een familie met een zeer, zeer discutabel verleden en zouden wat mij betreft niet eens stemrecht mogen hebben, laat staan politieke partijen mogen steunen.

Oh, ze beweren trouwens nog steeds dat ze het “nicht gewusst “hebben.
Met geld koop je echt geen invloed. Ik heb het ook bij de laatste verkiezingen gedaan. Heb alle politieke partijen een tientje gegeven en vervolgens van al die partijen geeist dat ze eindelijke een goede regering zouden vormen. Nou ja, het moge duidelijk zijn dat het niet heeft geholpen….dus nee, met geld koop je geen invloed….
@Rick-dos: misschien had pvda en vvd geld geven om GEEN regering te vormen wel goed uitgepakt?
@w0o0dy: Volgende verkiezingen maar eens proberen. ;)
De familie Quandt weet dat een goed contact met de regering gunstig kan zijn. Zo zijn ze gedurende Hitler’s regering eigenaar geworden van onteigende Joodse bedrijven en kregen ze dwangarbeiders uit Auschwitz om onder erbarmelijke omstandigheden in hun bedrijven te werken. Leden van deze familie hebben vaker publiekelijk aangegeven dat ze geen moeite hebben met hoe hun fortuin is vergaard. Dat de partij van Merkel geld accepteert van zo’n familie zegt ook wel iets over de partij.
En BMW’szijn niet te duur……Nee hoor.
@rob68:
Gelukkig, samen met @motoragent nog iemand die ZELF kan denken.
Doen ze goed. En helemaal als het is voor dat co2 geneuzel. Wij lopen hier de economie maar te remmen door die co2 regels terwijl ze in china en amerika net zo hard doorstoken… Dweilen met de kraan open noemen ze dat..
@lambo4all: Dat noemen ze verantwoordelijkheid. Hier maar volle bak CO2’s blijven uitspugen omdat China en America dat ook doen is ook stompzinnig. Iemand moet wat dat betreft zijn verantwoordelijkheid nemen. Een dat het altijd maar over dat CO2 geneuzel gaat staat mij ook niet aan, maar ik weet wel dat ik het liefst zo min mogelijk van die vieze stinkende uitlaatgassen inadem.
@motoragent: co2 staat niet gelijk aan vieze stinkende uitlaatgassen.
@motoragent: dat snap ik best, maar ze slaan (vooral in nederland) compleet door. 5.7L v8’s verkopen als nooit tevoren in the states en hier lopen ze al te mekkeren als je een 1.6 rijdt ipv een 1.4.. Maak richtlijnen voor iedereen op de wereld, niet alleen europa. Lekker hier schraapdiesel rijden voor die paar extra grammen.. Dat verschil blazen ze er over de plas en in china elke 20m uit. G
@lambo4all: Hier in Europa hebben we het probleem dat er anders sancties worden opgelegd vanuit Brussel. De VS en China zijn zo groot en zelfstandig dat ze kunnen doen wat ze willen. Er is toch niemand die aan hen sancties kan opleggen.
Andere landen kunnen wel druk uitoefenen via internationaal recht, maar dat is tegelijkertijd ook de grote zwakte van het internationale recht. Niks is afdwingbaar.
@berlinetta: In eerste instantie is het hele CO2 gebeure iets waar lidstaten van de eu en overige zich vrijwillig bij aan konden sluiten. Misschien hadden ze toch iets beter uit moeten kijken. Fiat is overigens goed op weg met het behalen van het doel, dus waarom de rest niet?
Sorry, maar dat is toch geen bedrag. Als corrupte politieker had ik, moest zo een beslissing te koop zijn, toch een veelvoudig bedrag gevraagd en dan natuurlijk niet voor de partij, maar naar mijn “arme zuster” die toevallig in een of anders obscuur staatje woont met een dikke bank…
Erger dan het uitstellen van strengere co2 regels is het dat de queste naar lagere co2uitstoot er voor zorgt dat allerlei andere uitstoot toeneemt. De totale uitstoot verminderen en dan met name roet, stikstof-oxides en andere ellende dat zou het doel moeten worden. Verbruik omlaag, zonder procentuele toenames van uitstoot van bepaalde gassen, daar zou de wereld iets mee opschieten. Maar goed het is politiek en dan ook nog eens Europese politiek, dan moet je niet teveel zinnig beleid verwachten natuurlijk.
Ben ik nu de enige die 69…..leest? Waarom niet 7 ton. Mooi rond bedrag.
7 ton is niks voor bmw maar ja angela rijdt audi…
Misschien wel de aller beste les vanhoe de wereld ECHT in elkaar zit :

George Carlin, R.I. P. :
http://www.youtube.com/watch?v=hYIC0eZYEtI
@desjonnies: And that’s how it is.
@desjonnies: Mwah…commie.

Persoonlijk verkies ik liever een onzichtbare elite die de touwtjes in handen heeft dan de grauwe menigte…Een echte directe democratie waar ieder zijn stem echt evenredig geldt, de stem van al die tokkies en boomknuffelaars en religieuze fundamentalisten en mensen die gewoon niet goed kunnen nadenken, dat is pas eng.

Ik herinner me in dat opzicht nog een journaal item over het referendum over de Europese grondwet:

“Jah mevrouw, wat heeft u gestemd?”
Tegen
“En waarom dan”
Ja met die Euro is alles ook al veel duurder geworden

… … … facepalm.
@jaapiyo: zodra ’t volk macht krijgt, dan wordt ik pas echt bang.
@desjonnies prefereert een soort Franse revolutie hier, 200 jaar terug de tijd in, brandstapels!
En thou shalt not earn m
@kaasboerin:
Als ik jou was zou ik Zwitserland mijden als de pest, daar heeft het volk het immers voor het zeggen door middel van referenda.
@jaapiyo:
Wat jij hier poneert, irriteert mij ook.
Eigenlijk zou het eerlijker zijn om een stem zwaarder te laten tellen als je meer belasting betaalt.
En neen, ik ben absoluut niet links, noch rechts.
Eerder een ouderwetse fatsoensrakker die heel Europa gecorrumpeerd ziet worden door allerlei belangengroepjes.

Wat me nu irriteert is dat iedereen staat te blêren als een klein kind als er iets gebeurt wat hen niet zind, terwijl er maar weinigen hun verantwoordelijkheid nemen.
Zoals de onmacht of onwil van de politiek om een goede begeleiding te geven om uit de crisis te komen.
Laat eens het landsbelang prefeleren boven al die geheime agenda’s

’t is hoog tijd voor een nieuw ethisch reveil.
Dit noem je met een ander woord gewoon corruptie.


De verstrengeling van politiek en zakenleven anno 2013….

time for change!
@bozewolf: Uhuh, 1 feitje; dit gebeurd al sinds de democratie is ontstaan.
Door allerlei partijen en allerlei mensen met allerlei verschillende meningen.
So please, cry me a river, it’s legal..
@kaasboerin: Het is nooit te laat om te veranderen. Tenzij je bij voorbaat al opgeeft natuurlijk.
De geschiedenis herhaalt zich…. ;)
BMW haalt weer de kastanjes uit het vuur voor Mercedes en VAG dus :)

Maar dit geld is volgens mij klein bier voor beide partijen, voor de Quandtjes sowieso, maar ik kan me ook niet voorstellen dat dit voor zo’n grote partij als de CDU in Duitsland substantieel geld is…
Nooit verkeerd dat de familie Quandt op komt voor hun 6- cillinder lijn motoren. Als het aan de EU zou liggen zou er niet eens meer ruimte zijn voor 6/8/12 cillinders in de line-up van autofabrikanten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).