Morgan gooit Charles Morgan op straat [updated]

Auteur: , 18 Reacties

Onrust bij de kleine Britse autobouwer Morgan. Gisteren werd bekend dat de kleinzoon van de oprichter 'in goed overleg' afscheid genomen zou hebben van het bedrijf, maar vandaag blijkt dat Charles Morgan zijn vertrek gaat aanvechten. Blijkbaar is het toch niet in goed overleg gegaan.

Charles Morgan is gewipt

In maart van dit jaar werd Charles Morgan al gewipt als Managing Director van Morgan Motor Company en vervangen door Steve Morris. Daarna ging Charles wereldwijd promotiewerk doen voor het merk. En ook dat is hem nu ontnomen.

Charles Morgan was sinds 1985 werkzaam bij de kleine autobouwer en in 2003 nam hij het stokje van zijn vader over als Managing Director. Saillant detail is dat alle aandelen van Morgan Motor Company nog steeds in handen zijn van de familie en Charles Morgan 30% van de aandelen bezit.

Volgens Morgan is het vertrek van Charles Morgan goedgekeurd door de aandeelhouders en de raad van bestuur. Vier van de zes leden van de raad van bestuur maken deel uit van de familie Morgan. Iets zegt mij dat het aankomende familiediner bij de familie Morgan niet gezellig gaat worden.

Charles gebruikt inmiddels Twitter als uitlaatklep om zijn ongenoegen te tonen aan de buitenwereld. Dit verhaal krijgt ongetwijfeld nog een staartje. (via: autonews.com)

Update 18-10: Inmiddels heeft Charles Morgan zelf zijn eerste en voorlopig laatste officiële statement gepubliceerd.18 reacties

En om welke reden creeeren ze er een werkloze bij?
Mooi in de familie houden dat bedrijf, dat gaat vaak het mooist
@ruudw: Tja de familie zelf wilt hem er uit hebben.
Ik ga de jaarrekening bij de companies house opvragen. Waarschijnlijk financiele problemen die hier de oorzaak van zijn, vermoed ik.
@spidermann: is een mooie partij voor Private Equity, of nog beter BMW.
@spidermann: jij werkt als private ecuitier?
Hoeveel auto verkopen ze per jaar? *Check het spitsvondige enkelvoud*
@gearhead: zo’n 1.200 auto’s per jaar.
@robbie:
Dat zijn toch nog flink wat bomen die moeten sneuvelen…
@robbie: ???

Serieus?
@Esprit_de_Flandre: vorig jaar 1.122 auto’s en naar verwachting dit jaar zo’n 1.150 auto’s.
Achja moeten ze zelf weten, maar het is niet mooi om zo buiten huis te gaan klappen dan. Kan je er sowieso wel zeker van zijn dat je nooit meer hoeft terug te komen.
@Hupke: als je 30% van de aandelen bezit, de juiste achternaam hebt en lid van de familie bent kan het toch wel eens anders rollen. Maar professioneel is het zeker niet.
Onvolwassen om zo naar buiten te treden maar deels begrijpelijk. Nou bert succes bij het familie diner op maandag avond bij de eo! ;)
Muiterij!
@jayk: Muiterij? IVA achtergrond toevallig? Ik had daar een leraar die dat constant riep (laatste keer dat ik die frase hoorde)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).