FCA gooit RAM-naam te grabbel met Mitsubishi rebadge

Auteur: , 12 Reacties

Wij dachten bij het horen van de naam RAM aan stoere, volvette pickups. Dat beeld kan binnenkort weleens veranderen.

FCA gooit RAM-naam te grabbel met Mitsubishi rebadge

Fiat-Chrysler heeft namelijk besloten om het RAM-label op een Mitsubishi L200 te plakken. Niet voor de show, maar omdat deze auto vanaf komend jaar in het Midden-Oosten wil gaan verkopen. Overigens wordt dezelfde Mitsubishi ook door FCA op de markt gezet met de naam Fiat Fullback.

De gerebadgde Mitsubishi gaat RAM 1200 heten en heeft een lengte tussen 5,245 (Single Cab) en 5,370 mm (Double Cab). De hoogte bedraagt tussen 1.775 en 1.785 mm en de wielbasis meet een stevige 3.000 mm. In de laadbak kun je 1.165 kilo aan zooi kwijt en het maximale trekgewicht bedraagt een fijne 3.000 kilo.

Onder de kap valt te kiezen uit een 2,5-liter diesel met 126 of 134 pk en een 2,4-liter benzinemotor, goed voor 130 pk. Een handbak is standaard maar op de optielijst prijkt een automaat. Verdere details worden waarschijnlijk binnenkort door Fiat-Chrysler bekendgemaakt.12 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Da’s niet zo bijzonder. De Fiat Strada is ook leverbaar als Ram 700 in Mexico. Daar rijden de Fiat Siena/Albea, Mitsubishi Attrage, Hyundai Excel, Accent en Getz ook rond als Dodge.
De RAM naam zit ook op een Ducato en Doblo dus wat dat betreft is het logo al een beetje down the drain. Vind het zeker geen knappert overigens. Voorgaande L200’s waren fraaier. Beetje die Dakar look.
@e34m5touring: Sowieso heeft Dodge/Ram recentelijk niet echt eigen busjes gehad. Voordat Fiat de toko overnam werd de Mercedes-Benz Sprinter met Dodge Ram logo op de neus verkocht. En over merken te grabbel gesproken, die Mercedes-Benz Sprinter is ook als Freightliner Sprinter te krijgen. Yep, dat Amerikaanse merk dat bekend staat om zijn enorme trucks verkoopt een Duits busje.
@edge: Ja de busjes markt in de US is sowieso een Rebadge festijn. Ford, Nissan, Toyota eigenlijk alle grote merken doen wel wat aan Rebadging. Wat ik dan wel weer leuk vind, die Ducato kun je in een 285pk benzine V6 krijgen in de US. Zelfs in de kleinste (L1H1) uitvoering. Wij hadden in NL een basis Jumper (zelfde auto) in die kleinste uitvoering en zelfs met een lichte diesel liep dat ding al best hard. Kan je nagaan wat een 285pk V6 doet! ;)
@edge: Naar ik mij herinner werd de Ram Van zelfs uitgeroepen tot de “Amerikaanse auto met het beste interieur”…
Worden niet alle FCA namen wel te grabbel gegooid? Fiat, ooit bekend van de kleine stadsrakkers, dat een gerebadgede Dodge Journey in de prijslijsten gooit. Lancia, eveneens bekend van mooie Italiaanse auto’s, dat de laatste levensjaren driekwart van het gamma gevuld heeft met gerebadgede Chryslers. Jeep, dat een compact model heeft dat zijn basis deelt met de Fiat 500X en niet eens in de VS gebouwd wordt. De Dodge Dart, was in feite ook niet veel meer dan een Guilietta met ander koetswerk, en als je bepaalde onderdelen gaat bekijken zie je ze in zowat alle FCA modellen terugkomen.

Maar goed, FCA doet daarmee niet veel anders dan andere concerns. Renault-Nissan deelt ook genoeg onderling, in sommige gevallen zelfs met Daimler/Mercedes/Smart, GM dat Opels onder de Buick vlag verkoopt, en VAG is al helemaal inteelt. Het is blijkbaar nodig om een succesvol autoconcern op de benen te houden.
Op hoe meer markten een auto verkocht word hoe minder kosten en vervuiling bij het produceren van verschillende auto’s. En het is een prima auto dus ik zie er alleen maar iets goeds in. De Fiat Strada word ook als Ram verkocht en Mexico en dergelijke landen…
en bij de naam Fullback denk ik aan de fullback possitie in American Football
@redneckdarian: komt de naam ook vandaan…
@flik2punt0: Dan is het wel vet
Op zich: nobody cares, want Middle-East.

Alleen jammer dat dat ding zo lelijk is. Ook bij ons, met de Fiat Fullback. En dat terwijl Fiat Brasil zo’n prachtig exemplaar heeft! De Fiat Toro. Akkoord, smaken verschillen, maar ik vind het een mooi ding. Lijkt een beetje op een Jeep Cherokee, dus met een andere grille zou ie ook makkelijk als Jeep kunnen neergezet worden in de US, en als RAM in de ME. En gewoon zoals ie is hier in EU als Fiat natuurlijk. Maar ja…

http://toro.fiat.com.br/

http://motorchase.com/wp-content/uploads/2016/02/fiat_toro_volcano_011-770×514.jpg
Fiat torro is idd erg mooi komt ook nog een suv van zou leuk zijn voor hier… Maar ach blijven dromen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).