Ferrari 458 Competition: voor de gefortuneerde racer

Auteur: , 7 Reacties

Ferrari onthulde vorige week zijn 458 Challenge Evoluzione, maar er zijn alternatieven. Wat te denken van deze 458 Competition, 1.220 kg licht en met een vermogen tot 620 pk?

Ferrari 458 Competition

VLN-deelnemer Racing One greep een 458 Challenge bij de lurven en ontwikkelde er zijn eigen bodykit voor. Hiermee moet de 458 niet alleen effici├źnter worden, je kunt er ook nog een bredere wiel-band-combinatie onder monteren.

Helemaal spartaans is de racer overigens niet: de coureur beschikt nog wel over een klimaatregeling in zijn speeltje. Want na een Track Day of VLN-race bezweet uit je cockpit stappen, dat kan echt niet. De 458 wordt al naargelang in welke klasse je wilt racen anders aangekleed, prijzen voor dit maatwerk zijn uiteraard op aanvraag.
7 reacties

Sweet
Ziet er tof uit, maar het is een race auto voor priv├ę gebruik toch? waarom dan die stickers?
@lambowambo:
Omdat stickers een wagen ALTIJD sneller doen gaan…
@StijnB: Is een Red Bull sticker op mijn Astra dan voldoende om alle Ferrari’s, McLarens, Mercedessen en Lotussen kwijt te rijden?
@lambowambo: Prive racers kunnen ook gewoon sponsors hebben. Bijv. de mazda mx-5 raceklasse.
@sjaakk: ja dat weet ik, maar dan heb je het echt over een race klasse.
Ik maakte uit dit artikel op dat dit vooral bedoeld is voor de wat meer gefortuneerde medemens die op een enkele mooie zomerdag een keer wil rondtuffen op een lokaal circuit en een standaard 458 wat gewoontjes vindt.
Dik!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).