Ferrari 458 Italia crasht met 225 km/u, breekt in tweeën

Auteur: , 44 Reacties

Door dit soort crashes schrijft je Ferrari wel heel snel af. Het zure voor de eigenaar is misschien nog wel dat een medewerker van een transportbedrijf -zonder toestemming- achter het stuur zat.

Ferrari 458 Italia crash in Birmingham, Alabama

De crash vond onlangs plaats in het Amerikaanse Birmingham (Alabama). Bij een snelheid van 225 km/u zou de bestuurder de macht over het stuur zijn kwijtgeraakt en zijwaarts tegen een paal zijn gebotst.

Achter het stuur zat een medewerker van een transportbedrijf die samen met een vriend een stukje was gaan scheuren. De bestuurder zou momenteel in coma liggen en de passagier zou ook ernstig gewond zijn. (via: zero2turbo.com)44 reacties

Mwah, klein deukje maar! Je ziet het amper! :P
Dat in tweeën breken van dure auto’s lijkt wel een trend te gaan worden..
@tuning: Heb ooit begrepen dat de chassis bewust zo gemaakt is dat dit gebeurd bij een zwaar ongeluk, dit om de bestuurder een betere overlevingskans te geven wanneer het motorcompartiment in de fik vliegt.
@stephano: Dat van dat in brand vliegen dat weet ik niet, maar die auto’s worden inderdaad zo gebouwd dat alles afbreekt bij een crash. De kinetische energie bij de crash wordt zo veel mogelijk afgeleid van de ‘overlevingscel’ waar de passagiers in zitten. De rest is eigenlijk alleen maar een aanhangsel.
@Vincegail:
Juist, je was me dus net ff voor.
@Vincegail: klopt als een bus!!
BTW in brand vliegende italianen is toch al een aantal jaren een trend?
@nicktexel: geen trend, dat is een standaard optie.
@xiran: maar is het dan standaard of een optie?
@Lennaert: goeie vraag
@Vincegail: Dit is een uitstekend voorbeeld van het in tact houden van het inzittenden compartiment. Gezien de foto lijkt het uitstekend in tact te zijn. Ik gok dat dit een klassiek amerikaans staaltje gordelloos rijden is geweest, anders raak je niet zwaar gewond en in coma zonder dat er ook maar iets stuk is aan het deel voor de inzittenden. Ik kan er naast zitten, maar ik heb mensen zonder schrammetje uit grotere wrakken zien stappen.
@MrSkyline:

“Ik gok dat dit een klassiek amerikaans staaltje gordelloos rijden is geweest, anders raak je niet zwaar gewond en in coma zonder dat er ook maar iets stuk is aan het deel voor de inzittenden.”

En jij bent een professor bio-mechanica, dat je zo’n stelling durft neer te poten?

Complete onzin wat je zegt. Alsof je in een auto ongeval enkel gewond kan raken als er iets tegen je aankomt of als je zelf ergens tegen aanvliegt bij gebrek aan gordel.
Die lui zijn zijdelings waarschijnlijk harder doorheen geschud dan James Bond’s vodka martini. Hersenen platgeschud tegen de binnekant van de schedel, hoofd misschien half van hun kop gescheurd en al hun organen hebben een serieuze rammeling gehad.

Wat zou je niet gewond kunnen raken als je survivor cel er van ver heel uitziet.
@MrSkyline: een maat van me is gestorven door een zijdelingse impact. Nek gebroken. Was belange niet zo snel als dit.
@stephano:
Het afbreken heeft meer te maken met het verminderen van de kinetische energie die de inzittenden te verwerken krijgen dan met het brandgevaar. Een kleine 60% van het gewicht van een 458 bevindt zich immers achter het inzittenden compartiment.
Al zou je in het geval van een Ferrari uiteraard het eerst aan brand denken.
@stephano: hmm ja dat klinkt inderdaad wel logisch
Maakt onderhoud wel eenvoudiger zo, bougies vervangen is ineens een fluitje van een cent!
@sajmun: Binnenkort te koop bij Jet Cars Rotterdam?
@AutomotiveDesigner:
Yep, voor een “vrienden” prijsje.
@AutomotiveDesigner: Ik denk inderdaad dat die binnenkort flink wat tape, tyraps, kit en rode verf bestellen!
Je zou toch denken dat, zo kort na het overlijden van hun held, er een klein beetje verstand had postgevat in de bovenkamer van deze lieden.

Helaas heb ik kennelijk een te groot vertrouwen in de intellectuele vermogens van de Homo Sapiens.
@tupperware: Er staat niet letterlijk in de tekst wanneer het is gebeurd, maar uit het woordje ‘onlangs’ maak ik op dat het waarschijnlijk nog wel eerder is gebeurd.
OT: Zonde van de Ferrari, en die man die er zonder toestemming een ritje mee is gaan maken verdient wel een aardige portie straf, als hij ten minste ontwaakt uit zijn coma. Hoe kan je nou bij een transportbedrijf werken, als je niet eens respect hebt voor de goederen van je klanten?
En weer kunnen we conclusie trekken dat we blij mogen zijn dat dit gewoon een stukje blik is en dat de inzittenden het “kunnen” navertellen
@gertjan2012: Goed lezen: bestuurder zou in coma liggen! Dus navertellen uhhh ff geduld aub
@jamesmay: Ahhhh vandaar dat ik het woord kunnen tussen aanhalingstekens zette? Juist ;-)
Dit betekend dus gewoon dat de ferrari is gesloten om te joyriden.
Gesloten? Ziet er anders behoorlijk geopend uit!
Dat zure voor de eigenaar zal wel meevallen, hij zal wel een dikke schadevergoeding krijgen of ze aanklagen en dan Amerika kennende geld krijgt voor 10 458’s.

Zuurder voor de werknemer, als hij al bij komt uit zijn coma krijgt hij te horen dat hij nog even een nieuwe Ferrari moet betalen… Anyways ik hoop dat de medewerker en passagier er boven op komen.
@reistje: Het is niet zo dat je in de US altijd waanzinnige schadevergoedingen krijgt, die enorme schadevergoedingen zijn er meestal om de fabrikant te straffen en niet als vergoeding voor de geleden schade.
Rede hier van is dat je in tegenstelling tot nederland/europa vrij gemakkelijk een product op de markt kan zetten maar als het fout gaat krijg je een enorme boete, hier moet je aan zoveel voorwaarden en testen voldoen dat tegen de tijd dat het product goed keuring heeft het al verouderd is.
Zo krijg je niet allemaal 10 miljoen dollar als je warme koffie over je heen krijgt bij de McDonalds, dit is wel gebeurd maar 1 malig, McDonald vele malen al op de vingers getikt en toen ze er niets aan gedaan hebben heeft 1 dame 10 mil gekregen als straf voor McDonald maar het is niet zo dat iedreen het nu krijgt
@yerrie: extreem goed voorbeeld. Want een miljoenen boete/schade vergoeding voor het verkopen van hete koffie zonder waarschuwingstekst is natuurlijk helemaal niet volledig van de pot gerukt. Valt nog mee dat ze nu mét waarschuwingstekst precies dezelfde hete koffie mogen verkopen. of is er alleen nog pislauwe koffie te koop? ( wel zo veilig )

/end sarcasm

Bij het in puin rijden van een auto lijkt mij de regel ‘Brokken = dokken’ gelden, maar van een niet zo heel erg vette kip kan je meestal niet veel plukken. (mijn gok: gecrashte bestuurder behoort niet tot de happy few) Een schadeclaim van een paar ton bovenop de fysieke schade, vanwege ‘emotionele schade geleden door het niet kunnen rijden in de Ferrari’ zal dan niet veel zoden aan de dijk zetten.
wanneer gaan wij mannen nu eens beseffen dat wij niet de (mentale) capaciteiten hebben om dit soort dingen te besturen ? Nou , 96.5 % ervan om precies te zijn.
@tweede_woning: Spreek voor uzelf ;) Het is niet anders dan rijden in een normale auto, waarbij je enkel rekening moet houden dat, wanneer je het gaspedaal intrapt, er wél iets gebeurd (en dus moet matigen).
@towi1989:
Helemaal juist, alleen dat ene verschil wat jij aanstipt wordt dus door slechts die 3,5% begrepen. Geluk bij een ongeluk, die 3,5% zit toevallig op AB.
@towi1989: goed , dus matig het gaspedaal intrappen , hoeveel matig ? En welke factoren zijn nog meer van belang ?
@tweede_woning: Niets, dat was het. Iedereen kan een supercar rijden, je moet alleen niet denken dat je schumacher bent.
@towi1989: Dit soort auto’s zijn alleen zo comfortabel dat je niet door hebt dat je heel hard gaat. Als je bij 3k rpm schakelt als in je eigen auto hoor je het waarschijnlijk ook niet. Ik kan me wel voorstellen dat als je niet oplet en met de bijrijder kletst, je veel te laat doorhebt dat de wagen met 150 bij de bocht aankomt.
@sdk16420: Een 458 comfortabel? Gewoon niet dus. Een bentley of rolls, ja.

Als je in je eigen auto niet oplet zit je ook zo ergens langs de weg, daar hoeft het geen ferrari voor te zijn.
@towi1989: jij hebt duidelijk nog nooit in een supercar gereden. Die gaan op enkele seconden zo snel dat je je verschrikt over hoeveel gaten/hobbels er in de weg zitten die met jouw gewone wagen aanvoelde als een biljarttafel. En dan ben je de controle heel snel kwijt..
@towi1989: klopt op rechte stukken kan je wel trappen maar in de bochten lekker rustig doen.
@towi1989: naar oma rijden kan iedereen , dat klopt . Maar zeg 60 % van het potentieel van zo”n auto benutten kan ook iedereen ?
Kan n jochie van 14 toch beter rijden :)
Dit js gewoon de definitie van ” fucktop situation”
denk dat die medewerker nog eeen zware tijd gaat krijgen als die uit zijn coma raakt. en het transport bedrijf zal een leuke claim krijgen denk ik zomaar….
De chauffeur klaagt waarschijnlijk de eigenaar van de auto aan voor het hebben van een gevaarlijke verleidelijke auto.This is America my friends…
Lijkt me da dat deze toch een stuk veiliger is dan die Porche dit weekend.
Het was toch al geen mooie auto. lig er niet wakker van.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).