Ferrari 458 Italia scoort boete in Amsterdam

Auteur: , 42 Reacties

Tsja, ook voor Ferrari's moet je gewoon parkeergeld betalen. Zeker als hun eigenaars Duitsers zijn.

Ferrari 458 Italia met boete

Deze Ferrari 458 Italia staat keurig te shinen aan de Singel in 020 maar waarschijnlijk had de eigenaar al zijn euro’s al in zijn Italiaanse raspaardje gestopt en kon hij daardoor het parkeergeld niet meer betalen. Het gevolg: vijf euro parkeerbelasting. En een naheffing van € 55,50 euro natuurlijk, wat de totale score op €60,50 brengt. Toch sneu voor die Duitser, die zal nu wel helemaal in het rood staan.

Autoblog Top Tip: zet dat ding voortaan in een transferium, dan mag je gratis met het OV reizen en loop je ook een stuk minder risico dat je Nero lak door de Amsterdamse fietsmaffia bekrast wordt. Of dat je over de voet van een parkeermeneer jast in een poging aan je boete te ontkomen.

Met dank aan mevipp voor de spot!42 reacties

En gelijk heeft hij, nu krijgt hij gewoon een acceptgiro anders had hij helemaal naar de paal moeten lopen.
@Donstil: hahaahaah +1
In Rotterdam kost zo’n bekeuring €97,50 (incl. administratie kosten), aardig verschil zeg
@pinda koning: Gewoon flink uitknijpen die Rotterdammers haha :-D
@pinda koning: onzin, ook rond de 60 euro, parkeren op een taxistandplaats ofzo kost je wel 97euro in rdam
@pinda koning: K*t stad bij uitstek ook.
Zonde van dat nummerbord. Hij heeft zijn best gedaan door een kleiner nummerbord aan te vragen maar mooi is het nog steeds niet.
@sketcher: Een kleiner nummerbord kan je alleen krijgen als je deze al in je bezit hebt of ruilt met iemand. Al helemaal in München zijn de kleine combinaties niet zomaar te krijgen. Je kan alleen een speciaal klein nummerbord aanvragen als je aan kan tonen dat de auto geen ruimte heeft voor normale platen omdat ie origineel bijv. als Amerikaanse auto is geleverd en de ombouwkosten erg hoog zijn.
@FelixF: Dan is Duitsland net zo kut als Nederland. Dan beter in Monaco of Italië. Zelfs België schijnt tegenwoordig stickers te hebben (werd op dit blog gemeld).
@midasracer: Nee het is nog steeds vele malen beter :P Je hebt gewoon de keus, maar in een miljoenenstad als München zijn de leuke combinaties natuurlijk al vergeven. Maar in de wat kleinere steden heb je nog genoeg kans op iets leuks. Zo heb ik m’n initialen + m’n geboortedag gekozen :P
@FelixF: Hendrik Hubertus ’88 ?
@midasracer: België hanteert tegenwoordig een “Europese” nummerplaat, hier staat een nummer voor het eigenlijke kenteken. Bv 1 of 9 (persoonlijke plaat). De achterste plaat krijg (koop) je van de overheid met zegel en hologram erin, de voorste plaat moet je zelf voor zorgen. En deze moet volgens de wet voldoen aan strenge eisen, zo moet deze net zo groot zijn als achter, hetzelfde lettertype zijn, dezelfde kleur en van het zelfde reflecterende materiaal gemaakt zijn. Het is aan de bestuurder of hij dit wel of niet doet natuurlijk. Heb zelf nu ook een sticker aan de voorkant die iets kleiner is dan zo’n lomp grote plaat, maar het mag officieel niet. Aan de andere kant, je mag officieel ook geen 140 km/h op de snelweg rijden en dat doen we ook allemaal wel eens. Heb tot nog toe geen opmerkingen, waarschuwingen laat staan boetes gekregen mbt de sticker.
@FelixF: interessant, dit wist ik niet. Ik dacht dat je in Duitsland net als hier kunt betalen voor een kleine plaat. Hier in het VK kun je een korte plaat van iemand overkopen of via een veiling kopen. De prijs kan wel erg oplopen.
Stickers zij hier ook niet toegestaan maar verder mag er veel, of beter gezegd wordt veel door de vingers gezien.
Wat wordt er geimpliceerd met: “Zeker als hun eigenaars Duitsers zijn.”

Dat maakt toch geen enkel verschil met een Nederlander die dezelde boete krijgt…
@baars1992: Dat maakt wel uit.
@baars1992: Als het een Duitser is, maakt dat het ongeveer 40-45% leuker..
Als ie de hele dag blijft staan is ie nog goedkoper uit ook. Paar uurtjes parkeren in Amsterdam staat zo gelijk aan de bekeuring.
@E34M5Touring: inderdaad, ik ben pas een aantal maanden werkzaam geweest in A’dam, en kocht nooit een kaartje (getouwtrek via de werkgever). Ik heb in 10 weken tijd 3 bekeuringen gehad a €60,- en anders was een dagkaart €20. Maal 50 dagen is €1000-€180= €820 eur voordeel..
Blijft een apart volk de NLders wanneer voetbal of andere willekeurige sport/wegmisbruiker/kuilengravers op onze stranden/grote bekken dan bashen/haten ze duitsers de tent uit.
Maar als het om duitse auto’s gaat zijn de ohh’s en de ahh’s en van de lucht.
Ik blijf dat vreemd vinden sorry.
@RobUSA: Ik heb je eerste zin echt een paar keer moeten doorlezen en ik begrijp hem nog steeds niet.
En met het smoesje “Ich habe es nicht gewusst” kan hij niet aankomen……daar trappen we niet in!
Beetje foute zin , moet zijn ..niet van de lucht ..oftewel prijzen ze de duitsers de hemel in.
Zou mij benieuwen of die € 60,50 ooit geïnd wordt. Het is namelijk geen boete, maar parkeerbelasting met naheffingsaanslag.
@potver7: reken er maar op dat Amsterdam dat gaat incasseren in Duitsland. Daar zijn speciale bureautjes voor…
@bluebird:
Lachen met jou, in 020 lukt het ze niet eens om teveel overgemaakt geld terug te vorderen bij tokkies waar ze het adres van kennen..
@tupperware: lachen is altijd goed :D Dit soort bureautjes nemen bijv. de incasso over tegen een gegarandeerde 50% opbrengst. Dat soort offertes heb ik zelf gezien. Verder moet je niet vergeten dat incasseren in andere landen wel eens wat ‘ minder ingewikkeld’ kan zijn.
Gezien de prijzen in A’dam is dit misschien nog wel de goedkoopste oplossing.
Mooi artikel. Zat op het puntje van mijn stoel
@baasbas: Same here! Best.Story.Ever.
Hier stond van de week een Golf met een bekeuring onder de wisser, had ik een foto van moeten maken… Hadden we al eerder zo’n mooi verhaal kunnen hebben.
in Groningen kost het 80 euro.
@gerjan: Hoogezand is een foutparkeerderaradijs… Volgens mij is daar nog nooit iemand bekeurd voor foutparkeren, getuige het feit dat iedereen zijn/haar auto maar gewoon ergens neerzet. Wereld van verschil op slechts 15km afstand.
nog wat ideeen voor artikelen op autoblog;
ferrari krijgt volle tank bij tankstation
ferrari door wasstraat
ferrari rijdt met lichten aan
ferrari rijdt met lichten uit
@super: goede tips, ik houd ze in gedachten!
Die opmerkingen over het fiks hoger zijn in andere steden kloppen overigens niet: de hoogte van de naheffingskosten zijn voor 2014 max € 55,50. Tel daar het lokale uurtarief bij en voila de naheffingsaanslag parkeerbelasting.
Elke 458 eigenaar die zulke lelijke velgen kiest zou een boete moeten krijgen.
@casperH een tip voor jou: geef geen tip aan duitsers met een ferrari. Laat ze de boete krijgen, zo casht ons overheid meer dan een sukkelige 5 euro aan transferiumopbrengsten.
Weeg de kosten van slijtage van metro/trein door gebruik met inkomsten van 5 euro tegen een parkeerwachter die in 2 minuten 60e weet op te brengen
He jongens, dat van het transferium is helemaal niet grappig, dat is serieus een goede tip.
Deze Ferrari is niet van een Duitser, enkel van een Nederlander welke een in Duitsland gevestigde firma heeft. Verder ook wel handig als je genoeg geld hebt en geen parkeerautomaat hoeft op te zoeken. Over het algemeen nog goedkoper hier in Amsterdam dan gewoon parkeergeld betalen!
Ik zag deze rijden bij WTC. Op de plaatjes vind ik het model niets, maar in het echt is het toch wel indrukwekkend.
Leuk artikel! En wel handig natuurlijk
Mooi, geven de Duisters (#) ons een beetje steun in zware tijden.
In het rustige dorpje Ermelo op de veluwe afgelopen zaterdag een bekeuring van € 90, -(!!!) ontvangen voor het vergeten neer te leggen van een blauwe parkeerschijf. Volgens mij is de prijs/m2 voor eens stukje grond in Amsterdam aanzienlijk hoger. Wil graag met hem ruilen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).