Ferrari 458 total loss bij megaklapper op A16 [updated]

Auteur: , 62 Reacties

Gisteravond crashten in totaal 5 auto's op de A16 bij Rotterdam, waaronder een dikke rode Ferrari 458 Italia, die er het slechtst van af kwam.

Op een zondagavond rollen doorgaans niet veel tips binnen, maar op de ab-mail was het plots hotline bling. dnadave mailt: ‘Hey autoblog, Zojuist rond 21:30 ben ik – volgens mij/ over een heleboel stukjes ferrari 458 italia heen gereden op de a20. Er was een kettingbotsing met een stuk of 5 autos waaronder een totallosse rode Ferrari.

Klopt helemaal, alleen was het de A16, na de A20. Op onderstaande fotoreeks zie je hoe de Ferrari zowel aan voor-als achterkant flink toegetakeld is. Dit is overigens niet de eerste keer, vorig jaar werd er ook al een 458 aan gort gereden op de A16:

crash

L’histoire se répète.. Dat Ferrari prima zaken doet met al die kapotgereden 458’s bewijst ons archief, dat nu al 4 pagina’s beslaat. En dat zijn alleen de gevallen waar wij over geschreven hebben..

Update: foto’s van ter plaatse naderhand toegevoegd aan artikel.

Met dank aan iedereen voor de tips!62 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Doodzonde van de Ferrari. Te hard gereden? Onbesuisd? Onkunde? Geen idee, maar zonde is het wel. Mooi uitgevoerd was ie, met zijn zwarte dak.
@viezefreddyw: Was je er bij?

http://i65.tinypic.com/fdvi8p.jpg
@Benz65: Suggereer ik dat?
@viezefreddyw: Nee, maar ik denk dat hij bedoelt dat hij er wel bij was. Ook omdat de foto die hij plaatst niet op die website staat waar we naar gelinked worden.
@viezefreddyw: Benz65 moet even interessant doen.
@mikkeloentje: Oeh nu vind ik hem wel een heel erg toffe peer. Vet interessant enzo.

Hoe dan ook, dit kan niet anders dan een gevalletje niet kunnen rijden en te hard gas geven zijn, dit krijg je namelijk niet voor elkaar bij 130 met in auto met een dergelijke wegligging.
@viezefreddyw: mijn vader werd ingehaald, die reed 130 en zei dat die Ferrari zeker met 200 reed!
mab via Android app
Vraag me nu heel erg af wat er is gebeurt.
@mab: er is een Ferrari 458 in de kreukels, dat is er gebeurd. De oorzaak is nog niet bekend
mab via Android app
@jordip: dat begreep ik ookal
De bestuurder en passagier (?) lijken er goed van af te zijn gekomen. Een normale auto zou total loss zijn maar omdat het om een 458 gaat is het misschien wel lucratief om het ding te herstellen? Waren ze nu aan het racen? Dat is niet helemaal duidelijk.
@pomoek: ik ben geen expert maar volgens mij komt die nooit meer de baan op.
Gaat een klassieker worden zo
Het lijkt er op dat ze ook nog een Yaris hebben geraakt.
Word in ieder geval wel mee gereden
Gelukkig weer een Ferrari minder.
@citroen4life: zielig mannetje ben je dan zeg :’)
@citroen4life: dus jij ziet liever citroens op de weg dan Ferrari’s?
@citroen4life: Hier in Bilthoven stikt het van de dure wagens. Vind het niet zo bijzonder.
Bovendien zijn het vaak alleen maar onderwereld figuren die in die wagens rijden.

Doe mij maar een mooie BMW en als het wat meer mag kosten een Aston Martin, Bentley of Maserati.
Te hoge snelheid kan zomaar eens een rol hebben gespeeld. Zag diezelfde 458 afgelopen zaterdagmiddag rijden bij de drechttunnel thv zwijndrecht, hij hield zich op dat moment in ieder geval niet bepaald aan de max. toegestane snelheid
@hugo85: Moet ik toegeven dat ik ‘als ik een Ferrari zou hebben’ ook niet aan de snelheid kan houden bij de Drechttunnel, net als de Noordtunnel bij Alblasserdam. Iets met oorgasme..
@roberto: weet nog van vroegah in de drechttunnel tot het gaatje in een Alfa 2000 spider… Gewoon seksuele intimidatie
@hugo85: Dat zou kunnen ja, het is alleen gissen op dit moment totdat er bewijs geleverd wordt. Echter is het zo dat hard rijden in NL erg gevaarlijk is zelfs als het zeer rustig op de weg is. De meeste bestuurders zijn het niet gewend dat iemand hard over de linkerbaan rijdt en knallen zo maar met 100km/h de linker baan op, zonder goed te kijken.

Dit doen sommigen ook op vakantie als ze door Duitsland aan het rijden zijn…..levensgevaarlijk
@slickrick: doe toch normaal man. Op een rustige weg hoeft die slome helemaal niet naar de linkerbaan. Een cluster van meerdere auto’s die elkaar inhalen vind je niet op een rustige weg.
@lekbak: Tja, ik rij graag hard als het kan, snelweg bijvoorbeeld, maar nooit in de stad. Hard op de snelweg bedoel ik +170 en harder (in NL) maar dat doe ik echt zeer zelden omdat het overige verkeer gewoon niet verwacht dat iemand met deze snelheid aan komt. Onverantwoord en gevaarlijk dus probeer ik dit te beperken, of eventjes aan te tikken. Nederland is gewoon niet het land om dit te doen
Dawm is niks van over man
Ik was gisteren avond ook nog even een rondje aan het blazen, het was zo lekker rustig. Maar uiteraard wel voorzichtig aan gedaan (was maar een graad of 7) en dan blijf je wel op de weg. Oke, ik heb geen 570pk maar het gaat om het idee.
@dutchdriftking: jij hebt maar 560 toch? ;)
@2wheeler: Haha ja bijna. Nee ik heb 200, en op een gewicht van 1100kg is het meer dan voldoende om je rijbewijs snel kwijt te raken. Natuurlijk wil je altijd meer, maar het is in feite meer dan genoeg.
@dutchdriftking: Zoals de avatar al doet vermoeden, een golfje VR6 (nee geen achterwiel aangedreven, de naam dateert nog uit de tijd dat er veel gegamed werd) Na diverse aanpassingen zijn we van 174 naar 200pk gegaan, en van 235nm naar 270. Geen schokkende cijfers, en de auto is dan ook echt niet bloedstollend snel, maar het loopt rap zat voor dagelijks gebruik, en het geluid is verslavend!
@dutchdriftking: bericht aan jezelf?
@dutchdriftking: wat voor auto heb je?
@ghost: Zoals de avatar al doet vermoeden, een golfje VR6 (nee geen achterwiel aangedreven, de naam dateert nog uit de tijd dat er veel gegamed werd) Na diverse aanpassingen zijn we van 174 naar 200pk gegaan, en van 235nm naar 270. Geen schokkende cijfers, en de auto is dan ook echt niet bloedstollend snel, maar het loopt rap zat voor dagelijks gebruik, en het geluid is verslavend! @rulefollower was bedoeld als een reactie op deze :)
Grote kans dat het de 9-ZRZ-28 was. Die werd regelmatig gespot rond Rotterdam en heeft een precies gelijkende configuratie..
@Jochempie: Zou maar zo kunnen, heeft bij jd_customs gestaan voor een zwarte wrap op t dak. op IG staan foto’s van de auto
Waar blijft de jetcars grap?
@henkhupelschoten: hahahahaha
@henkhupelschoten: Duurde idd erg lang. Rotterdam + auto in die staat = JetCars ;)
Het knisperde flink in mn wielkasten !
3 Ferrari crashes gister, ook nog eens eens FF en LaFerrari in de UK.
Ik reed vanochtend langs Jet Cars en daar hadden ze al plek gemaakt. 😂
@porsche928: Plet Cars?
Klapperrrrrrrrrr van de week.
@lincoln

“Bewegende deeltjes botsen, altijd ! “
Die gaat naar de sloop.Het is geen Ferrari die miljoenen kost zodat het goedkoper is hem op te knappen.Al met al is ook maar een auto,toch?
Kwam ‘m gisteravond waarschijnlijk tegen op de A2 vlak voor Eindhoven. Rond kwart over 8/half 9. Stevig doorgereden!
Ik reed op de tegemoed komende baan toen we ineens een hoop tollende koplampen en rond vliegende auto ondelen zagen. Zag er heftig uit. Ik zie nu pas dat die 458 erbij betrokken was
@arnoldh: tegemoetkomend, rondvliegend, auto-onderdelen. Sorry, spelvoutje moet kunnen maar wat jij schrijft doet pijn aan m’n ogen.
@jessepinkman: ik vraag me wel eens af hoe lang het nog doorgaat met dit soort volkomen belachelijke berichten voordat @autoblogger eens de regels aanpast zodat het niet meer mag. Het is volledig duidelijk wat er bedoeld word(t?), het gaat tenslotte om de inhoud en die is hier volledig duidelijk. We zitten hier op autoblog en niet op Nederlandsetaalblog.
@lekbak: Wordt. Zoals ik zei, een spelfoutje is niet erg maar een beetje schrijfvaardigheid mag toch wel verwacht worden. Het leest gewoon niet lekker en iedereen heeft als het goed is minimaal een jaar of 10 op school gezeten. Maar oké, is blijkbaar teveel gevraagd.
@jessepinkman: ja, dat is teveel gevraagd. Het zal je misschien verbazen maar sommige mensen hebben oprecht moeite met taal, zonder dat het desinteresse is. Het is algemeen geaccepteerd dat sommigen nou eenmaal van nature slecht zijn in wiskunde maar dit bestaat ook voor taal. Kennelijk is dat niet algemeen geaccepteerd. Het feit dat er leestekens gebruikt worden en er niet structuur slordige schrojffouten (zo dus) in staan is voor mij een teken dat er enige moeite in is gestoken. Woorden wel of niet aan elkaar schrijven, d’s en t’s of jou/jouw zijn dingen die nagenoeg onmogelijk zijn voor mensen die er moeite mee hebben. Voor jou (heb je het al…) misschien moeilijk voor te stellen maar voor mij niet. Corrigeren kan je beter laten want de volgende keer doen ze (we) het weer fout, om vervolgens vol verwarring te reageren op correctie daarop omdat we oprecht denken het goed te doen.
@lekbak: ik heb mij er 20 jaar geleden al bij neergelegd dat het niks is en niks gaat worden met d’s en t’s en tot nu toe gaat het prima.
En ik was heel ergens anders toen dit is gebeurd

Zo, weten jullie dat ook weer !
@desjonnies: Ik ook.

Maar wij rijden dan ook geen Ferrari.
@e1000bmw523i:
Hij is leuk !
Wat was dit een mooie auto.
Ik denk dat die Yaris op zeer onverantwoorde wijze de 458 aan het inhalen was!
Welke voetballer was dit?
Dood en dood zonde. Eigenaren van wagens als een 458 en vergelijkbaar kunnen maar beter hun kunstwerk uitlaten op de Duitse autobahn. Je bent er zo en de wegen laten veel meer potentieel toe. Toegegeven, ik heb iets makkelijker praten vanuit Enschede. Nu alleen nog een (donkerblauwe) 458 Speciale. Zal waarschijnlijk altijd bij kwijlen in Hengelo blijven :(
Zo die ziet er goed stuk uit. Daar zal de verzekering blij mee zijn.
Druk punt altijd. Verkeer van de a20 (gouda) en a20 (schiedam) komt bij elkaar. Om vervolgens van links naar rechts en andersom te gaan. Als de ferrari licht is aangetikt of iets in die richting ontstaat daar al snel een ravage.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).