Ferrari F12 TRS: een one-off F12 Targa met KERS?

Auteur: , 19 Reacties

Ferrari Special Projects lijkt opnieuw een one-off te hebben gemaakt op basis van de F12berlinetta. Naar verluidt heet de dakloze F12 'TRS', en is deze voorzien van een KERS-systeem.

Reeds in april zagen we een stukje Ferrari onder een doek vandaan piepen dat redelijk aan bovenstaande omschrijving voldoet. Echter, deze auto had zowel een andere voorbumper als motorkap dan wat we hier zien, en als deze foto the real deal is, dan kijken we hier naar twee verschillende wagens.

De naam is niet 100% zeker, maar vorige week is dit logo bij het Italiaanse patentenbureau geregistreerd, dus dikke kans dat de informatie klopt. Volgens Jalopnik moet de gelukkige eigenaar 3,1 miljoen euro voor zijn nieuwe speeltje neertellen, welingelichte bronnen op Ferrarichat melden het KERS-verhaal. Hopelijk volgen meer details, inclusief bewegend beeld en geluid, want dit project oogt moeilijk sportief.

Update 23-06: het KERS-verhaal bleek niet te kloppen. De F12 TRS heeft ‘gewoon’ 740 pk en 690 Nm, aldus een officiële lezing van Ferrari.19 reacties

Ik vind het er best wreed uit zien! Zet maar neer!
Net toen ik dacht dat ze met de achterkant van de F12 hun dieptepunt hadden bereikt..
Gaver dan de standaard F12, maar 3,1 miljoen-kind-of-gaaf, nee. Dan liever een 650S spider voor 10% van het geld.
@4x4wheels: want het is natuurlijk kiezen voor meneer… Mensen die dit soort auto’s laten bouwen kennen het woord “of” niet. het is alleen maar en en en. Hij zal dus ook vast wel een mclaren 650S hebben staan en nog 8 andere wagens. En als hij vandaag een leuke ziet heeft hij die morgen in huis.
@lambo4all: Dat begrijp ik helemaal, maar ook met oneindige hoeveelheden geld zou ik niet 8x zoveel betalen voor een omgebouwde auto :)
@4x4wheels: Als je zo enorm veel geld te besteden hebt en alles al hebt, wil je jezelf wel nog kunnen onderscheiden van de eveneens rijke buurman. En dat begrijp ik wel. Dit soort mensen wonen in buurten (voor zover je het nog een buurt kun noemen) waar iedereen een gewone F12 of 650S heeft. En in die situatie gaat iemand zonder smaak langs bij de tupperwareboer, en iemand met smaak laat een speciale auto maken.
Bruut ding
Ach 3,1 miljoen x 10 jaar wachten = inleg verdubbeld..
Bij die kapper weet je zeker dat je teveel betaalt.
Ziet er heeel goed uit!
Hodddiiii , dees shit is hoppi goeie
Ziet er echt gaaf uit! Ik ben blij dat er nog auto merken zijn die dit soort wagens maken net zoals de Alfa-Romeo disco volante, was overigens ook een schitterende wagen!
@henkhupelschoten: Ja, die Disco Volante is prachtig, maar tegelijkertijd ook en doorn in het oog. Bij deze (en andere) Ferrari’s uit de SP-serie wordt er een nieuw chassis gemaakt voor deze auto en hoef je geen F12 op te offeren. Bij de Disco Volante moet je helaas één van de slechts 500 8C’s opofferen, en dat zit mij dan toch wel een beetje dwars.
Vind hem super dik maar als ik 3.1 miljoen zou kunnen betalen voor een custom f12 dan zou ik wel echt een compleet andere auto willen die niet herkenbaar is als f12.
@nvn1993: Je hebt maar beperkte mogelijkheden als je voor een auto van de Special Projects afdeling kiest. Ze laten je redelijk vrij in het design, maar koplampen en achterlichten moeten van een bestaand model overgenomen worden. Schijnt nogal wat gedoe en kosten met zich mee te brengen om nieuwe te voorzien van een Europese typegoedkeuring. Daarnaast kun je bepaalde punten, zoals de vorm en positie van de A-stijl, niet zomaar wijzigen omdat dan de auto onderhuids aan stevigheid verliest.
@Edge: ik snap dat t moeilijk is maar bijvoorbeeld die alfo romeo disco volante op de basis van ren 8c, deze vind ik zelf wel heel erg anders dan een 8c. En als je 2,7 miljoen extra uitgeeft dan mogen ze wel een beetje hun best doen om er echt iets anders van te maken :p
Vind hem zeer geslaagd! Vooral de achterkant
Na de SP van clapton heb ik nog geen mooie SP gezien, denk dat ik is een open sollicitatie naar SP manager moet doen om de kwaliteit te waarborgen
Dames en heren, zo had de LaFerrari er eigenlijk uit moeten zien (wel in coupe vorm). Waar ik de LaFerrari spuuglelijk vind, ziet deze er dondersgaaf uit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).