Japans meubelbedrijf bouwt supercar van hout

Auteur: , 16 Reacties

Over het algemeen zijn Japanse auto's niet heel erg origineel vormgegeven. Deze houten 'supercar' is daar een uitzondering op.

Houten supercar

De Wooden Supercar, zoals we deze unit graag noemen, is een initiatief van een Japans meubelbedrijf. Officieel heet de auto “Maniwa” en is gebouwd door Sada-Kenbi. Het is een auto die voor heel veel procent uit hout bestaat en echt rijdt! Het tweede deel van zijn naam doet de Wooden Supercar echter geen eer aan, de auto heeft slechts een topsnelheid van 80 km/u. Een schrale troost is de grote spoiler en vleugeldeuren die wel op de supercar prijken.

Het wagent heeft een 175cc motorblokje, drie wielen en een motorfiets stuur. Daarmee is het eigenlijk meer een trike dan een auto, maar dat zal de Japanners een worst wezen. De eigenaar van het meubelbedrijf denkt dat zijn auto met een prijs van 35.000 dollar een succes wordt. Dat betwijfelen we, maar misschien is het een idee het rijdende meubelstuk via IKEA aan de man te brengen? TRÄ SUPERBIL.

Een video van de Wooden Supercar check je op autojunk.nl

Wooden Supercar16 reacties

Zit zelfs nog een radio in
dit is een trike
Komt wat houterig over.
Zit een radio in dus ik vind m leuk
Hier krijg ik geen Woody van.
Wel een beetje makkelijk van afgemaakt. Een beetje houtbewerker had wel fraaie remhendels e.d. geknutseld.
Got wood?
Japanse auto’s niet origineel vormgegeven? Serieus?

Ik vraag mij dan af wat je van Duitse auto’s vindt. Want Japanners zijn de beste in originele auto’s maken vandaag de dag. En kom niet af met de Franse merken, die hun creatieve periode ligt ook al ver achter ons.
@dimi: sorry maar smaken verschillen dus dat wat jij zegt ben ik het echt niet mee eens maar goed. Vind het uiterlijk toch echt beter worden bij de Duitsers en de Fransen. Voor voornamelijk BMW en Citroën hebben veel vooruitgang geboekt ( Citroën met de dslijn)
@karsvdtuin:
Oké, BMW en in mijn ogen Mercedes maken weer auto’s waar je iets van kan vinden, dat wil zeggen iets anders dan saai.
Citroën doet voor de Fransen hetzelfde.
Waar het de Japanners betreft vind ik Mazda goed bezig en hoewel ik geen fan ban van de nieuwe Civic is het wel een onderscheidende auto.

Kunnen we die Kyoto overeenkomst sluiten?
@karsvdtuin: Lees eens. Ik heb het over originaliteit, niet over het design.
@dimi:

Wie is er wél origineel? Altijd weer dat zelfde ‘shit’ van zogenaamde niet-originele Japanners…
Gotta love Japanse creativiteit!
Doet tweede deel van zijn naam geen eer aan? In combinatie met eerste deel zeker wel. Kan jij een houten auto noemen die harder dan 80 km gaat noemen?
@isn1981:

Een Morgan.
Dit is toch gewoon een verbouwde Tuktuk neem ik aan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).