FIOD pakt Ferrari en Aston Martin van zwartspaarders af

Auteur: , 100 Reacties

De kassa van de Belastingdienst rinkelde luid deze week.

FIOD pakt Ferrari en Aston Martin van zwartspaarders af

In de afgelopen week heeft de FIOD zeven mannen en vier vrouwen tussen de 54 en 73 jaar aangehouden. Ze maakten gebruik van betaalkaarten van een buitenlandse rekening, maar gaven geen buitenlands vermogen op bij hun belastingaangiften. En zulks maakt de Belastingdienst ziedend, waarop ze besloten hun nietsontziende huurlingenleger AKA de FIOD in te schakelen.

Bij de invallen in tien woningen legde de FIOD beslag op 90.000 euro contant geld (deels verstopt in een verborgen ruimte), onroerend goed, bankrekeningen en een motorfiets. Ook zien we dat er een Ferrari California (het oude model) en een Aston Martin Rapide op de autotransporter werden gezet. Houdt Dienst Domeinen de komende tijd dus goed in de gaten, mocht je nog wat zwart geld willen stukslaan op een luxebolide.

Ze vielen door de mand door in Nederland een buitenlandse crecitcard te gebruiken:

“Allen maakten gebruik van een debet- of creditcard van een buitenlandse rekening, maar zij gaven geen buitenlands vermogen op bij hun belastingaangiften. […] De onderzoeken zijn gestart naar aanleiding van een analyse van de Belastingdienst van gegevens van betalingen die belastingplichtigen in Nederland doen met buitenlandse betaalkaarten. Daarbij wordt gekeken of de kaarten zijn gekoppeld aan vermogen in het buitenland waarover vermoedelijk geen belasting wordt betaald.”

FIOD pakt Ferrari en Aston Martin van zwartspaarders af

FIOD pakt Ferrari en Aston Martin van zwartspaarders af100 reacties

Je mag tegenwoordig ook helemaal niks meer
@moondustfocus: dit hoeven m.i. Ook niet meteen boeven te zijn. Ken genoeg mensen die oud geld op Zwitserse rekeningen hebben. Ik snap niet waarom de overheid altijd maar zou willen mee eten van buitenlands vermogen. Misschien moeten ze dan vermogensbelasting afschaffen, dan sparen ze weer hier.
@ghost: De Nederlandse overheid wilt altijd alles dubbel op. Deze mensen doen niemand kwaad, ze betalen netjes de goederen die ze aanschaffen en daar zit toch ook gewoon belasting op.
@ghost: hahah, zo’n reactie op iemand die gewoon de weg heeft overtreden 😂

Dwaas ben je dan ook he, naïviteit ten top.

Als het je niet aanstaat dat je hier belasting moet betalen over vermogen, dan verkas je maar lekker naar een land waar ze of geen belasting hoeven af te dragen of waar je er mee wegkomt.

Wel willen profiteren van hetgeen belastinggeld mogelijk maakt maar zelf geen belasting willen betalen!?
@desalen: waarschijnlijk betalen deze mensen inclusief deze ontduiking alsnog meer belasting als jij of ik.
Afgaande op de auto’s hebben deze mensen sowieso veel inkomsten of vermogen. Dus zullen ze ook veel Inkomstenbelasting/BPM/brandstofaccijns/BTW betalen.
@remcott: of hebben ze die auto’s kunnen kopen omdat ze geen danwel te weinig belasting betalen?

Maar het is relatief he, iets met schijven en boxen en dergelijke.

dus.. Waarschijnlijk betalen Henk en Ingrid relatief meer belasting. Zij/wij hebben immers niet de kennis en überhaupt het vermogen om belasting te ontduiken met constructies in het buitenland. Dus (veruit) de meeste belasting wordt gewoon betaald.

En btw, 90k cash verstoppen bevestigd toch wel dat je weet dat je iets doet dat niet mag
@desalen: klopt v.w.b. het cash geld, die weten wel dat ze fout zitten. En dat is ook niet goed te praten.

Aan de andere kant ‘get your facts together’: Henk en Ingrid betalen verhoudingsgewijs nauwelijks belasting via IB in vergelijk tot de mensen die in de hogere schijven vallen en/of bedrijven hebben.
Zoals gezegd (en dan ben ik conservatief) 25% van de mensen betalen 75% van de belasting.
@remcott: wellicht zegt de term effectieve belastingdruk je iets? Door de forse aftrek die veelverdieners en/of rijken opvoeren komt de effectieve belastingdruk doorgaans veel lager uit dan de in percentage doen denken. Is onderzoek over dus lees je gerust eens in.!
@remcott: die percentages komen altijd weer terug uit de “liberale hoek” maar zijn nog nooit zelfs maar aannemelijk gemaakt met onderzoek. Hier een artikel van NRCNext nav de claim van Jordanië Kelder dat 5% van de Nederlanders 67% van de belasting betaalt… Schattingen komen op maximaal 22% voor de 10% rijksten…
@w0o0dy: eens voor wat betreft 3% die 67% betaald. Zwaar overdreven.
Daarbij twee aantekeningen, ik heb het over hele andere percentages en alleen IB.
Maar ga eens uitrekenen wat iemand die modaal verdient effectief betaald en vergelijk dat met bijvoorbeeld iemand die 100.000 bruto verdient.
Mag jij vertellen wat het verschil is aan daadwerkelijk betaald percentage belasting. Zelfs al neem je de hypotheekrenteaftrek mee dan betaald het beter verdienende gedeelte van Nederland relatief meer mee!

Overigens hoor ik zelf niet tot die club, al had ik dat in financiële zin graag gewild.
@remcott: nou als ik 90k cash in huis zou hebben zou ik het ook verstoppen, niet omdat ik fout bezig ben maar beetje veilig verstoppen is ook wel zo fijn
@desalen: eens, je kan dt bericht dan ook bewaren want de eerst volgende mogelijkheid dat ik 1,5mln vrij heb voor een appartement in Monaco ben ik direct vertrokken, en lang niet alleen vanwege belastingvoordeel.
@desalen:

Inderdaad.. en er wordt nog iets vergeten.

Ok, stel, je bent niet heel socialistisch, naastenlievend of gewoon medemenselijk ingesteld.. dan nog vergeet je dat je als rijke Nederlander ook echt iets krijgt voor het ‘subsidiëren’ van de armere, minder fortuinlijke medelander.
Vergelijk het maar eens met America ( ik ben er heel veel geweest ), je krijgt er hier minder misdaad, een schonere omgeving, minder zwervers, een betere algehele gezondheid, allemaal dingen die het voor jou weer veiliger en leuker maken.

Ik heb een poosje bij de GGZ gewerkt en daar zag je dit in de praktijk. Op een gegeven moment was er beslist dat de cliënten van een dagbesteding een eigen bijdrage van een euro moesten betalen… dat vertikten de meesten. Gevolg: ze zaten ineens met z’n allen voor de Hema ‘raar te doen’. De maatregel is snel weer teruggedraaid..

Deze belastingontduikers profiteren dus zelf uiteindelijk wel van all deze voorzieningen, OOK diegene die niet direct voor hen bedoeld zijn.. maar willen er niet voor betalen.
@dracae: amen, amen. Uitstekend voorbeeld.

Ik durf te zeggen dat ik onwijs blij ben met wat ons belastingstelsel mogelijk maakt. Dat het hier en daar niet goed gaat snap ik ook: voor 16+ mln mensen en ontelbaar aantal producten en diensten het juist doen is nogal een opgave
Kunnen de eigenaren binnenkort weer contant terugkopen bij Domeinen RZ… :)
@jaspervdwinden: geloof maar dat de belastingdienst een oogje in het zeil houdt.
@swid: ze kunnen het ook laten terug kopen, ken een aantal mensen die dat gedaan hebben en dan “huren” (ging onderandere om 2 woningen) ze het gewoon weer terug, niets aan de hand dus
@jaspervdwinden: het is dan ook puur symbolisch.
Weet niet wat ik hiervan moet vinden, begrijp dat je belasting moet betalen maar in Nederland wordt er ook alles aan gedaan om je financieel te naaien.
@burninrubber: Onzin, iedereen moet belasting betalen, ook als je meer geld hebt dan Jan Modaal. Je kunt altijd emigreren als je het er echt niet mee eens bent natuurlijk, met alle nadelen die daar bij komen kijken.
@burninrubber: ik snap wel een beetje wat je bedoeld, maar dat zijn toch gewoon de regels? Als jij je buitenlands vermogen niet opgeeft aan de belasting, maar je koopt vervolgens met dat geld wel een dikke wagen van een fortuin.. Hoe oneerlijk is dat tegenover de mensen die wel gewoon netjes hun belasting betalen? Anders had ik ook wel een Ferrari gekocht bij wijze van spreken.
@chekthem: Voor zover we weten zijn deze auto’s voorzien van een NL kenteken. Ik ga er dan ook van uit dit over deze voertuigen ook gewoon BPM en 21% (evt bij oudere auto’s 19%) belasting over is betaald.

Ik snap wel dat mensen het risico van zwart sparen nemen. Je betaald jaarlijks 4% vermogensbelasting en je krijgt nauwelijks 2% rente…
@jrsmoke: Ga er maar gerust van uit dat er ook geen inkomstenbelasting over die buitenlandse tegoeden is betaald.
@potver7: hoeft niet natuurlijk. Het kan een erfenis zijn die al driedubbel is belast, of oud geld, of geld dat in het buitenland is verdiend en dat er daar al over is afgedragen.

Het is altijd zo makkelijk om je oordeel klaar te hebben, maar het kan ook echt anders zijn.

Alhoewel, in dit geval waar ze ook bijna een ton cash in huis hebben liggen, neig ik wel naar jouw lezing…
@swaffelaer: Dankje! Iemand die het wel snapt!!
@jrsmoke: Vermogensbelasting bestaat in Nederland niet. Lijkt me een goed punt om even te realiseren.
@jrsmoke: Hoho late reactie maar dit klopt niet je betaald 30% over een geïndexeerde 4%, terwijl je in werkelijkheid maar 2% krijgt. Niemand betaald over zn vaste vermogen alleen over de rente
@chekthem: en over die auto’s betaal je gewoon belasting plus dat de aankopen ook gewoon goed zijn voor onze economie.
Zo te zien zouden dit dus zwarte auto’s zijn? Hoe komen ze erbij!
@9000cse: Die Aston is toch overduidelijk bruin-achtig.
Belasting hufters
@allesmetturbo: Ja, klootzakken. Wanneer ik een school, weg, ziekenhuis, agent of brandweerwagen nodig heb regel ik dat zelf wel effe.
@rikkon: ik stel voor dat jij de begroting eens doorneemt die ze dasr in Den Haag voeten. Schijnbaar kan jij wel tellen…
Wat ik niet begrijp is dat deze mensen al rijk zijn maar nog meer belasting willen ontduiken. Je hebt al zoveel geld waarom nog ontduiken en op zo een manier in de problemen komen.
@mab: zit in de aard van het beestje.
@MAB: Als je dit soort fratsen uit haalt ben je waarschijnlijk net niet rijk genoeg.
@MAB: Iets met progressieve belastingstelsel.. En ook over elke riedeltje wat je verdien waar je weer belasting over af moet dragen..
@MAB:

Heel veel mensen hebben geld in een holding staan. Dit is geld waar ooit al eens zakelijke belasting over betaald is. Nu heb je lekker geboerd met je bedrijf en heb je de hele riedel verkocht behalve je holding. Want dat is je (extra) pensioen wat je hebt opgebouwd. Echter wanneer je geld van deze rekening afhaalt voor je 65e dan moet je hierover inkomstenbelasting betalen.
Ik kan het me goed indenken dat de meeste mensen hiermee niet akkoord gaan. En ja, het zijn inkomsten dat weet ik. Maar er is ooit al eens belasting overheen gegaan, en omdat het nu van “eigenaar” wisselt, van zakelijk naar privé, dan mag je nog een keertje lappen.
@jack_abarth:

Ter verduidelijking :

Om een auto van zeg € 48.000,- te kopen zal men € 100.000,- ervoor moeten uittrekken ivm inkomstenbelasting. Als je nog verder doorrekent dat er op die auto ook nog een X – percentage aan belastingen zit, dan wordt je kriegel. Het geld wat dan nog over blijft wordt weer omzetbelasting over betaald om vervolgens weer inkomstenbelasting over te lappen. Pas dan is het cirkeltje weer rond.
Wat ik helemaal niet begrijp is dat Nederland belasting geld van je wilt hebben over het geld/goederen die je in een ander land hebt verdient.. Alsof men al niet genoeg belasting betaald..
@b0z4: Wilt zonder de T, verdiend met een D en Betaalt met een T.
Verder helemaal mee eens! ;)
@jaspervdwinden: jo thnx man kan je ook gelijk ff m huiswerk doen?
@b0z4: Huiswerk heb ik nooit gedaan.
Daarom heb ik nu alle tijd om te reageren… :)
@b0z4: Ik denk dat je dat beter zelf even kunt doen, is wel nodig namelijk.
@jaspervdwinden: onjuist. Er zijn verdragen ter voorkoming van dubbele belasting. Wel is het zo dat je je vermogen moet opgeven. Vermogen is wat anders dan verdienen
@b0z4: dit geld is meestal niet verdiend in het buitenland maar op buitenlandse rekeningen gezet om minder of geen belasting te betalen.
De kassa linkelde luid… Mwah, zo’n actie op poten zetten kost ook wat, met name het voorbereidend werk: ze vallen niet zomaar in. Daarbij is het nauwelijks compensatie: er is waarschijnlijk een veelvoud ontdoken van wat ze te pakken krijgen.

Belasting betalen is nooit leuk, maar het hoort erbij. Nederland is een land waar veel dingen top geregeld zijn, en dat moet ergens vandaan komen. Beetje zwartepieten discussie, bijtellingsdrama, hondenpoep, of je ergens 100 of 130 mag en een ‘dikke BMW’. Dikke prima, toch?
@gtwillem:
Ouwe “Automotive Socialist” !! :) Maar je hebt helemaal gelijk, de zaken zijn hier overwegend prima geregeld.
Zo prima dat er in toenemende mate hele hordes mensen op af komen. Daar maak ik me dan wel weer zorgen over. Hopen dat we erin slagen het zo prima te houden……..
@tinustiguan: ‘die hordes’ vluchtelingen valt relatief mee. De asielzoekers die naar de AZC’s gaan worden eerst grondig gescreend, dus ‘de gelukszoekers’ waar iedereen het over heeft, hebben over het algemeen pech: die zullen weer terug moeten.

Wat wel jammer is, is dat er geen ruimte meer is voor nuance. Je bent of een socialistische boomknuffelaar of je bent een Wilders aanhanger.
@gtwillem: beetje off topic, maar helemaal mee eens.
@gtwillem: Valt mee zeg je ? En na gezinshereninging x4 tot x8 ?
En al zou dat al waar zijn wat je zegt over het juist screenen (wat ik zeer betwijfel, hoe ga je namelijk zeer goed screenen als er een rij staat van honderden mensen ? Goed screenen zal meer tijd vergen niet ?) de mensen die weg zouden moeten verdwijnen gewoon in het illegale circuit, die gaan dus nooit meer weg.
@RobUSA: Neen, ze worden nu in opvangcentra onder gebracht. Dat is niet gelijk aan een AZC. Dus het kan heel goed zijn dat de mensen die nu binnen zijn alsnog terug moeten. Dan worden ze letterlijk op het vliegtuig gezet. Het is geen ideale situatie, en het moet zeker goed geleid worden, maar zoals ‘de rechtse’ aanhang spookverhalen verkoopt terwijl de linkse boomknuffelaars sprookjes aan de man brengt, ligt de waarheid, zoals altijd, in het midden.
@gtwillem: Ben het bijna met je eens maar de waarhied ligt helaas een stuk meer rechts van het midden dit keer.
De stroom asiel/gelukzoekers is nu al een paar maanden gaande en ik heb nog geen (linkse) fotograven foto’s zijn publiceren van volle vliegtuigen met gelukszoekers die worden teruggestuurt , jij wel ?
80% is man en 81% is ongeschoold (bron Duits onderzoek) en naar eigen perceptie (en andere bronnen) 50% niet uit het oorlogsgebied Syrie.
@gtwillem: belasting betalen hoort erbij en ik betaal liefst zoveel mogelijk inkomsten en vermogens belasting. Maar belasting heffen over een fictief rendement waardoor de belasting hoger is dan de rente valt niet goed te praten. Dat is het belachelijke al ver, ver voorbij. Hoewel ik het zelf niet zou doen en het ook niet goed wil praten kan ik mensen wel begrijpen dat ze deze volkomen zieke belasting proberen te ontduiken.

Je zult maar sparen voor een dure auto. Eerst 52% van je inkomen aftikken, vervolgens per saldo geld inleveren op je spaarrekening en dan ook nog eens 75% belasting over je mustang V8 betalen (om maar eens iets te noemen).
@lekbak: goeie samenvatting van het belastingstelsel indien je ruim bovenmodaal zit!
Het is gewoon een feit dat van de inkomstenbelasting dat het merendeel van deze bedragen uit de hogere schijven komen.
Ofwel volgens mij is het ongeveer zo dat 25% van de mensen 75% van de IB-inkomsten betalen.
Kan me voorstellen dat die groep begint te denken: ‘genoeg is genoeg’. Aan de andere kant kunnen ze ook emigreren als ze minder willen betalen.
Daar hadden een paar mensen wel hele slechte financieel adviseurs………
Man dan ben je wel echt zo dom als je met je pasjes van je buitenlandse rekening dit doet. Dan verdien je het ook om gepakt te worden 😂
@branko: klopt, oliedomme prutsers die hebben bezuinigd op hun accountants/fiscalist kosten.
Ik vind het een vreemd verhaal… Onduidelijk. Want als ik bijv. een buitenlandse BV heb en daar in het buitenland ook gewoon belasting betaal, waarom mogen ze dan hier beslag leggen? Praten we hier over buitenland als binnen de EU of als buiten de EU? Heel onduidelijk artikel.
@tvr1974: Zolang jij Nederlands staatsburger bent, ben jij naar de Nederlandse Staat toe belastingplichtig over je volledige vermogen. Ongeacht de locatie waar jij dat vermogen vergaard en in bewaring hebt.
De enige manier om hier (deels) onderuit te komen, is door het hebben van een dubbele nationaliteit. Maar dat weet ik niet zeker.

Wordt nog leuk met al die “hoogopgeleide” en “welvarende” Syriërs als die straks Nederlands staatsburger worden…
@e1000bmw523i: je kan ook financieel ergens anders wonen maar dan moet je daar ook wel eens in het jaar zijn.
@e1000bmw523i: is staatsburgerschap voldoende om belast te worden? Dacht altijd dat je ook het inwonerschap moest hebben om belast te kunnen worden in Nederland.
@davidw: Je brengt me aan het twijfelen, dus je zou zomaar gelijk kunnen hebben. Gelukkig houd ik me vooral bezig met het Strafrecht (en -vordering) i.p.v. Fiscaal en Vermogensrecht…
@e1000bmw523i: Ben zelf dan weer niet voldoende thuis in het strafrecht :) Maar heb tijdens mijn opleiding altijd geleerd dat enkel de VS het staatsburgerschap voldoende achten om ergens belast te worden, in andere landen moet er wel degelijk sprake zijn van inwonerschap.
@tvr1974:
Voor persoonlijke inkomstenbelasting ben je voor maar voor 1 land belastingplichtig. Ook al verdien 2 miljard in Duitsland, maar ‘verblijf’ je 183 dagen in NL, dan claimt NL dat je in NL woont en daar inkomstenbelasting moet afdragen. Dan hoef je niet meer aan Duitsland te dokken.
Disclaimer 1: geldt voor meeste moderne landen.
Disclaimer 2: de VS is een 3e wereld land met een paar ontwikkelde steden; zij doen het dus anders: als je in je woonachtige land minder inkomstenbelasting hebt betaald dan wat je in de VS zou moeten betalen, mag je t verschil naar de VS over gaan maken. Er zijn andere landen die deze onzinregel ook onderzoeken (lekker kut als je een NL passpoort hebt en NL voert t ook in). Daarom is bijvoorbeeld Tina Turner nu Zwitserse en geen Amerikaanse meer!
Disclaimer 3: er zijn natuurlijk genoeg uitzonderingen en trucjes in de wereld: voordat iemand met nog een voorbeeld komt.
@gregorius: hahahaha de VS een 3e werelds land? Waarom? Omdat je daar niet lui op de bank kan liggen terwijl het geld binnenstroomt? En die opmerking over slechts 3 ontwikkelde steden raakt kant noch wal.
Nou ben ik er 100% voor om criminelen aan te pakken via data analyse. Maar of ik er nou voor ben dat de belastingdienst over betalingsgegevens kan beschikken? Welke betalingsgegevens + personen identificatie kunnen en mogen ze eigenlijk bij komen?

In Nederland heb die onzin dat prive-eigendommen met 1.2% belast worden (op basis van dat je gemiddeld 4% inkomen genereert op je vermogen; en dat wordt dan 30% belast; maar je krijgt geen korting als je die 4% niet haalt).
Ik vind dit samen met de erf-belasting de meest schandalige belasting die er is.
De grap is echter: als je ‘echt rijk’ bent, weet je hier weer prima onderuit te komen. Trusts, bedrijven, etc etc.. Maar die oplossingen kosten aardig wat geld.
Dus wie pakken ze er echt met deze belasting: de succesvolle gewone rijke.
(en ga nu niet zeggen: de crimineel; want de ‘boete’ op inkomensbelasting ontduiking is veel belangrijker dan de vermogensbelasting).

Maar goed, in dit geval; als je een beetje handig bent, kan je prima die buitenlandse rekening hebben, zonder deze aan te geven bij de belastingdienst en niet naar voren komen bij een betalingen onderzoek. Dus in dat geval heb je t waarschijnlijk ook goed bont gemaakt.
Schitterend al die reacties op dit artikel… Vermogensbelasting betaal je over je vermogen, dan hoor je dat gewoon netjes aan te geven. Of je het persoonlijk er mee eens bent en of je het op een buitenlandse rekening zet is totaal niet relevant.
@sander1980: wat niet wil zeggen dat het ook eerlijk is dat je meer belasting moet betalen dat wat je aan rente krijgt. Verontwaardiging over deze belasting is niet alleen begrijpelijk maar zelfs volkomen terecht.
@lekbak: Grappig. Toen de rente op 7-8% stond hoorde je niemand klagen dat die vermogensrendementsheffing te laag was.
@sander1980: of verhuizen naar België. Jaren geleden al gedaan, nooit spijt van gehad.
@lekbak Daar ben ik het wel mee eens, maar wat wij vinden telt niet echt mee hè… :-) overigens betaal je boven de drempel 1,2% belasting over vermogen. Niet 4% zoals hier eerder genoemd werd. Je betaald de fiscus 30% over (een totaal niet realistisch) verwacht rendement van 4% (dus 1,2%).
Leuker kunnen we het niet maken
en een Ferrari van de Mediamarkt :-)
Is de FIOD ook al bij het koninklijk huis langs geweest? Niet?? Dacht ik al
@meridian: hebben ze de collectie van Bernhard nog?
@meridian: Die zijn ook niet belastingplichtig.
In zo’n Ferrari Carlifornia wil je nog niet dood gevonden worden. Lelijk hok
Is bij mij in de buurt
Ach ja, iets met Karma…
Wel zwart geld maar niet snugger genoeg om dat onopvallend op te nemen. Ongeschikt als fraudeurs!
Tja, ze wisten dat het niet mocht, toch deden ze het, dus pech..
Maar de belastingwetten zijn echt een drama.
Ik heb een kantoor in Texas, Manchester (ja, Londen = veel te duur en kantoren zijn foei lelijk) en straks in Oslo.
Maar ik kan daar niet langer dan 6 maanden werken per kantoor, want anders moet ik verhuizen/emigreren. Waar slaat dat nou weer op?
Misschien ga ik wel verhuizen.. Er zijn diverse landen in Europa waar de ambtenaren rendement leveren voor hun belastingkosten en waar vermogensrendementsheffing inmiddels is afgeschaft.
Belasting betalen.
Hoort er gewoon bij.
Pot van algemene middelen voor onderwijs, defensie, politie brandweer en EIGENLIJK gezondheidszorg en openbaar vervoer..
Is gewoon belangrijk.
Voor iedereen
Jammere is alleen dat het nooit genoeg is voor onze overheid, ze lijden zwaar aan de ziekte van rupjse nooit genoeg en da’s de ziekte van Nederland.
De werkende werkt pakweg een maand of 7 voor Nederland en de rest van het jaar voor zichzelf.

Ik zou zelf graag een iets minder spilzieke en meer nuchtere overheid zien.

Ik bedoel maar, hoe kun je in Gristusnaam € 1100.000.000 oftewel ELF MILJARD EURO aan een hoge snelheidslijn en tussen Amsterdam en Brussel uitgeven, hoe krijg je dat voor elkaar, en de boel nog categorisch weten te verprutsen !!!
Diep en Diep droevig !

En dat is eigenlijk mijn probleem met de overheid.

Dat ze ons geld willens en wetens over de balk heen pleuren

En altijd een eeuwig maar meer willen hebben.
En daarom ga ik na mijn studies indien mogelijk lekker naar Amerika. Daar wordt hard werken beloond. Hier wordt bankzitten en handje ophouden beloond. Begint steeds meer op de Kgb van de Sovjet-Unie te lijken, uit de boeken van George Orwell. Alles, letterlijk alles wordt gescreend gescand en meegekeken in dit land, om vervolgens al hetgeen waarvoor je hard werkt af te pakken.
@sbelali: Klopt, daarom hebben veel mensen in USA 2 banen, omdat hard werken word beloont….
@autogedrocht: Ik heb een grote schoonfamilie in de USA en kan je vertellen dat de belangrijkste reden voor 2 banen is dat je van een niet kunt rondkomen…

Als je daar echt eens iets verder dan je neus lang is rondkijkt en veel met normale Amerikanen praat dan besef je je snel genoeg dat de Amerikaanse Droom makkelijker te verwerven is hier dan in Amerika zelf.. Het is een echte klassenmaatschappij geworden waar rijk geboren nog rijker worden betekent en als arm persoon hard werken tot heel weinig leid tenzij je heel veel mazzel hebt.
@dracae: weet je wat sarcasme is?
@autogedrocht: Uiteraard… soms wat lastig wanneer je alleen lettertjes ziet, ik had het bericht boven dat van jou iets beter moeten lezen voor de context…

Blijkbaar zijn we het uiteindelijk eens….
-edit: nutteloze bijdrage-
@rolov: haha noem het maar klets. Dat jij je leven door brengt in je dorpje en nooit verder dan je boerengat bent geweest, wilt niet zeggen dat dit bij anderen ook zo is. Om antwoord te geven op je vraag nee, ik ben niet rond de 16.
Kunnen we die bedrijven die hun hoofdkantoor hier in Nederland hebben … niet wat meer belasting laten betalen?
@maferick74: verhuis maar lekker naar Polen, daar denken ze dat dat een oplossing is..
Ze zijn in ieder geval een tijdje eigenaar geweest van een ferrari en een am. Dat kan niet iedereen zeggen.
@clarkson: en precies dat heeft ze nu de kop gekost, die té opvallende auto’s.. Dat geld was dus beter besteed aan een fiscalist die ze uitlegt hoe je dit wél safe doet..
Zo zie je maar weer dat die vieze honden je altijd in de gaten houden en zich niet inhouden om je helemaal uit te kleden.
Vinden ze het ook nog vreemd.

Eerst verdien je, dasr kan je eerst over betalen, dan keer je het uit naar salaris kan je weer betalen, daar koop je een auto van kan je dubbel betalen (een auto, geen electrobak) daar moet je bezine in gieten die zo zwaar belast is dat het gewoon goedkoper is om je tank te vullen met Coca Cola.

En wat doen die GALBAKKEN; pakken je auto af…

Ik zeg: sterft allen kuthoeren van de belasting. En ondertussen is de overheid te fucking lam om andere ict projecten te laten slagen, maar dit is ongetwijfeld 100% geautomatiseerd. RUKKERS

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).