Ford bouwt maximaal één RS model tegelijk

Auteur: , 25 Reacties

Terwijl merken als BMW, Audi, Renault en anderen hun sportieve labels graag op zoveel mogelijk modellen plakken ten faveure van de verkoopcijfers, is Ford van mening dat je je beter op één écht sportief model kan richten.

Ford Focus RS500

Het is al een tijdje stil rond de Ford Focus RS en niet zonder reden: de ontwikkeling ligt op dit moment stil. Naar nu blijkt omdat de Ford Mustang het sportieve vlaggetje even moet zwaaien binnen de line-up van Ford. Dat meldt Roelant de Waard, eindbaas marketing bij het merk in Europa, tegenover Autocar.

Hoewel er recent nog geruchten over het web rond gingen dat de volgende Focus RS in 2015 het levenslicht zou zien en eventueel geflankeerd zou worden door een Fiesta RS wordt dat idee nu de kop ingedrukt door meneer De Waard. Hij zegt dat hij zich niet voor kan stellen dat er meerdere RS modellen gebouwd worden. De RS-badge blijft voorbehouden aan zeldzame snoepjes voor echte liefhebbers van pittig rijden en glijden (ik heb hem gehouwe liefie!) die alle onverdeelde aandacht van de ontwikkelaars verdienen.

De ST badge daarentegen is niet voorbehouden aan één enkel model. De Focus ST bewees vorig jaar al dat die badge niet truttig is en met de Fiesta ST in aantocht zou het maar zo kunnen dat er wederom een heerlijke hot hatch bijkomt. Uiteraard gaan we die auto voor jullie aan de tand voelen zodra we de mogelijkheid hebben.

25 reacties

voor mij een fiesta WRC!
RS modellen van Ford zijn BAAS!!!!! BAM JONGE
@pimmp: 2011 is al lang voorbij
@betonstaal: ja dat klopt goed gezien man!!!
Focus RS,wie kan ze haten? Zaalige machines die best wel waardevast zijn zie ik hier op autoscout24… Toch stiekem jammer dat ze gn 4X4 variant hebben
@freddydevadder: haten misschien niet zo zeer maar de eerste RS (de blauwe met witte 5-spaaks) werd vaak vergeleken met een tractor qua rij-eigenschappen.
Kijk, types zoals Roelant zijn de grootste plaag voor de echte liefhebber. Hoe mooi was de tijd dat er nog echte petrolheads aan het roer stonden ipv van pennenlikkende centen tellers.
Voor europa hebben wij geen ruk aan die Mustang en laat Ford nu net op dit continent de klappen krijgen.
Ford EU kan dus wel een imagoboost gebruiken, dus als je dan toch maar 1 RS tegelijk in je gamma wil hebben sla dan nu munt uit de Fiesta RS en ga over een paar jaar de WTCC in met een Focus RS.
@jrk68: mee eens. Ze maken (off-topic) sowieso al de fout m.b.t. de nieuwe mondeo. En dan gaan ze nu proberen om een Amerikaan te slijten die het m.i. niet gaat halen in verkoopaantallen t.o.v. een fiesta of focus rs. En als het rendabel zou zijn dan zit er wel een hele grote winstmarge op een mustang.
Ik vind het maar kitcars. De manier waarop je de body kan induwen met je hand voelt erg goedkoop aan.
@rubenpriest:
Dan zijn in jouw ogen alle auto’s kitcars. Bij elke auto kan je de body op bepaalde plaatsen met de and indrukken. Ik vraag me dus af welk deel je bedoelt.
Ik ben net geschorst van schooll, en zelfs autos vrolijken me niet op…
@tt123: misschien had je dat wel kunnen bedenken voor je de actie uithaalde waardoor je nu geschorst bent?
@tt123: ok.
@tt123: ach, anders ga je toch gewoon strips tekenen?
@betonstaal: of strippers bekijken (niet op school)
@jweelden: of zelf stripper worden
Een ding tegelijk bouwen kan niet, omdat het maar gaat om één ding, en dat kan dus nooit tegelijk met zijn.

Maargoed, leuk speelgoed zo’n RS.
@perrry: je hebt tegelijk
Vreemde, onlogische en dus volstrekt onware redenatie. Zal wel eerder met geld te maken hebben. Wat betekent dat, als Ford plots toch geld genoeg heeft of ruikt, er wel wat extra RS’en komen…
@Esprit_de_Flandre: veel extra modellen buiten de Focus en Fiesta hebben ze niet hè…

“Ford presenteert (tromgeroffel) de Galaxy RS…”

Ik zie ze het nog niet doen.
@Carreza: De Ka? Renault maakt toch ook sportieve versies van de Twingo.

Mondeo, tegenover Opel Insignia OPC?

Er zijn er genoeg die ze kunnen ‘erresseren’, maar blijkbaar zijn ze er geen baten in op het moment…
@Esprit_de_Flandre: zijn = zien
@Esprit_de_Flandre: Tja, de Ka is geen eigen product (Fiat 500) en verkoopt bovendien niet goed. Daar zullen ze hun geld niet aan verkwisten.

Een Mondeo RS zou uiteraard mooi zijn, al is dat pure fictie.
Is er eigenlijk wel een strategie bij Ford?

– De Mondeo even 2 jaartjes uitstellen zodat de klanten meteen een oud Amerikaans model hebben.
– De Fiesta ST, ging er komen bij de facelift. Wel, waar blijft die nu?
– De Fiesta RS, ging er ook komen. Voor de Focus RS dan, want 2 RS modellen, dat vindt Meneer Ford niet kunnen.
– De Focus RS, in 2015 zal hij er zijn… Oh wacht, we gaan ons even focussen op de Mustang. Die volgende generatie gaan we meteen even geen retrolook meer geven (want dat verkocht te goed?) zodat alle klanten zeker voor een Chevrolet Camaro gaan.
Wat een gedoe…
hoop zo dat er meer rs modellen komen ook gaaf zou zijn als er een mondeo rs komt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).