Ford Kuga krijgt een opfrisbeurt

Auteur: , 31 Reacties

Het merk heeft de SUV eindelijk in het nieuw gestoken.

Kennen we ‘m nog? De Kuga werd in 2008 op de markt gebracht en is inmiddels een beetje gedateerd, al werd deze tussentijds ‘vervangen’ door de Escape. De autofabrikant komt in ieder geval met een opgefriste variant van de SUV. De auto werd vandaag gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona, tezamen met het nieuwe SYNC 3-systeem.

Het echte nieuws zit hem in dat specifieke infotainmentsysteem. De Kuga zal het eerste model van Ford zijn met SYNC 3. Naast de gebruikelijke navigatie- en audiomogelijkheden, is het ook mogelijk om te praten met de auto. Dat kon bij het vorige SYNC-systeem van Ford ook al, maar is nu uitgebreider en slimmer geworden.

Ford heeft SYNC 3 ontwikkeld aan de hand van diverse onderzoeken en enquêtes. Het systeem voert opdrachten op commando uit. Je kunt de auto bijvoorbeeld vragen stellen of er tankstations of parkeergelegenheden in de buurt zijn. Het navigatiesysteem gaat voor je aan het werk zonder dat je zelf moet klooien tijdens het rijden. Deze technische pracht wordt getoond op een 8-inch touchscreen dat onder andere te bedienen zal zijn door middel van knijp- en veegbewegingen. We zijn benieuwd.

Qua motoren krijgt de SUV een nieuwe 1.5-liter grote TDCi-diesel die goed is voor 120 pk. Ford belooft een gemiddeld verbruik van 4,4 l/100 km (115 g/km). Tevens is er een pittigere tweeliter diesel met 150 pk (4,7 l/100 km, 112 g/km). De sterkste diesel-variant komt met 180 pk (5,2 l/100 km, 135 g/km) en vierwielaandrijving.

Ook de benzine-motoren zijn in drie varianten leverbaar. Een 1.5 liter EcoBoost zal te bestellen zijn met 120 of 150 pk (6,2 l/100 km, 143 g/km). De pittigste is een 182 pk-variant (7,4 l/100km, 171 g/km) met vierwielaandrijving. Wanneer de nieuwe Kuga bij dealer komt te staan en voor welke prijs is nog niet bekend.31 reacties

De voorkant vind ik echt een verbetering, maar over de achterkant ben ik niet zeker
@650s: idd de achterkant is niet zo mooi als de voorkant
Hij gaat er in ieder geval op vooruit maar is nog steeds niet echt mijn ding
Voorkant ja, achterkant mwoah…

Ik vind het SYNC systeem vrij aardig werken. In mijn ST heb ik zelden dat de commando’s verkeerd begrepen wordt. Een enkele keer zegt de muts AUX terwijl dat ik “thuis” zeg.
Ziet er weer goed uit, zoals we van Ford gewend zijn
@scottishcarspotter2000: ford heeft anders behoorlijk wat miskleunen op het cv, laatste type focus hatchback is er een van. Maar goed, smaak is persoonlijk.
@jerommeke: over smaak valt inderdaad niet te twisten…maar een miskleun kun je de focus niet noemen gezien zijn verkoopaantallen…
Goeie smoel, lelijk achterwerk.
@sulobb: Oeps, was niet bedoelt voor hier :/
Fraaie wagen, ben alleen wel bang voor de prijzen met die uitstootcijfers…
Als je Ecosport sausje niet blijkt te werken in Europa ga je dat toch niet gieten over je model uit zowat het populairste segment van het moment..

3e Ford flop op een rij?
@eklasse: vind je dit op een ecosport lijken? Kijk eens naar die nieuwe modellen van mercedes dan weet je wat lijken op elkaar betekend
@mrrallycross: nee, slechts een Ecosport sausje.

@eklasse:

Vandaag voor het eerst een eco-sport gezien in het echies ..
Vrolijk kittig ding ..
Eindelijk? Hoezo? De Kuga is in z’n huidige vorm pas 3-4 jaar op de markt.
@phaeton: Dit is inderdaad de facelift van de Kuga 2. Dit model is in 2013 op de markt gekomen.
@phaeton: omdat de Focus al tijden de interieur update had en de Kuga (een best goed verkopend model) hier dringend op zat te wachten.
Ik blijf er bij: Ford en interieurs maken gaan niet samen. Zelfs in de Vignale lijn vind ik de interieurs gewoon niet mooi….
@mikehaans: inderdaad. Plastic in het interieur voelt echt cheapo aan. Net zoals bij Mazda overigens.
@mikehaans: Vind ik ook. Ze kunnen wat van de concurrenten leren. Het lijkt er zelfs op dat alle interieurs door één en dezelfde saaie vent ontworpen…
Hij gaat een beetje de kant van de Edge op. Hij ziet er trouwens best leuk uit zo.
Ik vind de Kuga eigenlijk helemaal niet zo gedateerd. Met het model uit 2008 heeft hij sowieso niet veel te maken, zoals het artikel lijkt te beweren. Maar de update is geslaagd moet ik zeggen. Zo kan hij er weer even tegen, met alle verse concurrentie.
That moment when you realize the technology in your smartphone is miles ahead of your car…
Vleesch noch visch ..

Enige reden waarom ik ooit voor een Kuga zou kiezen is omdat ie best zeldzaam is ..

Een domme maar beste reden die ik kan bedenken ..
@lincoln: het is een Ford.. Ook een klein pluspuntje.
@w0o0dy: hij wil liever een minder strak sturende concurrent
Niet gek, maar doe mij dan toch maar de eerste. Met geniale 5 pitter!
Die achterlampen hadden denk ik iets verder door moeten lopen. Verder best dik ding
Het is duidelijk te zien dat de Kuga met deze facelift meer bij het nieuwe familiegezicht van Ford moet passen. Daar is niks mis mee, en het oogt allemaal strak, maar ik vond de pre-facelift versie toch net even een tandje mooier.
Front en achterkant duidelijk zo gestileerd om de wagen groter te laten lijken. Typisch Amerikaans. Een Focus of Mondeo neus was mooier geweest ipv deze vrachtwagen voorkant.
Die achterlicht partij heeft een eind jaren negentig stijl. Ziet er zo oud uit. Koreanen hebben al modernere lichtunits. Dat moet je toch niet toe staan als Ford?!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).