[Formule 1] Ferrari’s tweede rijder voor 2016 is bekend

Auteur: , 30 Reacties

Sebastian Vettel was al een zekerheidje, maar de naam van z'n directe concullega weten we nu ook.

Ferrari's tweede rijder voor 2016 is bekend

Jawel, de hel is bevroren, Sint-Juttemis en de Zwarte Cross vallen op één dag, Infiniti heeft een boeiende conceptcar gepresenteerd enzovoorts enzovoorts. Niemand minder dan Kimi Raikkonen blijft ook komend seizoen de Scuderia opvrolijken met z’n immer sprankelende persoonlijkheid.

Nog veel belangrijker zijn de skills van de koele Fin, want juist daar lijkt het de afgelopen tijd een beetje aan te schorten. Iedereen plus z’n buurvrouw voorzag dan ook dat mede-Fin Valtteri Bottas komend seizoen voor Ferrari zou gaan rijden, maar dat is niet zo.

We vragen ons dan ook een beetje af wat Ferrari precies ziet in Raikkonen. Ja, het is bijna een soort cultheld en hij haalde in 2007 het kampioenschap naar Italië, maar de laatste tijd lijkt de joie de vivre er wel een beetje af bij de duurbetaalde Fin. Hij staat met 76 punten op P5 in het kampioenschap, teamgenoot Vettel doet het op P3 met 160 punten inclusief twee overwinningen een klapje beter.30 reacties

Wel mooi dat ze dat even ijskoud bekend maken ine en persbericht van 1 zin ( Kimi en ijs…schijnt iets van een combi te zijn ? ;-) )
Ik gun het Kimi van harte, maar ik snap het niet helemaal. Ik ben benieuwd wat hij de rest van dit seizoen gaat doen.
Goh wat zal hij met een glimlach op zn gezicht rondlopen nu!! NOT!!
Hoop dat ie t wel beter gaat doen, want die 2e auto bij ferrari is een beetje een aanfluiting sinds dat ongeluk van massa in hongarije een x-aantal jaar terug.
De geruchten blijven de ronde doen dat Ferrari in 2017 Max wil laten rijden. Stel dat dit waar zou zijn, dan zal Valtteri Bottas geen zin hebben om slechts een 1-jarig contract te tekenen bij Ferrari. Ook een andere topcoureur zal daar geen oren naar hebben (zoals Hülkenberg). Dan is het dus best logisch dat ze Räikkönen nog een jaartje aanhouden. Wat moeten ze anders?
Iemand zoeken die geen 25 miljoen per jaar kost en die niet rondrijdt als een nat washandje.
@mauritsh: haha ja zit wat in, maar welke topcoureur is er in dat geval bereid om slechts 1 seizoen voor Ferrari te rijden? Misschien iemand die aan het einde van zijn carrière zit en nog 1 jaartje wil rijden (zoals Jenson Button wellicht). Maar verder zou ik het niet weten.
@autoriteit: Dat zal misschien wel de beredenering van Ferrari geweest zijn, maar als ik bijvoorbeeld Hulkenberg zou zijn en ze zouden die kans bieden dan zou ik die met twee handen aanpakken. Het is wel gewoon rijden voor Ferrari in de F1. Je kan blijven wachten en hopen dat een ander topteam langskomt met een meerjarig contract maar die trein komt wellicht nooit voorbij, dus hij zou dan beter oppertunistisch zijn kans kunnen pakken en wie weet wat er vervolgens gebeurt als hij het goed doet, goed ligt bij het team en ok presteert…

Je bent daarna ook weer meer waardevol voor de middenveld teams mocht het toch einde verhaal zijn na 1 jaar. Tenzij je echt geen deuk in een pakje boter rijdt natuurlijk maar dan hoor je ook gewoon niet thuis in de hoogste klasse.

Hamilton en Rosberg moeten het natuurlijk niet doen, Ricciardo ook niet want die zit gebeiteld bij RBR voorlopig en lan daarna waarschijnlijk wel een meerjarige deal bij een ander team tekenen, Verstappen misschien ook niet om dezelfde reden als Ricciardo plus wellicht omdat het nog wat te vroeg is om alles te gokken op 1 jaar…maar de rest zou het op zijn minst serieus moeten overwegen. Jongens als Perez, Grosjean, Bottas, gelijk doen. Zelfs als ik Alonso was zou ik erover nadenken, wil je echt de laatste jaren in dat hok rondrijden voor heel veel geld of wil je nog wat overwinningen pakken. Ok, hij zal waarschijnlijk hopen dat McLaren de zaakjes op de rit krijgt maar toch…
@autoriteit: “maar welke topcoureur is er in dat geval bereid om slechts 1 seizoen voor Ferrari te rijden?”
Op Hamilton na allemaal! Het is Ferrari, niet een achterhoede team. Bovendien is de kans reëel dat als je het goed doet ze jou houden en Max Verstappen gewoon naar Red Bull laten gaan.
@mashell: ik snap wat je bedoelt en natuurlijk wil iedereen voor Ferrari rijden. Maar als het een topcoureur is, dan wil die hoogstwaarschijnlijk niet voor 1 seizoen tekenen, als hij weet dat hij het jaar daarna weer weg moet. Een topcoureur wil meestal graag een contract voor een langere periode, zodat hij aan z’n toekomst kan werken met 1 team. Voor een coureur uit de middenmoot zal dat verhaal uiteraard anders zijn, die zal die kans/ gok graag nemen en hopen zich zo in de kijker te rijden. Maar het blijft uiteraard koffiedik kijken en leuk redeneren, je weet in de formule 1 toch nooit van tevoren hoe het zal lopen. We zullen zien wat er de komende jaren gaat gebeuren qua rijderswissels.
@autoriteit: Max al in 2017? Dat is echt al heel snel!
@dutchdriftking: ja dat is inderdaad erg snel, maar als je er over nadenkt is het nog niet eens zo onlogisch. Iedereen ziet dat Max een uitzonderlijk toptalent is en ik denk dat ieder team hem wel graag zou willen inlijven. Zo ook Ferrari, dat niet achter het net wil vissen. De tijd zal het leren wat er waar is van de geruchten.
@autoriteit:

Me is meer van de eerst zien en dan geloven.

En wie zegt dat die Italianen dan een competitieve auto hebben, ooit ging ene Mansell voor ze rijden die uit de school klapte dat hij het als een vrachtwagen vond rijden, dus…………

Daarnaast heeft Verstappen jr nog een lange weg te gaan, maar hij is nog erg jong dus laat de tijd maar voor hem werken !
@desjonnies: dat snap ik, ik weet uiteraard ook niet of die geruchten kloppen. Maar het is zeker niet onlogisch. Verder beweer ik ook niet dat de Ferrari van 2017 een goede is, daar heb ik het niet over.
@desjonnies: niet helemaal duidelijk of je niet sarcastisch bent, maar toch voor de volledigheid: 1) Prost niet Mansell zei dat de Ferrari 643 een vrachtwagen was, 2) ik snap überhaupt niet wat een auto uit 1991 met die van 2017 te maken heeft en 3) je hebt gelijk – eerst zien dan geloven, Max moet het waarmaken, naar Ferrari gehaald worden en Ferrari moet een competitieve auto maken. Dus we zien wel
@autoriteit: Ferrari rolt zo meestal niet. Die gaan eigenlijk vrijwel altijd voor ervaren rotten. In de afgelopen 25 waren alleen Alesi en Massa de uitzonderingen. Voor de rest hadden Berger, Irvine, Schumacher, Barrichello, Raikkonen, Alonso, weer Raikkonen en Vettel allemaal al minimaal een paar jaar ervaring bij andere teams en liefst al races gewonnen.

Tuurlijk houden ze Max wel in de gaten, maar ik zie Max eerder naar een ander topteam gaan en als ‘ie het daar dan goed doet vervolgens naar Ferrari gaan.

Het zou me niks verbazen als Ferrari eerst nog voor Rosberg of Hamilton gaat voordat Max er heengaat, maar zeker geldt dat ook voor Ricciardo. Die is nu next in line van coureurs die zich al bewezen hebben en de nodige ervaring hebben, zeker nu Bottas toch (IMO terecht) is overgeslagen.
@jaapiyo: klopt wat je zegt hoor, maar zoals je zelf zegt hebben ze dus wel een paar keer een relatief onervaren coureur een kans gegeven en waarom zou dat niet nog eens kunnen gebeuren. Zoals Ferrari wel rolt is dat ze in het verleden vaak met een duidelijke kopman en een 2e man werkten. Mocht Max daarheen gaan, dan zal hij ongetwijfeld eerst de 2e man zijn en Vettel de kopman. Al zou Max het Vettel denk ik behoorlijk moeilijk gaan maken. Ach weet je ik weet het uiteraard ook niet wat er gaat gebeuren, maar het zijn redelijk hardnekkige geruchten die op dit moment de kop opsteken en daar reageer ik op. En stiekem zou ik het natuurlijk ook wel cool vinden haha.
@autoriteit: Kan je een paar bronnen noemen over die geruchten, altijd leuk om te lezen. Op zich lijkt mij Vettel en Verstappen een prima duo.
@gallardogt: er staan meerdere berichten op f1today.net en motorsport-total.com. Hier een linkje:

http://www.f1today.net/nl/nieuws/203995/raikkonen-maakt-na-2016-plaats-voor-verstappen
@autoriteit: Ja hij is goed, maar het is geen Vettel, of tenminste, nog niet. Dus ik denk dat de grote teams de kat nog wel even uit de boom kijken.
Ze wachten nog een seizoen met Kimi buiten joppen… Daarna lijven ze Max gewoon in die dat zelfde seizoen nog bij Toro Rosso is 😜
Liev! Ze gunnen Raikkonen nog even een jaartje sparen voor z’n pensioen!
Mooizo, Nu nog wachten totdat lewis helemaal is aangescharreld is met rihanna. Kan hij lekker ook gaan zingen. Kan mad max naar Mercedes-AMG en beleven we gouden tijden!
Ik ben er bij…….
Ferrari is de laatste jaren bijzonder symphatiek geweest jegens hun tweede rijders. Eerst laten ze Massa jarenlang voor vorstelijk salaris in dat zitje zitten en nu Raikkonen. Ik heb er wel waardering voor maar aan de andere kant, het is F1, de ultieme darwinistische sport…toch?

Tenzij zij weten wat wij niet weten en auto 1 in goede Ferrari traditie toch nog steeds wel wat beter is dan auto 2 (de net wat betere engineers, mechanics, nieuwste vleugeltjes et cetera die net het verschil maken).
Rare keuze? Heeft Ferrari ooit een coureur in dienst genomen die minder betrouwbaar is dan hun motor? Nee, Ferrari heeft altijd betrouwbare coureurs en niet altijd de snelste in hun teams, daarom is Kimi een logische keuze.
Fantastisch nieuws! Bijna de enige coureur nog met karakter!
En hopelijk dit weekend op ”zijn” Spa weer vlammen!!
Alles wat ik kan zeggen: Yessssssss
Die gast moet met pensioen….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).