Formule 1 is geen zak aan, aldus Bernie Ecclestone

Auteur: , 34 Reacties

Maar wat is de oplossing?

Formule 1 is geen zak aan, aldus Bernie Ecclestone

In een interview met het Duitse Motorsport laat de F1-baas zich weer van zijn beste kant zien. Zo uit Ecclestone onder andere kritiek over het motorwissel-systeem. Als voorbeeld haalt hij Alonso aan in het gesprek. De Brit is het er niet mee eens dat de voormalig wereldkampioen na een motorwissel van de derde kwalificatieplek naar de dertiende plek werd teruggeschoven.

“Formula One is crap. Right now, we need to look at these things. The public has no understanding for that. They watch the race, know that someone has qualified second or third but is now suddenly starting from the middle of the grid. Why? Because they’ve changed their engine. Or their gearbox. We can solve this problem, but we can’t wait several years.”

Verandering is volgens Ecclestone hard nodig en het liefst zo snel mogelijk. Hiermee doelt hij op het feit dat pas in 2017 de regels weer aangepast kunnen worden, wat in zijn ogen veel te laat is. Helaas Bernie, nog zeker één nieuw seizoen wachten dus.34 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
‘K dacht altijd dat ie de baas was..
@dampu020: Nee hij is een soort van marketing manager, F1 word gestuurd door een directie bestaande uit meerdere investeerders waar bernie een soort van posterchild van is, maar hij heeft niet zelf de uiteindelijke beslissing. Hij heeft wel inspraak uiteraard.
@dampu020: Baas in de zin van eigenaar.
Dit zijn de woorden van een man die er in grote mate (mede) voor verantwoordelijk is dat het Formule 1 gebeuren is uitgegroeid tot het commerciële gedrocht van deze tijd.
Mee eens!
Zoiets zie je toch aankomen of ben ik nou zo achterlijk?
Dat was natuurlijk bedoeld om een betrouwbare motor af te dwingen, en niet dat de teams met kwalificatie specs zouden komen. Nu ook de beleving van het geluid weg is, de coureurs banden en brandstof moeten sparen (van de gekke natuurlijk, aangezien het geen Le Mans is) is de sport toch anders geworden. Ik begrijp wel dat mensen het saai vinden. Ze zijn alleen wat later van begrip dat er wat moet veranderen.
@koeckenbacker: met ze bedoel ik de fia/bernie/geldwolven/chicanebouwers/tilkedrome-goedkeurmensen/pirellikauwgombandenkneders/nurburgringverdwijners/monzapesters/bossenkwekers-bij-hockenheimers/getrapteneuzenverzinners/daarna-18plus-neuzenverzinners/turbomotorverpesters.

Maar ik zit er ieder weekend nog steeds voor klaar!
Heb dit ook altijd al een achterlijke regel gevonden.
Manmanman
Gewoon weer terug naar de jaren ’90. Coureurs weer zelf laten schakelen en bezig laten zijn met rijden ipv bezig zijn met de computers.
@rufctr01: dan zal de F1 het moeten doen zonder autoconstructeurs want zij willen de moderne snufjes vanuit commercieel oogpunt.
Het lijkt Wilders wel…. Veel populistische praat, en soms zegt hij ook nog wat nuttigs.

Maar vervolgens gebeurt er niks.
@reistje:
Het lijkt Pechtold wel…. Veel populistische praat, en soms zegt hij ook nog wat nuttigs.

Maar vervolgens gebeurt er niks.

Het lijkt Roemer wel…. Veel populistische praat, en soms zegt hij ook nog wat nuttigs.

Maar vervolgens gebeurt er niks.

Het lijkt Klaver wel…. Veel populistische praat, en soms zegt hij ook nog wat nuttigs.

Maar vervolgens gebeurt er niks.


Het lijkt van Haersma Buma wel…. Veel populistische praat, en soms zegt hij ook nog wat nuttigs.

Maar vervolgens gebeurt er niks.

Het lijkt Samson wel…. Veel populistische praat, en soms zegt hij ook nog wat nuttigs.

Maar vervolgens gebeurt er niks.
@desjonnies: ik mis Rutte . Maar die klets uit zijn nek en lacht het vervolgens weg die leukert.
@rolov: gelukkig wel. Als socialisten aan de macht komen dan is dit land snel naar de verdommenis.
@kruimel: daarom maakt ook de vvd deel uit van deze regering en gebeurt het alsnog. Desalniettemin heb ik even geen betere alternatieven voor handen. Ons land gaat pas echt helemaal, maar dan ook echt helemaal naar de kloten als die geblondeerde mongool aan de macht komt.
@roppp: Aan je taalgebruik te lezen pas je precies bij zijn achterban, sneu gefrustreerd menneke!
@toniominestrone: nee hoor. Geen enkele frustratie op dat gebied. Er is uiteindelijk ook geen land waar het beter toeven is. Blijft wel de bezorgdheid wat er met dit land gaat gebeuren als die blonde mina aan de macht komt. Dan kan het rap afgelopen zijn met dit mooie land.
Maatregelen om de kosten te drukken zonder veel succes nota bene!
Wat waren de jaren 90 toch bijzonder met Senna, Prost, Mansell, Hill, enz. En zeker de schakelbakken. Zoals Senna ooit met zijn bak in Brazilië in de zesde versnelling vast zat en toch de race wist te winnen omdat hij al een giga voorsprong had. Tegenwoordig is het uitvallen als de bak het niet meer doet :-(
@erik2907: Inderdaad, en aan het einde van die race een meer half dood dan levende Senna in de auto vanwege de enorme krachten op het stuurhuis. Wat een tijd was dat toch!
Alles wat een f1 auto makkelijker rijden maakt… afschaffen. Budget 50 miljoen…. oke oke veiligheid beetje in t geding maar dan moeten we maar door de vingers zien als er per seizoen een coureur dood gaat. Niks radio, gewoon sturen. En opa moet gewoon genieten van zijn geldjes en de macht overdragen aan echte petrolheads.
Bernie heeft wel gelijk. Weg met die strenge regels.
Bernie is een zak.
Als je spanning, sensatie en spektakel wil, moet je maar naar de cupraces gaan kijken…
Zijn lust naar meer geld werkt vernietigend voor de F1. Het is net een klein kind, hij dreigt dingen te veranderen/weg te halen stampvoetend en armpjes over elkaar als een 5-jarige om zijn zin te krijgen…
’t is toch zo errug hè, maar het komt omdat er geen figuren, geen persoonlijkheden meer zijn.

Briatore, Schumacher, Berger, allemaal figuren en allemaal types.
één van de mooiste was Lord Hesketh die uit pure ellende de Formule 1 inging, omdat hij volgens zijn zeggen niet succesvol was in de Formule 2 en daarom geen andere keuze had.

Hij huurde James Hunt in, die alles neuqte wat los en vast zat en werd wereld kampioen.

Van Lord Hesketh heb ik geleerd dat je de wet van Parkinson hebt, die houdt in dat, wanneer je iemand een budget geeft, dit altijd te weinig zal blijken te zijn en die persoon altijd MEER geld nodig heeft.

Got, waar hoor je dat toch vaker ?

Hesketh deed het met een verstelbare schroefsleutel, 2 doppensets, een zaag en twee breinaalden !
@desjonnies: in die tijd liep er maar een dun lijntje tussen een F1 en F2 bolide, sterker nog, F2 bolides werden nog voor een raceweekend omgebouwd naar F1 modificaties.
Stel een nieuwe F1 voor , open auto , achterwielaandrijving en motoren van 4 cilinder tot 12…
Verder vrij….
heeft ie opzich wel een punt
Ze moeten Flavio aan het roer zetten.
Zou Bernie niet stoppen met F1 aan het einde van dit jaar?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).