Fotoshoot: Lamborghini Diablo

Auteur: , 33 Reacties

Prachtig toch? Zo'n lekkere authentieke Diablo die staat te glimmen in het Nederlandse zonnetje.

Lamborghini Diablo fotoshoot

Deze donkergrijze, origineel Nederlandse, Diablo met rood interieur werd gefotografeerd door nigelbennisphotography in het zonnige Ochten. Naast de Lambo was er ook nog een Maserati GranCabrio van de partij om het feestje compleet te maken.

Met de huidige temperaturen is zo’n GranCabrio wellicht de meest voor de hand liggende keuze, maar zo’n Diablo met zijn 5.7-liter V12 en 499 pk blijft toch heerlijk. Deze Diablo is overigens gebouwd in het jaar dat Audi het Italiaanse merk overnam. Dat gebeurde in september 1998 en deze grijze Diablo werd in augustus 1998 op kenteken gezet.

Alle foto’s van deze pre-VAG Lamborghini kan je op Autjunk bekijken.33 reacties

Bij de RDW geeft ie 530 pk aan?!

Mooie foto’s van een nog mooiere auto!
@Habing: inderdaad, bij iKenteken ook.
@Habing: op https://ovi.rdw.nl/ staat geen vermogen geregistreerd. Daarnaast is dit volgens mij een gewone Diablo (met 499 pk) en geen SE30 of andere aparte uitvoering.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lamborghini_Diablo#Specifications
@robbie: op iKenteken bedoel ik…
@Habing: er is maar één betrouwbare bron en dat is de RDW. iKenteken haalt zijn informatie ook bij de RDW vandaan er als er niet geregistreerd is, zoals hier, dan doen ze een gokje.
Dit zou dus best eens de laatste Lamborghini zijn die in Nederland geleverd is.
@jrk68: omdat het daarna VAG is geworden?
@jrk68:
+ kunnen, ergens.

Zo, ben ik de taalnazi’s toch nog voor….
@jrk68: ja en in 1968 is de laatste Ferrari in Nederland geleverd….Daarna waren het allemaal Fiats…….toch? Of dan ineens weer niet?
@kor1:
Er is een niet onbelangrijk detail waarop Fiat van VAG verschilt in dit geval.
Fiat heeft Ferrari gewoon gelaten voor wat het is.
VAG heeft al Lamborghini’s merkwaarden in de Donau gekieperd.
Persoonlijk vind ik dat best jammer, ik was meer van de Lambo’s dan van de Ferrari’s.
@jrk68: ok maar wat waren de merkwaarden van Lamborghini dan eerst volgens jou? In mijn ogen is het er alleen maar beter op geworden. Betrouwbaarder, betere afwerking en de designs zijn tegenwoordig zeker net zo mooi als vroeger. Vooral de Aventador vind ik een plaatje en erg Lamborghiniwaardig.
mooie wagen… die heeft het wel in zich om vlieger te worden.
Mooooie Lamboo
Tjonge eens een keertje een supercarspot die wel interessant is.Diablo’s blijven zoo prachtig! Echt geweldig dit!
Typische hollandse calvinistische boeren polder mentaliteit, van alle schitterende verkrijgbare kleuren kiezen we…….. een grijze kleur uit de 50 tinten grijs kleurenwaaier.
@audicoupe84:

Ik vind de donkergrijs+rood interieur best geslaagd eigenlijk.
Okee, het is niet schreeuwerig en in your face zoals een Lambo-kleur zou moeten zijn, maar toch. Het is bijna smaakvol zo.
Lekker bizar blijft zo’n Lambo toch…
Wat ziet de lamborghini er dan ineens klein uit naast zo’n grancabrio! Dan realiseer je je pas hoe groot de maser eigenlijk
Js.
Dit is toch de laatste écht mooie Lamborghini in mijn ogen.
De latere 300ZX versie is echt afgrijselijk, om nog maar te zwijgen over het huidige origami-design.
Prachtig toch, 90-ties supercarspul :D
Klopt geen hout van.. dit is geen 98 Diabli maar eerder een 94 .. 97 model
OK hier wil ik toch nog even wat over zeggen.

@audicoupe84 – natuurlijk een kwestie van smaak, maar stijlvol kun je het ook noemen, als je m.i. stijl en bruutheid wil combineren, doe het dan met grijs / anthraciet metallic, blauw of groen. Er rijdt in NL nog een hele mooie groene coupe, ik wil ze eigenlijk allemaal ! ;) Het is in ieder geval toch beter dan een audicoupe uit 84 ;))

@lambo4all – schijn bedriegt. De Maserati is 1.91, de Diablo 2.04 en van spiegel tot spiegel 2.20 .. ga er maar eens achter rijden dan weet je t. Alleen is de voorkant smal, dus inderdaad van sommige hoeken ziet hij er klein uit, de voorkant.

@carmasterr – tuurlijk .. afgrijselijk !!! tot hij in je garage staat ??? afgrijselijk is een relatief begrip. Ik begrijp wel wat je bedoelt, met de gesloten lampen zijn Diablos echte iconen, maar je krijgt er een sterk verbeterde aerodynamica voor terug. En dat merk je als het erg hard gaat. Je kunt van audi zeggen wat je wilt maar ze hebben het dashboard na 1998 ontzettend gaaf verbeterd, bij de Diablo 6.0 is het dashboard i.c.m. de carbon tunnel+switches nog mooier. Mooier dan de nieuwere Lamborghinis naar mijn mening. Wat betreft de nieuwe origami Lambos .. agree
@vt5700:

Nou klinkt dit misschien erg vreemd, maar ik geef niet echt om een mooier dashboard of betere aerodynamica in het donker.
Een Diablo moet gewoon klappers hebben, punt.
@carmasterr: punt voor jou, komma voor mij. De Diablo is dan alleen bij daglicht echt mooi, met een beetje schemer en opgeklapte lampen krijgt het toch een behoorlijk Bassie & Adriaan gehalte. Er is een soort proto oerDiablo die wel erg geslaagd is met opklaplampen en dat is de Cizeta Moroder V16T. Bovendien kun je bij de >99 er eenvoudig afdekplaten in kleur opzetten zodat de optiek toch nog iconischer wordt. Ik heb er wel eens aan gedacht om te doen
@vt5700:

Als een Diablo puur door de klapkoplampen op een Honda Prelude lijkt, dan lijkt elke auto met klapkoplampen op een Prelude, geen uitzonderingen.
Daarbij mag je best afdekkapjes op je 300ZX gebakkie doen hoor, ieder z´n ding.
En natuurlijk zou ik niet klagen als er zomaar een post-99 Diablo op de stoep gedumpt wordt.
Maar als ik er ooit zelf voor zou mogen betalen?
Altijd een pre-99, het liefst zo vroeg en ruw mogelijk.
@carmasterr: nounou je hebt er nogal verstand van. Toch geen reden om onaardig te gaan doen? Ik heb er ook mee gezeten maar uiteindelijk toch voor de 99 gekozen vanwege oa. het dashboard. Een Nissan is ook best een leuke maar heb er geen. Niet alle opklaplampen zijn hetzelfde, als je de Diablo naast de Moroder zet zie je het verschil pas goed. Daar heeft Chrysler een flinke steek laten vallen.
@vt5700:

Nee, ik heb er inderdaad niet in gereden, ben ook niet bepaald in die positie.
Ik zeg alleen maar dat de pre-99 naar mijn mening mooier is, niets persoonlijks.
Net wat ik zeg, een pracht van een auto die post-99.
Maar als het m´n eigen geld was liever niet.

En de Cizeta-Moroder is een mooie bak, dat klopt.
En de latere Diablo´s zijn sneller, maar daar gaat het niet om.
De oude is gewoon dé Diablo, that´s it.
Een oude Corvette is ook langzamer en rijdt slechter dan een C6.
En toch heb ik liever die oude.
@carmasterr: Het probeem met de 1e Diablos is simpelweg dat ze niet kloppen, net als de Countach stemmen de remmen niet overeen met de rest vd auto. Tenzij je dat updated, moet je er dus veel voorzichtiger mee rijden. Ik heb nog heel even gedacht over een LP560 spyder maar de nieuwe Lamborghinis word ik toch minder warm van. Overigens koop je een oude 1990 al rond de 50 mille. Dus dat valt nog mee.
@carmasterr: “Altijd een pre-99, het liefst zo vroeg en ruw mogelijk” Ik denk dat het dan handig is om er eerst een keer in gereden te hebben. Met een 90-91 Diablo kun je me nooit bijhouden. Bovendien, het dashboard is zo hoog dat je minimaal 1.85 lang moet zijn om er overheen te kijken, maar de kans is dan groot dat je met je voeten niet tussen de pedalen past. Met de 99 kun je een Gallardo nog enigszins bijhouden in bochten, dat gaat je met de 91 niet lukken omdat je remmen te klein zijn. Met betere remmen kun je harder de bochten in en uit. Bovendien kun je met de 99 een LP560 prima bijhouden op de snelweg, en het lijkt er zelfs op dat >300 de Diablo nog wat sneller is. Bumperen lijkt eenvoudiger dan gedacht ;) en dan nog niet te spreken over meer onderhoud. Al is de Diablo een erg betrouwbare auto, veel goedkoper in onderhoud dan de Ferraris uit de 90-er jaren. En in dit geval kosten de 90-93 remschijven ook geen drol, die zijn bij de >98 weer 10x duurder (ca 3000,- per set vs universeel ca 300-400 euro). Het is dan ook geen wonder dat de <94 modellen zoveel goedkoper zijn in Europa. In amerika lijken de prijzen daarvan juist weer aan te trekken.
Echt super om mijn foto’s op de frontpage te zien staan, bedankt hiervoor!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).