Fototopic: de Cannonball 2000-karavaan in Nederland

Auteur: , 20 Reacties

Gumball, de Challenge, Modball, Goldrush-rally, zomaar een greep uit de vele particuliere supercar-'rally's' die de autowereld rijk is. Per slot van rekening heb je nooit een excuus nodig om een flink stuk met je dure sportauto en gelijkgestemden af te leggen. Ook de Cannonball 2000 is er eentje van.

De Cannonball 2000 is een van de vele Europese Gumball-copycats. Elke dag een flink stuk afleggen met je Ferrari, Lamborghini of Aston Martin, en ’s avonds in een vijfsterren-tent van je natje en droogje genieten, het is een bekend recept, maar dan zonder alle media-aandacht van de inmiddels flink opgeblazen Gumball-poppenkast.

Gelukkig slaapt het spotterslegioen nooit, dus als een dergelijk evenement gehouden wordt zijn de camera’s nooit ver weg. Op autojunk verschenen deze week de eerste beelden van de Cannonball (route: Londen – Marbella) toen ze Amsterdam aandeden, bij het Okura uiteraard.

Onze lezer Sebastiaan Doyer was ook aanwezig, en schoot de volgende serie nachtplaten, die we jullie niet willen onthouden. Enjoy!

Beelden van de Cannonball van vorig jaar vind je HIER.20 reacties

Mooie foto’s!
Focus RS voor de nodige koelboxen
Klopt ja, ik woon (zo goed als) naast het Okura en heb veel leuke wagens gezien de afgelopen dagen(nou zie je die hier wel vaker maar oke…).
Ik ga het pas vet vinden ze zo’n rally doen zonder al die stickers.
Je wou toch laten zie hoe cool en rijk je was? Doe het dan goed en zonder sponsors.
@6cylinder: die reklame meuk snap ik ook nooit op die “ik ben rijk” rallytjes. Iemand die hier een licht op kan werpen??
@azenomei: Die reclame meuk wordt niet door de berijders erop geplakt hé. Een organisatie als Cannonball of Gumball organiseert dit ook alleen maar als commercieel doel. Money making.
@ThomasBol: heb je de inschrijf fee wel eens gezien? Hoe durven ze dan ook nog te eisen om je auto vol te hangen met meuk. Ik zou er wel dikke stickers van mn eigen zaak opplakken.
@azenomei: ja belachelijk veel. Ik doe volgend jaar mee met de poormans-Gumball, de Modball. Maar als je die stickers niks vind, doe je toch niet mee?
@ThomasBol: ziet er gaaf uit, de Modball! Veel acceptabelere entry fees ook.
@ThomasBol: “Maar als je die stickers niks vind, doe je toch niet mee?” Dat is even een simplistisch antwoord, heb je jezelf bezeerd toen je dat bedacht?
13 in een dozijn auto’s. Kom eens met iets spannends! Waarom zie ik bijv. geen Pagani, TVR, Noble of Ascari. Dit spul ken ik nu wel.
@midasracer:

Jij zegt et, ik dacht het. Dit is niets bijzonders.
Dik hoor!
Het zijn wel een beetje de Golfjes onder de supercars.
Hoop voor de eigenaar van die GTR dat ’t droog blijft.
Gaaf! Vindt de auto’s er een stuk levendiger uitzien met die recame stickers.
Videobeelden van dit jaar zijn er ook. Check http://www.youtube.com/watch?v=-WJyZFxyOEg
Volgens mij heb ik er een paar zien rijden toen ik afgelopen woensdag rond een uur of 11 bij Den Bosch reed. Vond een combo van een nieuwe McLaren MP12 met een Maserati en nog iets anders dat ik zo snel niet kon thuisbrengen en voorzien van stickers al zo apart. Helaas moest ik richting Oss en reden deze wagens door richting het zuiden. Er zat dus een vangrail tussen en een flink stuk weg. Maar die stickers elke hier wel heel veel op. Denk dat het dezelfde McLaren was.
De Focus is dan nog het meest Jan Modaal, maar eigenlijk ziet die er nog het ruigst uit. De rest is natuurlijk fantastisch, maar is veel cleaner. Al die stickers kloppen gewoon niet op een (meestal) boulevardcruiser als n open Aston, laat staan op een opgevoerde taxi… Begrijp me niet verkeerd, ik zou elke andere auto kiezen als dat kon! En m dan verpatsen en een Focus halen. Kan het onderhoud voor de rest toch niet betalen…
Modball is echt kak. Heb dit jaar mee gedaan aan de StreetGasm2000, doe volgend jaar ook weer mee. Mooie wagens ook weer komend jaar! http://www.streetgasm2000.com/teams

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).