Fototopic: eindbaas bouwt zijn eigen autogarage

Auteur: , 33 Reacties

Crisis? Welnee, investeren moet je. Daarom ploegde deze Amerikaanse autoliefhebber eind 2008 zijn land om, om er een mooi garagebouwwerkje uit de grond te stampen.

Het was altijd al de droom van zeebad1 om een eigen garage voor zijn wagenpark te hebben. Dus trok hij op een koude novemberdag de stoute schoenen aan, stroopt zijn mouwen op, en kwam in actie. Een oude schuur en boom werden gesloopt en platgebrand, en de grond ge√ęgaliseerd, waarna het echte werk kon beginnen. Nou ja, eigenlijk pas na de winter, want in november in Illinois beginnen met iets te bouwen is de Goden verzoeken.

Koud

De schuur kreeg vloerverwarming, isolatie, en een likje verf van binnen, en nadat het gestorte beton was uitgehard kon de eerste auto in het gebouw: een Chevy Camaro met bijpassend kenteken. Dit was de eerste, maar niet de laatste, getuige de verzameling Chevrolets die we hier zien. Volgens mij is de man een redelijke Chevrolet/Camaro-fan…

Eerste Camaro staat

Hij documenteerde de hele opbouw, die in totaal zo’n anderhalf jaar in beslag nam, op Garage Journal. De gehele thread is hier te lezen, voor de plaatsjekijkers selecteerden wij een aantal foto’s die je hieronder in de gallery kunt zien.33 reacties

Wat een verschrikkelijke autocollectie.
@maseratizzzzzzzz: ik zou graag vier Camaro’s hebben, anders. De huidige is best aardig en die klassieke vind ik schitterend. En de jaren ’90 Camaro’s had ik in het klein van Matchbox.
@maseratizzzzzzzz: wat is er zo verschrikkelijk aan die ’72 camaro?? En die zwarte mag er ook best zijn…
@maseratizzzzzzzz: ben benieuwd naar jouw collectie.
@str8six: tuurlijk zou ik ze graag willen hebben, maar als ik het geld had, stond er zeker wat anders.
@maseratizzzzzzzz: dat is een beetje het geval. Dit is de collectie van iemand die redelijk wat te besteden had. De aanschafwaarde zal rond de 200k zijn ($) dus ongeveer 1 gebruikte 458 Italia uit 2011. Dan is dit een prima alternatief.
@maseratizzzzzzzz: voor dat geld kan je idd ook een golfje kopen. Het is maar met wat je wilt he! Doe mij dan maar een camaro.
@maseratizzzzzzzz: yup totaal smakeloos vol Amerikaanse troep helaas.
de garage is wel prachtig.
leuk project! 1971 Z-28/RS is dik! de andere camaro’s zijn een beetje saai
Zeebad1?
Dit is ook al jaren mijn droom alleen heb ik geen auto collectie en geen geld voor zo’n schuur.
@meepinz: djeez… ik dat altijd dat ik de enige was bij wie dit dwars zat… oh, en ik heb natuurlijk ook nog een gebrek aan ruimte voor zo’n schuur.
Is volgens mij meer dan gewoon een garage voor zijn eigen wagenpark.. Is gewoon een gewone garage.. En op zich is het meer een “schuur” eigenlijk…
Is trouwens ook een project van 2012, dus al enkele jaren oud…
De kwaliteit van zijn ‘garage’ komt overeen met die van zijn auto collectie.
@fejjie: want een garage moet 24 karaats gouden vloeren en platinum deuren hebben??
Hij hoeft zich absoluut niet te schamen. Mooie garage en dito (op en top amerikaanse) auto’s. Heeft ook wel iets.
Eerder een hangar, een garage is voor mij iets waar je in wil werken, dat dus ook een beetje gezelig is.
Wat zou ik ook graag een eigen garage bouwen, met verwarming en brug. Helaas, te weinig grond rondom het huis en anders heb je nog altijd de welstandscommissie.
In Amerika is dat vast een stuk makkelijker.
Wat een jaloerse reactie’s hier zeg….
@norge:
Dat en het feit dat het percentage petrolheads hier drastisch aan het afnemen is ten faveure van de handtasfans….
@jrk68: Wat een onzin, als het jou smaak niet is dan wordt het gelijk af gedaan met handtas fan of fanboys. Smaken verschillen nu eenmaal.
@norge: Natuurlijk ben je jaloers als je zelf iedere ochtend met veel pijn en moeite de fiets uit je veel te kleine schuurtje moet halen, waarbij keer op keer weer de pedalen weer blijven hangen aan de doos met oude kranten en als je wilt sleutelen je de fiets midden in de woonkamer moet zetten en de garagekalender niet van Pirelli is maar de verjaarskalender van Marjolein Bastin die moeders de vrouw op het toilet heeft opgehangen.
@norge: mee eens!! Het percentage wat hier ook daadwerkelijk zijn handen uit de mouwen steekt is om te huilen, net als de comments.
Eindbaas?
Is Illinois niet een van de state waar regelmatig tornado’s woeden? Dan had ie beter een massief betonnen schuurtje kunnen bouwen ipv hout.
Ik had al het vermoeden dat jullie het nieuws van de The Garage Journal hadden.
Top site en een leuke inspiratiesite voor de hobbyisten, soort van Eigen Huis & Tuin, maar dan voor de garages.
Ben ook al tijden op zoek naar een huis met of genoeg grond of een goede garage, maar dat is lastig te vinden. Ik heb liever een garage groot genoeg om te knutselen dan een huis met 4 slaapkamers :P
@ZwerverRoodbaard: ik zeg doen! Ben net verhuisd om dezelfde reden. Rente is gunstig en aanbod prima
Mooi, altijd nog een droom die ooit hoop ik zal uitkomen.
Zeker een mooie garage!

Ben zeker jaloers op de man!
Nice!
Heeft hij nou meer besteed aan de garage dan aan zijn auto’s?
Hey! Zie ik daar de auto van Sait van Altijdgezakt.nl?
Had dan een oudijzer handel gebouwd, daar had je de Chevy’s ook prima kunnen deponeren! Verder deel ik deze droom wel met de beste man, ik baal er altijd van dat als ik aan mijn auto wil sleutelen ik gewoon buiten op de koude oprit moet gaan liggen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).