Ga uit in deze MAN discobus

Auteur: , 13 Reacties

Nooit eerder een rijdende discotheek gezien? Nu wel!

De jongere lezers onder ons kennen het wel. Je hebt ’s avonds grote uitgaansplannen, maar de rit naar je lievelingsclub is tientallen kilometers verderop gevestigd. Normaliter neem je het OV, al is dat het pijnlijkste alternatief en de meest saaie manier van reizen voor de autoliefhebber. Als je dan toch de bus moet nemen, laat je dan oppikken door bijvoorbeeld deze MAN discobus.

De ombouwafdeling van MAN, zelf noemen ze het de Bus Modification Centre, bouwde een standaard bus om tot ware discolounge voor een klant uit Luxemburg. Deze gigantische blokkendoos, van het type Lion’s City, op wielen is 18,75 m lang en biedt plaats aan 45 gasten. Het project is in vrijwel alle opzichten hetzelfde als een niet-rijdende club. Zo is er een DJ-set met een hifi-systeem van 5×700 Watt en een bar met een biertap en drie koelkasten aanwezig. Flessen drank schijnen niet om te kunnen vallen, te danken aan de magnetische houders.

Daarnaast meldt MAN trots te zijn, dat ze ook aan een toilet hebben gedacht. Waarschijnlijk hebben de ingenieurs niet nagedacht over de verhouding van het aantal gasten en toiletten. Slechts 1 van de 45 gasten kan na al het bier naar de wc…

Laten we doorgaan met de rest van de discobus. Deze MAN is verder voorzien van individueel aan te sturen partylampen en een social-media monitor, waarmee kiekjes van het busfeestje gedeeld kunnen worden. Je vraagt je vast af (net als ik) hoe de partybus aan de nodige elektriciteit komt. Het antwoord is tweemaal een 5 kW-omvormer, die o.a. de twee lithium-ion batterijen oplaadt.

Een 310 pk sterke dieselmotor brengt alles in beweging. Hoeveel de rijke Luxemburger heeft afgerekend is onbekend.

Meer inspiratie nodig? Check ook deze 11 auto’s voor na een scheiding.13 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
@gove: -edit: dit artikel ook-
Groot feest als de chauffeur een noodstop moet maken… :)
Als je onderweg bent naar een beetje festival zal iedereen eerder moeite hebben met plassen dan andersom…đź‘€
@2wheeler: …Dan plassen moeite hebben met iedereen?
@ekidey: rotflmao
@ekidey: haha, ik had die zin al 2x opnieuw getypt maar dacht toen: fuck it, ze doen het er maar mee.
Ik zat laatst in zo’n partybus. Die steeg ineens op en halverwee boven een eiland begonnen er ines mensen uit te springen. Toen ik de open zee op me af zag komen sprong ik ook maar. Ik landde en plots stond ik tegenover iemand die ineens op miraculeuze wijze een trap bouwde en me neerschoot………………….ik vloekte en zette de PlayStation uit.
Leuk bedacht en uitgevoerd die zal vanuit Luxemburg mooie tochtjes gaan maken.
Die wc is voor de dames, voor de heren kunnen de deuren op een kier
Lekker festival busje hor! aangezien festivals voor menig logistiek drama zorgen
Pleonasme.. “rijke Luxemburger”
MAN MAN MAN…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).