Gassen maar! Vanaf morgen 130 km/u op deel van A12

Auteur: , 35 Reacties

Moeders de vrouw kan de piepers voortaan een paar minuten eerder klaarzetten, want op een deel van de A12 is de maximumsnelheid opgehoogd.

A12 via Gmaps

Effe voor de goede orde: de wijziging gaat morgen pas in, dus hou je nog een dagje in. Het deel van de A12 waar de verhoging ingaat ligt tussen Driebergen en Veenendaal en beslaat een afstand van ongeveer 20 km. De limiet van 130 km/u geldt alleen als de spitsstrook dicht is. Indien deze strook wel mag worden gebruikt, geldt een maximale snelheid van een slaapverwekkende 100 km/u. Opletten dus.

Uit onderzoek zou zijn gebleken dat het traject voldoet aan landelijke normen die te maken hebben met zaken als verkeersveiligheid, luchtkwaliteit en geluid. Uiteraard speelt de belasting van het milieu daarbij eveneens een rol.

Foto via Google Maps35 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Levensgevaarlijk! Ik stem voor maximaal 80 op alle snelwegen.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel:

Ben het er helemaal mee eens!
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: 50 is nog veiliger, dat maar doen
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Goed zo. Dat is de de instelling waarmee een heel goede vrachtwagenchauffeur kunt worden!
@mashell: kijk uit hoor met zulke opmerkingen. Ik heb dat ook eens gedaan en sindsdien haalt elke vrachtwagen in als ik eraan kom…
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel:
Er zal maar een kind oversteken!!
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: 80 is idd knap hard op een kameel!
Yep, wel zo consequent, om de 100m op je navigatie checken hoe hard je nu weer mag is levensgevaarlijk….
Best raar, als de spitsstrook open is, is er juist meer ruimte, en dan mag je maar 100?
@gop1: Een open spitsstrook gaat vaak samen met meer verkeer, bovendien is de spitsstrook smaller dus rijden de auto’s dichter bij elkaar.
@robert110: Ik snap je, maar dat is nogal dom geregeld. Dan kan je beter de verkeersintensiteit meten en aan de hand daarvan de snelheid aanpassen. I.p.v. redeneren dat het wel druk zal zijn als de spitsstrook open is.
Net zoiets als stoppen voor rood, in plaats van zelf kijken of er iets komt.
@gop1: meer auto’s dus: meer geluid, meer uitstoot en meer paniek op de weg.
Wat dat betreft is het dus wel logisch dat als de spitsstrook open is je ook iets langzamer moet rijden.
@gop1: De strook gaat open bij een hoge verkeersintensiteit icm meer wisselingen tussen de rijstroken word er gekozen voor een lager limiet.
Dit argument word aan gehaald of ik het hier mee eens ben is een tweede ;)
@gop1: de spitsstrook is alleen open als het druk is: in de spits dus. En in de spits is het sowieso niet handig om overal met 130 langs te jagen…. ;)
@jaspervdwinden: dat is niet waar, rij vaak over de A1 vanuit Amersfoort richting Apeldoorn, en daar is hij bíjna altijd open, zelfs op zaterdag
@gop1:

Wanneer zal er meer drukte op de weg zijn?

A) tijdens de spits
B) buiten de spits
@rhellema: Poe hé! Die is lastig. Kan ik een hulplijn bellen?
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel:

Je mag ook voor de 50/50 kiezen.
@rhellema: Als ik het goed begrijp vraag je wanneer het drukker op de weg is. Ik zal je een wiskundige afleiding geven:

Men neme de snelheidsgradiënt van alle elementen in de verzameling. Vervolgens integreer je de hele verzameling 3 keer. Het resultaat stop je in je moeder. En dan zul je zien dat het antwoord B is.
@gop1: links en dwars Holland op zijn smalst :)
@gop1: en het zal me niks verbazen als die krengen overdag non stop open zijn……..
Dat scheelt toch weer 38 seconden
@nononsense: dat hangt er vanaf. Als je ergens 120 mag rijd iedereen 110 op het tellertje met maar net neer dan 100 echte kilometers omdat men bang is voor boetes. Prima zolang ze maar rechts blijven. En als het 130 is rijd men over het algemeen 120-125 op de teller. Ik rijd dan 135 op de navigatie. En dat kan zo best een dijk schelen. Je rijd binnen de marges maar je vliegt iedereen voorbij.
Hehe, de dag waarvan je hoopt die komen zou.
Ze waren gisteravond al mee bezig met het vervangen van de dynamische snelheidsborden. Eigenlijk was het daar altijd al ’s nachts 130. Ze vervangen het waarschijnlijk van 120 [07.00-19:00] naar 130. Maakt het wel duidelijker op. Je had op dat traject voorheen 100, 120 en 130 als snelheidslimiet nu wordt het 100 of 130.
Jups handig hoor, totaal kansloos toch dit, meer banen en dan minder hard. Extra onduidelijk en om dat op te heffen extra borden. Kost allemaal handen vol met klauwen, volkomen kansloos!
Tja ik rij daar vooral in de spits maar ook dan is 130 prima en veilig te doen
Mooi zo, de opmaat naar overal 130 en alle banen permanent open. Stom polderland waar alles altijd een compromis moet zijn, de spittstrook staat daar echt model voor.
@parker: alle banen altijd open betekent dus in de praktijk altijd 100 km/u… ;)
130, gaat m’n stuur trillen en hoor ik niks meer door de wind. Nee, harder dan 100 is niet relaxed rijden voor mij…
Haha ik rij al jaren lang 150 op de a12. Bepaal lekker mijn eigen regels. Maar prima hoor, 120 30= 160. Prima oplossing dit. Nog sneller op het werk. Toppie
Nu die rare spitsstrook ombouwen tot permanente rijstrook dan kunnen we er gewoon 24/7 ook 130

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).