In dit Nederlandse Autohotel kun je je supercar stallen

Auteur: , 17 Reacties

Kort geleden opende in het Westland Het Autohotel zijn deuren, een in Nederland uniek concept waarbij je je supercar kunt stallen en/of geheel laten verzorgen. Nadat jullie ons hierover tipten belden we eerder deze week met de uitbaters ervan.

Het Autohotel

Er zijn mensen die lange periodes in een ver buitenland vertoeven, en hun supercar hier laten, of dusdanig druk zijn dat de auto even op het tweede plan komt. Een veilige stalling en het essentiële onderhoud om te voorkomen dat accu’s dood gaan en banden doorligplekken gaan vertonen is dan erg prettig. Op dit soort mensen focust het Autohotel – in Honselersdijk, een kwartiertje onder Den Haag – zich, maar ook mensen met iets minder diepe zakken die gewoon een veilige stalplaats zoeken zijn van harte welkom.

Aan de telefoon Sylvia van der Sman, die samen met echtgenoot Ed het autohotel runt.

‘Een opslagplaats voor je blinkende bolide die ook nog eens in goede staat gehouden wordt, dat kenden we niet’

– ‘Nee, in Nederland is dit inderdaad uniek in zijn soort, en we hebben over aandacht dan ook niet te klagen. Pas anderhalve maand geleden zijn we begonnen, maar er stonden al diverse media op de stoep.’

Bimmer of Bentley

‘Hoe moeten we ons dit serviceconcept voorstellen?’

– ‘Wie zijn auto hier stalt en voor het uitgebreide arrangement kiest is ervan verzekerd dat zijn auto regelmatig aan de druppellader gaat, en in beweging wordt gehouden. Uit puur praktisch oogpunt natuurlijk, de eigenaar hoeft niet bang te zijn dan de auto even een weekendje naar Monaco wordt gereden. De aandacht beperkt zich tot rondjes warmrijden op eigen terrein, waarbij natuurlijk respectvol met de auto wordt omgesprogen.

Daarnaast worden administratieve zaken, zoals een nieuwe APK of het opheffen van een schorsing van een gestalde oldtimer, in orde gemaakt, en kan de eigenaar kiezen waar hij zijn auto afgeleverd krijgt zodra hij hem weer nodig heeft.

Ook het uiterlijk van de auto wordt niet vergeten; wie dit wil kan zijn auto hier binnenshuis laten detailen.’

‘En wanneer kwaadwillenden bij jullie op roofpad gaan, of er brand uitbreekt?’

– ‘Wie ons wil bestelen moet van goeden huize komen: de exclusieve wagens staan op de eerste etage, dus die rij je niet zomaar weg. Daarnaast is het terrein beveiligd met dubbele hekken, alarmsystemen, en zit zowel de politie als de brandweer om de hoek. Cameratoezicht is er uiteraard ook.

Bij eventuele calamiteiten heeft de staller sowieso zijn eigen verzekering, daarnaast is het autohotel in de basis verzekerd. Bovendien is er bijna altijd een medewerker aanwezig, die vlot kan reageren op voorvallen.’

Autohotel

‘We hebben nog geen officiële opening gezien?’

– ‘Dat klopt. Ook al zijn we al stilletjes van start gegaan, er moet nog een formele openingsceremonie komen. Hiervoor hebben we nog geen vaste datum, maar we mikken op ergens rond het einde van mei.’

‘Wat staat er momenteel allemaal in Het Autohotel?’

– ‘Tot nu toe stallen we 33 auto’s, waaronder 8 driftwagens die regelmatig op circuits in de buurt te vinden zijn. Daarnaast staan er o.a. Ferrari’s, een Bentley Toyota Supra, een Lotus en een Nissan GT-R onder ons dak.’

‘Hebben jullie nog grootse toekomstplannen’

– ‘We willen onder meer een grotere autolift installeren, en beginnen met een klusgarage, maar dat ligt echt ver in de toekomst. Eerst willen we officieel van start gaan, en ons focussen op onze kerntaak’.

We meldden reeds dat het concept in Nederland nog onbeproefd is, het echtpaar deed het idee op in Engeland en Duitsland, waar al wel dergelijke initiatieven zijn ontplooid. Miljardairs of Jay Leno-achtige types die helemaal hun eigen garage kunnen runnen blijven wellicht buiten bereik, maar door de veelzijdige aanpak lijkt ons dat er zeker ruimte is voor deze nieuwe onderneming. Het feit dat de garage al voor de officiële opening goed gevuld is ondersteunt dit.17 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Das heul geen Bentley!
@RickB: Hehe, ik meende er ook al de raamlijnen van een Toyota Supra in te herkennen. Schrik niet: http://www.madabout-kitcars.com/images/tributegt2.jpg
@RickB: scherp. Of kende je hem?
@rolov: Gewoon heel scherp.
Ik had ook getipt:) Leuke baan als je hier van kan leven.
Die Bentley.. Bijna
ik ben benieuwd of dit gaat lopen. Van 1 (echte) bentley koop je 8 garage boxen ongeveer. Dus daar moet ook wel budget voor zijn dan?
@clarkson: Ben ook benieuwd. Het doet me denken aan wat ze in Duitsland doen bij Meilenwerk en Classic Remise. Alleen is het daar slechts één van de activiteiten, dus lastig te beoordelen hoe goed dat loopt.
Bijntley
@philipf: Nee, dit is gewoon een Bentnie
@motoragent: Eigendom van Bennie…
Dit doet een beetje denken aan het (inmiddels al weer gesloten) oldtimershotel in Soest. Dat liep uiteindelijk ook niet, te duur en vooral te weinig animo.
Waarom zou je je auto hierin zetten, een auto moet worden gebruikt, helemaal als je een dikke auto hebt.
@mrrallycross: het is voor mensen die geen garage hebben bv hartje Amsterdam of mensen die in het buitenland wonen. Dan zetten ze hem op afroep klaar. Op het vliegveld of wat je wilt.
Ik stel mijn garage gratis beschikbaar voor een dikke bolide. Dus geen neppe bentley.
Toch best een geinig idee!
Dit lijkt mijeen erg goed idee, veel mensen kunnen hun auto niet naar wens stallen als ze er een tijdje niet mee (kunnen) rijden.

Waarom je een, van zichzelf prachtige, Supra aan zou kleden met zo’n misselijkmakende ombouw ontgaat mij overigens volledig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).