Geiger zet krachtpatser Camaro Z/28 op streng dieet

Auteur: , 19 Reacties

De Chevrolet Camaro Z/28 is van zichzelf al heel erg 'track focused', maar de tuner Geiger gaat een stap verder: het wist niet alleen 136 kilo van de auto te snoepen, ook de spierballen wrden nog eens extra opgepompt. Het resultaat is de zwarte sloper die u hier ziet.

Als K1-vechter Bob Sapp niet zo’n slome vetklep was, liet deze auto zich wellicht nog het beste met hem vergelijken: één brok compromisloze, onbehouwen black muscle met een enorm hart. GM had van deze tracklieveling al een beest gemaakt, met zijn 7 liter grote, atmosferische LS7 V8, voorzien van titanium inlaatkleppen, aluminium cilinderkoppen en aangepaste nokkenassen; 507 pk en 637 Nm doet het blok in standaardtrim.

Laat je Geiger (de Duitsers met een voorkeur voor alles wat Amerikaans is) nog eens naar het blok kijken, dan maken ze er 620 pk (@6.500 tpm) en 725 Nm (@5.600 tpm) van. Mits je wel even 13.000 euro in München achterlaat natuurlijk.

Wie de full monty wil laat Geiger Cars volle bak Sonja Bakker gaan op zijn Camaro. Alles wordt uit de kast getrokken om kilo’s te besparen: lichtere stoelen zonder elektrische bediening, dunnere ramen, maar ook luxezaken als airco moeten het ontgelden. De lichtgewicht wielen zijn alleen al goed voor een besparing van 20 kilo. Onderaan de streep levert dit 136 kg minder op, een aardige prestatie.

Hardcore remmen

Aftermarket Brembo’s en keramische schijven moeten de Z/28 nog harder laten bijten, Geiger spreekt over een deceleratie van 1,5 G. Rondom de auto ligt plakkerig Pirelli-rubber in de maat 305/30.

Het zal ons benieuwen hoeveel sneller de auto in deze trim in staat is de Ring rond te blaffen. In standaardvorm doet ‘ie het al in een verbluffende 7 minuut 37.19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Black Power achterop zetten en gaan over die ring..
@norge: nee, want dan ben je racistisch
@marikoelolo: Meen je dat nou?
@norge: oke ik probeer het nog een keer.

nee, want dan ben je racistisch #sarcasm
@marikoelolo: Aah, sarcasme’s a bitch..
@marikoelolo: niet. Dat is alleen bij witte het geval!
@awesome: Dat is dan wel erg racistisch van onze zwarte medemens.
@fejjie: logischer wijs vervang je black door white.

^^ that’s racist!
:) Dat vindt Chris Bangle ook:

https://www.youtube.com/watch?v=2Kc-cMbL5Do
@awesome: Dave Attell – Racist Dinosaur, aanradertje op Jijbuis, je gaat kapot stuk zo grappig. (als encore is Jaegermeister ook erg gaaf) That’s racist man :)
via Android app
Dus het uiteindelijke gewicht is?…
@991gt3rs: Rond de 2500 kg ongeveer :P
Blubberdik!

I like it a lot!
Toch apart, die aftermarket Brembo’s lichtgewicht wielen, op een auto die af-fabriek komt met Brembo’s en lichtgewicht wielen.

http://www.chevrolet.com/content/dam/Chevrolet/northamerica/usa/nscwebsite/en/Home/Vehicles/Cars/2014_Camaro_Z28/Model_Overview/01_images/2014-chevrolet-camaro-z28-track-car-mo-exterior-648x316-06.jpg

Zelfde voor de lichtgewicht stoelen zonder elektrische bediening, komt ‘ie af-fabriek mee. Airco is optioneel.
Dus die fullmonty snap ik niet zo goed.
@rotarypowah: marketing, marketing everywhere!
@rotarypowah: zelfs de dunnere achterruit is standaard.
via Android app
@rotarypowah: blijven toch ongelooflijk mooie wielen
Oei dik ding! Alleen jammer dat je het stuur terug vindt in een willekeurige Opel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).