Video: Chevrolet Camaro Z/28 lapt Ring in 7:37.47

Auteur: , 45 Reacties

There's no substitute for cubic inches.

Ben je een fan van American Muscle, maar wil je ook graag scherp de bocht om kunnen sturen, dan is de Camaro Z/28 eigenlijk de aangewezen auto. Onder de kap een beest van een atmosferische 7,0 liter V8, groter vind je het eigenlijk alleen in de Viper. Daarnaast heeft de Z/28 de nodige onderdelen en tuning die de auto zeer track focused maken.

Het sprookje dat Amerikanen alleen maar rechtdoor kunnen is holle retoriek die sinds de jaren ’70 eigenlijk geen hout meer snijdt, en GM bewijst dit keer op keer met hun sportieve wagens. De C6 Corvette is een van de snelste productiewagens op de Ring, en ook de Camaro fluit een stevig deuntje mee.

In de volgende video zien we hoe een Z/28 (505 pk, 637 Nm) de sporen krijgt over de Groene Hel, en een tijd van 7:37.47 klokt. Te meer indrukwekkend als je kijkt dat er regenspatten vallen, en de auto rond 6:30 meermalen uitbreekt. Er is niet bekend in hoeverre het model standaard is qua banden, gewichtsbesparing en dergelijke, maar we gaan er maar van uit dat Chevrolet niet te veel gesmokkeld heeft.

Om de PR-machine van GM een beetje te helpen hier enkele andere rondetijden: 2012 Corvette C6 ZR1 (7:19.63) ; 2012 Corvette C6 Z06 (7:22.68) ; Lexus LFA (7:38 door Sport Auto, maar we weten dat hij met NP 7:14.64 kan doen) ; Porsche 911 (991) Carrera S (7:37.9) ; Lamborghini Murcielago LP640 (7:40) ; Mercedes SLS AMG (7:40). Video op Camarojunk!45 reacties

Serieus rap dus, maar vind 505pk uit een 7(!) liter V8 op zich niet een getal waar ik van opkijk tegenwoordig. En die Range Rover Sport wielen staan er niet zo mooi onder. Interieur vind ik voor een Amerikaan er dan wel weer lekker uitzien!
@pier: des te indrukwekkender is het dat deze wagen met minder vermogen sneller de ring rond gaat dan een lambo met 640 pk, een LFA en een sls. Aan het gewicht kan het niet liggen want die camaro weegt toch bijna 1700 kg
@mopar: misschien dat er dan toch wel iets mee gesmokkeld is ;)
@pier: Of misschien is die wagen gewoon zo goed dat er niet eens gesmokkeld hoeft te worden ;)
@mopar:

Hey pssst…meer inhoud en meer koppel zegt al genoeg ;)
@redbeams: hey psst dat wist ik al psst ;)
@mopar:

Dus dan is t toch niet zoooo indrukwekkend ;)
@redbeams: ;) mag jij even wat meer van motoren gaan leren knul
@mopar:
Ik zou zeggen ga je huiswerk doen voordat je onzin uitkraamt.
Zoals ik al eerder zei…grotere inhoud en meer koppel.
Waar anders dan bij die amerikanen vind je zo’n grote v8?
@redbeams: Wat jij zou zeggen doet me niets….jouw mening interesseert me helemaal niet. Nou toedeledokie he sukkel
“dat Chevrolet niet te veel gesmokkeld heeft”
Maar deze wagens dienen net voor wat moonshining :)
American muscles!
Pff.. ziet er bruut uit zeg!

Alleen nu nog werken aan het brandstofgebruik, met de Camaro SS moet je al tanken na 400km als het niet minder was, laat staan deze 7 Liter V8.
@roberto: Brandstof verbruik hoeven ze niks aan te doen, GM LS series motoren zijn een van de zuinigste vergeleken met andere performance (V8) motoren, zowel ander Amerikaans als Europees. Corvette C6 normaal en Z06 (waar deze LS7 ook in zit) worden in elke test altijd geroemd door het lage verbruik. Dat ze veel verbruiken komt uit hetzelfde oude indianenverhalen hoekje als dat ze niet de bocht om kunnen.
@KUYL: Wij reden met een Camaro SS van West Palm Beach naar Miami, ongeveer 125km. Alleen voor dat stuk gebruikte hij al bijna een halve tank! En dan hebben we niet te hard gereden, dat doe je niet zo snel daar..

1 voordeel, het afrekenen bij de pomp is daar toch fijner dan hier :-)
@KUYL: Sorry, maar ik heb zo’n ding. En hoewel je het verwacht, zuiniger dan 1 op 5 ga je er echt niet mee rijden. We zijn er mee naar Daytona gereden. Binnen 250miles leeg. En dat met 60mph op de cruise.
@E34M5Touring: Same car, same driver, same experience ;-)
@E34M5Touring: Dan doen jullie toch echt iets fout. Thuis namelijk een corvette C6 gehad en ook een Dodge Magnum 5.7. Reden daar 1/10 en 1/9 mee met gemak, komt overeen met alle tests in autobladen en internet. Nu heb ik zelf een BMW V8 rij ik 1/8 maximaal, zelfde gebruik. Verder heb ik ook het verbruik wel vaak getest in M3`s v8 en porsche 997 tijdens mijn stages en die halen net de 1/7 a 8 en alle klanten en andere medewerkers haalden ook die waarden.
LS staat gewoon bekend om zijn relatief lage brandstof verbruik versus vermogen in de autowereld. Helemaal wanneer je de vergelijkt met andere sportwagens. Die 1 op 5 die jullie halen is echt absurd, zelfs de nieuwe Dodge Ram 1500`s halen betere cijfers.
@KUYL: Absoluut. Het feit dat het een totaal andere auto is dan een Corvette heeft daar niks mee te maken…. Camaro is 350kg zwaarder, heeft een totaal andere luchtweerstand, andere cilinderinhoud en mijne heeft automaat. Daarbij, 1:10 met een Ram heb ik nog nooit gehoord. Terwijl ik toch zeker 3 man ken met zo’n ding.
@E34M5Touring: Geloof dat hij het hier heeft over een Dodge Magnum met Hemi blok, al is bij die auto een verbruik van 1:10 ook een utopie naar mijn idee.
@E34M5Touring: Ram haalt ook geen een op 10 maar wel makkelijk 1/5 1/6, zelfde als jullie in een Camaro en dat is gewoon vreemd. En dat haalt iedereen in de modernere ram`s bij de grijze importeur waar wij onze amerikanen kochten (zelfs door twijfel net nog even op fora gekeken en daar dezelfde cijfers). En ook het extra gewicht en automaat maken wel iets verschil maar nooit zo belachelijk veel. Zoals gezegd, onze magnum 5.7 340pk met 5 bak automaat, net zo zwaar dan niet zwaarder dan de Camaro haalde al 1/9.
@KUYL: Je schommelt tussen 1:6 en 1:9 voor dezelfde auto. Daarbij is alleen de motorinhoud al een halve liter meer. Wellicht is een worktruck ook wel iets anders afgesteld, bijvoorbeeld een andere eindoverbrenging. Al blijf ik erbij dat mijn ervaringen met de Ram toch heel anders zijn. Zoals gezegd 3 man in de vriendengroep met zo’n ding en die rijden zeker geen 1:9.
”Het sprookje dat Amerikanen alleen maar rechtdoor kunnen is holle retoriek die sinds de jaren ’70 eigenlijk geen hout meer snijdt”
Sir smokalet , dat geldt ter dege voor de meest , amerikanen en cubic inches zijn hierbij veelal in het nadeel……
Wie zit hier nou te jammeren om verbruik in een musclecar met een 7 liter..
En 505pk is meer dan voldoende @pier (zie cijfers) ..
Cilinderinhoud koppelen aan peekaas is te makkelijk, vergeet niet; dit ding heeft een vrachtwagen aan koppel.
Het zal met het zuipen dus ook wel meevallen aangezien je niet per se de toeren in hoeft te gaan om op snelheid te komen.
Jammer voor GM dat het onmogelijk is om ’t gros van de Europese markt te beconcurreren vanwege de belastingen.
Anyhow, dit bewijst inderdaad maar weer eens dat deze Amerikaan bochten voor ontbijt vreet.
@kaasboerin: je hoort mij niet zeggen dat ik 505pk niet voldoende vind, maar een 2009 E63 AMG heeft al 525pk en 630NM uit een 6.2 V8. Meer vanuit dat opzicht dus :)
@pier: Mja, true. Het lijkt wel of de Europeaanse fabrikanten marketingtechnisch wat anders in elkaar zitten en dat zij hun product ook op papier mooi neer willen zetten. Dat krijg je al gauw als je 3 grote concurrenten hebt met dezelfde soort producten.
T is eigenlijk “no replacement for displacement” dan rijmt t lekker
@coenijn:cubic displacement dan
M’n favoriete muscle was de nieuwe 302 Boss, maar wat is dit een mooi beestje. Het mooiste van het hele ‘muscle concept’ is dat het relatief betaalbare auto’s zijn die er een hoop andere auto’s met gemak uittrekken. Maar helaas verkopen de Nederlandse dealers ze meestal niet en bovendien is het onbetaalbaar om een 7 liter blok van benzine te voorzien in NL dus voorlopig zal zo’n apparaat er voor mij niet inzitten…
Wat is hier zo geweldig aan? Een 991 Carrera S met 105pk en 200Nm minder is net zo snel….
Oke, die weegt ook 300kg minder natuurlijk :)
@suzy991: Ja en je vergeet ook even dat hij 3 x duurder is en door de hele wereld word gezien als de snelste auto’s die er zijn met een ook de bijpassende historie die de Camaro zo maar even wegblaast in een paar jaar van ontwikkeling. :)
Mooie Transformer.. Snap die snelle ronde tijden wel.
De m3 Gts met 450pk en een bak minder gewicht komt niet verder dan 7:48… om deze tijd maar even in perspectief te plaatsen.
Wat leef ik toch in een mooi autoland waarin de laatste 5-10 jaar gewoon de meest betrouwbare, snelste,best sturende en mooiste auto’s worden gemaakt en deze verkocht worden voor ook nog eens de beste (lees super lage) prijzen !
En standaard worden er ook nog eens veel meer aan opties in gegooid ook !
Waar je bij anderen (lees vooral duitsers de standaardprijs nog kan laten verdubbelen)
Hoe groot moeten de van duitse makelij oogkleppen van alle haters hier wel niet zijn ?
@RobUSA: nou alleen nog 1 auto waarin al die eigenschappen samenkomen ;-)
@w0o0dy:In mijn laatste aanwinst :2013 Camaro ZL1 convertible.
Zou in NL zo rond de 180k kosten hier 60k en dan incl HUD,voicecontroled navi,achteruitrijcamera,electrische stoelen,alcantara seats and dash,remote start en lekker in automaat met flippers aan het stuur ! :)
En nog de laatste Impala mogen aanschouwen lately ? Echt mooie wagen.
@RobUSA:Vergeten… En dat alles met een rondje ring 7.41 (niet de convertible dan he) en 3.8 naar de 100 :)
That noise… oh baby
Hij is snel maar doet me niets.
ALS ik ooit amerikaanse muscle zou willen kopen, dan koop ik wel iets dat de x-factor heeft.

Zo’n foute camaro z28 uit ’71 ofzo maar niet deze rommel, hoe snel dat die ook is.
@ROB USA nou ik heb de ss hier in nederland gekocht gechipt getuned nu ook 500 pk heb ook flippers , heb er wat leer accenten en alcantara er in laten maken , wat extra,s waanzinnige wagen en weg ligging , ben er super blij mee. krijg in rdam alleen maar thumbs up, en positieve vragen .
@corvettez06: Heel netjes en veel plezier ermee in het saaie nlse wegennet.
Niet om het een of ander maar de ZL1 is van een andere orde magnetic ride van de Corvette,air flow,down force,305 banden achter enz, voor de helft wat je dus in NL kwijt was had je in de VS de ZL1 gehad.
@corvettez06: Toch bedankt voor het dichten van het begrotingsgat en het opfleuren van het Nederlandse wagenpark (Y).

ps. Ik zou zo de nieuwe C7 bestellen als de prijs enigzins vergelijkbaar zou zijn als die in Amerika.
Heb er trouwens mee op 100% tuning mee gestaan , zoveel vette en leuk vragen en reactie,s mega leuk en gezellig.
P.S. Net als de Z28 weer een stapje beter is als de ZL1 …maar ik vind de Z28 teveel trackcar oftewel te stug en zonder airco zelfs geloof ik.
Ok, dit is dus sneller dan de veyron?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).