Gekkies gooien bruidegom de lucht in op de A12

Auteur: , 170 Reacties

Maar is die snelweg nu van 'hen', of van 'ons'?

toeter-op-mijn-waterscooter

Wederom opschudding in België vanwege een trouwpartij. Een trouwstoet veroorzaakte chaos op de A12 door ‘levensgevaarlijke capriolen’ uit te halen. Auto’s scheurden volgens berichtgeving van HLN over de pechstrook, toeterden claxonneerden zonder ophouden en reden op een bepaald moment met een slakkengang over de drie rijstroken. De kers op de bruidstaart was dat de hele stoet stopte om de bruidegom de lucht in te gooien, als ware hij Phillip Cocu aan het einde van dit voetbalseizoen.

Toen de politie ter plekke kwam, waren de overtreders alweer gevlogen. Wel zouden ze aan de hand van videobeelden nog gepakt kunnen worden. Videobeelden van een dashcam of een passagier in een achtervolgende auto welteverstaan, want zoals politie-woordvoerder Guy Theyskens zegt zou zelf filmen achter het stuur natuurlijk onverantwoord zijn.

Nu we het toch hebben over (on)verantwoord gedrag: de Belgische Minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft zich op Twitter in (niet) mis te verstane woorden uitgelaten over dit fenomeen. Hij roept op tot keijard optreden van justitie en shuwt daarbij de distinctie tussen ‘wij’ en ‘hen’ niet. Wie hij precies bedoelt met ‘wij’ en ‘hen’ mag de goede verstaander zelf invullen. Je moet het maar durven in het huidige politieke klimaat (via HLN.be):

Weerzinwekkend, levensgevaarlijk hyper-egoïsme. Justitie moet obv getuigenissen en beeldmateriaal keihard optreden. Tijd dat voorbeelden gesteld worden. De straat is níet van hen.

Bedankt Sander voor de tip!170 reacties

Stelletje klapmongolen.
Wat een asociaal gedrag zeg, terugsturen naar hun land van oorsprong, kunnen ze daar lekker op de snelweg rondhangen, en dan hopen dat ze lekker snel platgereden worden door een ezelkar op topsnelheid.
Ik ben zò klaar met die gasten, in hun huurauto’s!
@stationcar: had het laatst nog, kwam een stoetje niet nader te benoemen figuren in AMG(-achtig) spul aangereden. Zetten de weg voor mijn neus af, komen driftend en scheurend vlak langs me en tegen het verkeer in op me af. Echt een verrijking voor het verkeer.
@beefcake: niet nader de benoemen figuren? Je bedoelt Turken of Marokkanen? Of toch weer die dekselse Finnen?
@maarten020: ik zeg altijd maar zo: ik zie ze vaak in dure auto’s rijden, maar zelden bij een bedrijf in een functie werken die je nodig hebt om zo’n auto te betalen. Heel gek…
@beefcake: finnen, overduidelijk
@beefcake:

Dubbelpaspoortigen .. dat dekt de lading op alle fronten ..
@stationcar: Meeste zijn hier geboren, dus dan blijven ze in hetzelfde land.;)

Anders zou ik ook terug naar Duitsland moeten als ik me misdraag.

Het gedrag is niet te tolereren overigens, dat zou eens wat beter in hun oren geknoopt mogen worden.
@granlusso: het verschil is denk ik vooral dat jij niet met een Duitse vlag in een fontein gaat staan springen als Die Manschaft een toernooi wint in tegenstelling tot deze kansparels die alleen maar zeiken over het land waar ze wonen en geboren zijn, maar niet terug willen naar het land van een (overgroot) ouders…maargoed, dit mag je niet zeggen want dan ben je een rascist
@maarten020: Dit mag je best zeggen hoor, niks racistisch aan en ik snap het verschil ook wel dat je aangeeft. Het is jammer dat mensen kritiek niet meer van elkaar kunnen verdragen.
@maarten020: nee want hier loont misdaad en daar word je bestraft.
@maarten020: het ligt niet aan die gasten, die weten donders goed dat de pakkans voor dit soort gedrag minimaal is, en als je gepakt wordt gebeurt er niks.
Nee het is de schuld van de overheid en de politie die je beste vriend is, die jongens zijn zelfs bang om pepperspray te gebruiken, voor je het weet heb je een aanklacht aan je broek. Ja i hate to Say it, politie is een aanfluiting in NL
@slickrick: Gast, nog één keer: Wiens schuld is het dat deze medelanders zich zo misdragen?
@piebepost: Ehh, dit was in Belgie.
@n54coupe: Misschien ben ik wel een Belg?
@piebepost: het zou me niet verbazen.
@granlusso:
Hun land van herkomst is het land waar hun familie vandaan komt, niet het land waar ze zelf geboren zijn.
Bijzonder genoeg zijn die gasten misschien wel hier (of in België) geboren maar beschouwen ze zichzelf in de eerste plaats als inwoner van het land waar hun ouders vandaan komen. Daarom zeg ik, stuur ze daar naar toe, daar voelen zij zich klaarblijkelijk meer thuis dan hier. En nee, ik heb echt niks tegen buitenlanders, zo lang ze zich aanpassen. Ik werk met collega’s uit Rusland, Portugal, Ierland, Engeland, Duitsland, Polen en Spanje en dat gaat fantastisch, die mensen willen er wat van maken hier.
@stationcar: Haha Nee, ik wilde je ook niet beschuldigen van xenofobie hoor.

Maar zou wel eens willen weten hoeveel mensen Nederland of België op de eerste plaats zetten. Denk dat heel veel mensen voor beiden kiezen eerlijk gezegd. En weet je dat ik dat moeilijk vind om daar een oordeel over te vellen? Als ik zou verhuizen naar bijvoorbeeld Frankrijk, en daar mijn leven zou opbouwen, dan zou ik ook Nederland en Frankrijk gelijk zetten.
@stationcar: Je denkt toch niet dat ze in hun land van herkomst ook maar één dag uithouden? Daar worden ze uitgekotst voor dat ze er aankomen. Daarom blijven ze ook hier.

Maar goed. Ook dat mag je niet meer zeggen in ons land.
@olivier420: Exact. De échte Marokkanen zeggen dat “den bucht” hier zit.
@granlusso: Hier geboren ja, maar wel met een dik zwaar Marokkaans of Turks accent praten terwijl de ouders in negen van de tien gevallen al zo lang hier zijn dat ze accentloos ABN spreken.
@Edge: dus?
@thesis: dus dat is fk irritant
@stationcar: zoveel Mongolen wonen hier toch niet? Oh wacht…
@stationcar: https://m.gva.be/cnt/dmf20171118_03193873/voor-en-tegenstanders-zwarte-piet-blokkeren-snelweg-in-friesland

De friezen dan ook maar ff terug naar Duitsland en Denemarken knallen?
@asociaal:
Dat is minstens zo asociaal, alleen dat was éénmalig. Deze ‘traditie’ wordt gekker en gekker. Het gekke is dat het helemaal geen traditie is, 20 jaar geleden kwam dit niet voor, maar nu wel. Waarschijnlijk is het in hun kringen tof om zoiets op je fakeboek te zetten, en de volgende vriend die trouwt moet nog een gestoordere stunt uithalen en zo gaat het van kwaad tot erger. Overigens zijn de Friezen de oorspronkelijke bewoners van bijna de hele Noordzeekust, dus ja, die zitten al waar ze vandaan komen, in het kleine stukje wat er nog van Friesland over is.
@asociaal: Net zo asociaal: voor eigen gewin andere mensen in gevaar brengen.

Die mensen hebben het ook geweten en moeten zich verantwoorden voor de rechter.
@stationcar: hou van dat soort gasten die het voor types zoals jou verzieken. Van nederland en belgie en fuck jullie. Nee ik ga hier niet weg en blijf lekker klagen en verzieken..
@b0z4: daarom ben je ook een kut buitenlander.
@stationcar: het overgrote deel van dit soort gasten heeft gewoon de Nederlandse nationaliteit dus waar wil je ze precies naar terug sturen ?
@slickrick: Prima, dan maar een werkkamp voor ze oprichten. Enige manier om deze bevolkingsgroep rendabel te maken. Mannen en vrouwen wel gescheiden, dan zijn we over 2 generaties van ze af.
Zijn vaak mensen van Arabische afkomst die heel uitbundig hun feesten vieren. Op die ene dag huren ze tig auto’s en denken alles eventjes te kunnen maken en te kunnen doen. Behoorlijk irritant.
@viezefreddyw: In veruit de meeste gevallen zijn het mensen van Turkse afkomst.
@viezefreddyw: Je woont in Friesland toch? Denk dat jullie er minder last van hebben dan wij in Rotterdam
@martijn1994: Klopt. Maar heb in Rotterdam gewoond voor een tijdje. Dus ik weet hoe het gaat.

Maar de rust in Friesland is heerlijk.
@martijn1994: Utrecht ook. Maar dan zijn het Noord-Afrikanen
@viezefreddyw: vaak? Zeg maar gerust ALTIJD.
@dromedaris: arabisch niet, turks Áltijd.
@bmwfreak038: lekker tüteren
@apriliarsv: net kleine kinderen die luisteren ook slecht en trekken hun eigen plan als je ze niet in de gaten houd.
@bmwfreak038: kleine kinderen kan je tenminste nog wegsturen of het zakgeld van intrekken.
@viezefreddyw: arabier hier. Het zijn inderdaad voornamelijk Turken die dit leuk vinden. Waarom weet ik niet. Misschien vinden de aandacht leuk.

Voor de rest mooie reacties bij dit artikel. Maakt mij weer een trotse member van de community. Die gasten overtreden de wet en moeten aangepakt worden. Ben het ook eens met die Belgische minister om hun hard aan te pakken en ls voorbeeld te stellen. Maar veel reacties gaan over terug naar eigen land en paspoort afpakken en laat ze dat flikken in de woestijn en 2e of 3e generatie dit of dat. Laten we vooral kijken naar afkomst ipv overtreding. Lekker bezig heren!
@hollandsemarokkaan: Vaarwel perfecte beheersing van de Nederlandsche taal in al zijn vormen.
@hollandsemarokkaan: Tuurlijk word er gelijk naar land van afkomst verwezen, maar ze roepen het ook zelf op zich af? Er wonen bijv ook genoeg Chinezen in Nederland, heb je nooit last van. Tuurlijk zijn er ook goede Marokkanen en Turken hier in Nederland, maar er zitten veel, héél veel rotte appels tussen die hier niks anders doen dan de boel bewust verzieken. Ik woon in Deventer, dus kan gerust zeggen dat ik weet waar ik over praat (helaas) Ben ik racistisch? Nee, ik vind van niet. Maar mijn vooroordelen kloppen bijna altijd…
@techniekmeneer: Weet je van welke buitenlanders ook weinig merkt? Groenlanders. Snap je mijn punt? Zo niet dan leg ik het graag uit. Omdat de ene buitenlander niks doet is het inderdaad opvallend als een andere buitenlander iets doet. Wij moeten oordelen over het foutief handelen. Daarna graag keihard straffen. Ook als jou Chinees of mijn Groenlanders iets stouts doen. Jouw vooroordelen kloppen zeg je. Zo zijn er ook vooroordelen over Chinezen zoals dat zij nog stoute zijn maar het sluw ondergronds doen en georganiseerd ipv straattuig te zijn. Afijn, samenvatting: Groenlanders zijn onbetrouwbaar.
@hollandsemarokkaan: Sorry, ik snap je nog steeds niet..
@techniekmeneer: Geef het tijd.
@techniekmeneer: ik zag je reactie. Kreeg een glimlach op mijn bek. Nam een slok water. Moest keihard lachen ivm het inkicken van de droogte van je reactie. Nu ligt er overal water. Bedankt.
@hollandsemarokkaan: heerlijk leesvoer dit :)
Ow, en ik ga vanaf nu eens wat beter op de Groenlanders letten..
@techniekmeneer: Tiet zat? Techniekmevrouw dus!
@circlestorm69: Wie zegt dat mannen geen tieten kunnen hebben?
@hollandsemarokkaan: Ik snap je en ik sluit me helemaal bij je aan. Het is verleidelijk om alles op een hoop te gooien, maar je moet het toch echt individueel bekijken.
@granlusso: Dank u voor uw reactie en uw wijze woorden. Gelukkig iemand die het begrijpt.
@hollandsemarokkaan: een aantal jaar geleden was ik op mijn oude school uitgenodigd om mijn verhaal te vertellen dat je met een stage plek een hele leuke basn kunt bemachtigen. Ik kwam voor een groep van 60 leerlingen te staan. Waarvan 30 de ouders geen nederlandse afkomst hadden ik schrok mij rot dat maar de mensen met een nederlandse afkomst hadden allemaal het fatsoen om naar mijn verhaal te luisteren en 20 van de 30 andere leerlingen konden hun fatsoen niet bewaren om een kwartiertje te luisteren. Ik ben dus halverwege gestopt met mijn verhaal vanwege hun gedrag.

Ze delen niet dezelfde normen en waarden wat wij gewend zijn. En wat wij normaal vinden.
@dirkiii: Je ontmoet wat debiele ouders en het is nu volktechnisch een zij – wij dingetje geworden? Ik moest enkele weken geleden een gratis training geven aan enkele MBO studenten administratie. Voornamelijk hollandse tieners. Weinig die aan het opletten waren en de meesten zaten op hun telefoon. Docent bood aan het eind zijn excuses aan. Geeft niet. Enkelen zaten wel te luister en twee zaten zelfs aantekeningen te maken. Afijn de meeste deden niks en waren met hun koppie ergens anders. Ik leerde vroegah juist dat als een ouder iemand je iets kwam vertellen dat je dan luisterde en al helemaal als die persoon in zijn eigen vrije tijd je gratis advies komt geven.

Moet ik nu ook als marrokaan zeggen dat de normen en waarden verschillen? Nee tuurlijk niet. Ik ken aso tokkie Marokkaanse ouders en aso tokkie Nederlandse ouders. Zo ken ik ook marokkaans en Nederlands straattuig.
@hollandsemarokkaan: je hebt op zich natuurlijk helemaal gelijk. Het enige wat ik vaak mis – en bij jou ook een beetje – is het begrip voor de Hollanders. Zo van “we begrijpen jullie sentiment en dat jullie het volledig zat zijn”. Het zou enorm helpen als de sociaal geïntegreerde Marokkanen en Turken zich openlijk uit zouden spreken tegen de groep mafkezen die met hun hart en daden in het thuisland van hun voorouders zijn blijven hangen.
@poes: Begrip voor de hollanders? Ik heb begrip voor elk mens. Over Holland gesproken. Ik ben een geboren en getogen Rotterdammert. Hard werkt. Je doet mee met de maatschappij of je sodemietert maar lekker een eind op. Ow ja ik ben trouwens gek op kaas. Hollandser krijg je ze niet. Maar ik ga niet een mens oordelen op zijn afkomst. Alleen op zijn daden. Zijn je daden goed? Dan krijg je een compliment of zelfs een schouderklopje. Dan moet ik wel in een hele goede bui zijn. Zijn je daden slecht dan veroordelen op die daden of strafbare feiten.

Oordelen op afkomst gaat uiteindelijk altijd fout. Dat hebben wij vaak genoeg gezien in het verleden. Geschiedenis staat vol aan nachtmerries nav oordelen op afkomst of religie. Tig buitenlanders ongeacht of ze marokkaan zijn of Hongaars of Angolees die hard werken, belastingen betalen, vrijwilligerswerk doen in de weekenden, kids zaterdag naar de voetbal brengen etc. Een paar idioten staan te dansen op de A12, hoe bedenk je het, en het is wij hollanders krijgen geen begrip en het is onze snelweg.
@hollandsemarokkaan: laat ik het dan wat duidelijker stellen: zowel de Turkse als de Marokkaanse gemeenschap nemen te weinig afstand van ‘hun eigen’ rotte appels. Dat is bijvoorbeeld één van de kritieken van burgemeester Abutaleb op de Marokkaanse gemeenschap. Dat voedt het idee dat men het blijkbaar niet zo’n probleem vindt en dat zorgt voor grote wrijving. Doodzonde.
@poes: Wat is afstand nemen eigenlijk? Moet dat per brief of per email. Of moet ik dat zeggen? Ik neem hierbij afstand. Is dat voldoende voor mij dan? Of moeten het er 10 zijn die afstand nemen of 100 of 1000? Zou jij aub voor mij afstand willen nemen voor een Nederlandse crimineel? Iemand die zijn vrouw vermoord of misschien een bankier die hele gezinnen financieel kapot maakt. Of misschien van een pastoor die aan kindertjes zit. Ik voel mij daardoor zeer geïrriteerd en wil dat Nederlanders afstand nemen.

Snap je hoe raar dit is? Er werd mij na 11 september gevraagd of ik mij distantieer van Alqaida. Ik was toen stage aan het lopen bij een bank waar ik ouderen hielp met extra uitleg. Ik schrok van die vraag en geloofde het amper. Tuurlijk distantieer ik mij van die idioten. Maar waarom vraag je mij dat dacht ik. Heb er niks mee te maken. Ben net zo geschrokken als ieder ander.

Elke gemeenschap heeft rotte appels en elke gemeenschap is klaar met die rotte appels. Maar als ik RTL nieuws bel met de vraag of ik mij live mag distantiëren dan hangen zij op.
@hollandsemarokkaan: je begrijpt prima wat ik bedoel. Natuurlijk kun je er als eenling niets aan doen. Het grappige is echter dat men altijd spreekt over die zo hechte Marokkaanse en Turkse gemeenschap, maar als men vraagt om er dan van binnenuit die gemeenschap daadwerkelijk iets aan te doen (want de Hollandse gemeenschap heeft er al helemaal geen grip op) dan geeft men niet thuis. Het huidige gedonder met de Turkse autoriteiten (en het feit dat de Turkse gemeenschap daar – al dan niet gedwongen – voor een groot deel achter staat) helpt ook niet bepaald mee in het hele integratie vraagstuk.
@poes: Ik begrijp oprecht niet wat je bedoelt en ik begrijp al helemaal niet wat ik met je reactie moet inzake de Turken en de Turkse autoriteiten. Daar weet ik net zo veel of zo weinig van als u. Ik ben half Marokkaans half en half nederlands. Geen Turk.
@poes: wij Nederlanders moeten dat soort mongolen gewoon een klap op hun bek geven maar omdat 99,99% van die lafbekken het niet in hun eentje durven op te lossen en dan altikd met hun vrienden en familie aan komen zetten is dat meestal toch niet zo’n goed idee. Mischien dat de arabische gemeenschap daar wat aan moet doen. Als iemand een klap op zijn bek krijgt als die dat verdient moeten die vrienden en familie zeggen das pech voor je maar je hebt het wel verdiend dus niet meer janken en je het niet meer doen
@hollandsemarokkaan: spijtig genoeg is er wel een link tussen dit gedrag en onze Turkse/Marokkaanse medelanders. Wanneer heb jij dit voor het laatst gezien met een groep Chinezen, Japanners, Duitsers en ga zo maar door? Je zou niet boos moeten worden op de reacties hier, maar op die idioten die het keer op keer verpesten voor de zwijgende meerderheid, want binnen de gemeenschap pakt niemand deze ettertjes aan…
@maarten020: Enige link die bestaat tussen Turken en Marokkanen is dat ze samen op aarde wonen. Voor de rest is er geen link. Kom nou niet met onzin reacties aub zoals het zijn toch moslims. Ja er leven ook christenen in de VS en in NL.
@hollandsemarokkaan: je begrijpt dondersgoed wat ze bedoelen en waar ze het over hebben.
@maarten020: Ik ben verre van boos.
Dat mag niet. Echt een weerzinwekkende, levensgevaarlijke en hyper-egoïstische ramp.
Nou, het verschil tussen ‘hen’ en ‘wij’ maakt hij nou ook weer niet zo duidelijk hoor.

Daarbij zou men zich daar ook niks van moeten aantrekken. Er is toch altijd wel íemand beledigd.

Overigens vind ik het wel echt stuitend dat mensen denken dat se dit soort dingen kunnen uithalen op de snelweg. In het dorp claxonneren en feest vieren vind ik misschien nog wat anders, maar dit is gewoon asociaal.
@granlusso: se=ze
@granlusso:
In een dorp is precies net zo asociaal.
@stationcar: In het dorp mag je van mij best op een pleintje of voor de kerk of het gemeentehuis wat uitbundiger zijn hoor.
@granlusso: Ik heb 4 jaar lang in een flat gewoond met uitkijk op een turks buurtje. Als er bijna wekelijks zo’n toeterende massa schreeuwlelijkerds door de buurt gaat dan verveelt het snel hoor. En soms hanger en vlaggen zo groot als een auto uit de ramen, tukse vlaggen. Die lui hebben dus helemaal niks in nederland te zoeken met dat gedrag.
@lekbak: Haha, oké, zo vaak wordt wel irritant.
Don’t be gentle, it’s a rental, ehhhh wedding
Elke oplossing van dit probleem uitspreken maakt je toch gelijk een racist. Dit betekend dus dat er toch niks aan gedaan kan worden. Zulke lui staan boven de wet.
@lekbak: Waarom staan ze boven de wet? Als dat het geval zou zijn, dan worden er geen camerabeelden nagetrokken, zoals dat nu gebeurt.
@granlusso: Die lui hebben schijt aan politie en instanties, behalve als de uitkering stop gezet word, dan kruipen ze in de slachtofferrol waar Nederland erg gevoelig voor is als mensen een tintje hebben. Nederland (en België) is te makkelijk, en die lichtgetintiërs maken daar meer dan misbruik van.
@lekbak: Niemand staat boven de wet. In het verleden waren er figuren die ook oplossingen hadden voor problemen. Deze gasten hebben gewoon geluk gehad met hun idiote actie doordat ze snel weg waren helaas voordat de politie er was. Stel dat het Nederlandse knapen waren. Had je dit dan ook gezegd. Keihard straffen of daad ipv afkomst. Nogmaals, geen mens staat boven de wet. Tuig denkt boven de wet te staan. Heb genoeg Marokkaans tuig, met een glimlach op mijn gezicht, in elkaar geslagen zien worden door politie. Moet je maar niet spugen tegen een agent. En zo kreeg tuig met de wet te maken. En zo hoort het ook, ongeacht je afkomst.
@hollandsemarokkaan: Ik heb echt niks tegen mensen met een bepaalde afkomst. Ik het iets tegen mensen die niet geïntegreerd zijn (ik vind nederlanders die ergens anders wonen en daar niet integreren ook belachelijk). En de praktijk is dat niemand daar echt iets aan durft te doen want dat is alleen op te lossen door niet politiek correct te zijn. Vandaar mijn opmerking.
@lekbak: Ik ben het dan ook volledig met je eens. Aanpassen aan de omgeving. Wie je ook bent en waar je ook bent. Respecteer de ander en zijn of haar normen en waarden in het land waar je bent. Of je er nu tijdelijk bent en dus als gast of toerist of definitief. Boeit mij niet. Gedraag je je niet dan keihard aanpakken. Eerste keer vragen om normaal te doen of om te waarschuwen. Werkt dat niet dan keihard aanpakken. Het enige wat ik zeg is dat je afkomst mij niks interesseert. Als je een Amerikaan, Algerijn of Zweed bent, je past je aan aan de normen, waarden en wet van Nederland. Dat doen wij ook in andere landen inderdaad.
Vast een traditie. Zullen we aan moeten wennen in onze culturele samenleving….. not!
@kvgorp: precies, maar sinterklaas onze traditie! Is weer rascistisch. Nou als je rascist bent word je dat wel op deze manier.
@bmwfreak038: vergeet de indianen en cowboys niet
@lekkerlinksrijden: u doelt op? Sorry luie zondag.
@bmwfreak038: Hij doelt op het kinderfeest die georganiseerd werd, TivoliVredenburg. Voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar, konden cowboytje en indiaantje spelen. Maar daar werd moeilijk over gedaan door mensen die onder andere anti zwarte Piet zijn. Want volgens hen werd de genocide gevierd…

En het ergste is nog dat er naar ze geluisterd werd.
@viezefreddyw: dank u voor mijn antwoord ;-)
@viezefreddyw:
Er is een kleine kliek deugmensen die ontieglijk goede contacten bij de Stasiomroep hebben.
Sommigen verlaten deze omroep om Humberto Tan’s positie in te pikken
Voor zeven en een halve ton Euries per jaar.
Kun je heel goed deugmens voor spelen.
Voor zeven en een halve ton.
Per jaar.
@desjonnies: Het spijt me Sjon, maar het is net effe iets hoger. 1 miljoen per jaar…

Dus dat moet wel goedkomen met hem denk ik zo.
@desjonnies: wie kijkt er nou nog tv? Enkel babyboomers die decennia PvdA meegemaakt hebben (sn dat na de oorlog ook nodig hadden)

Compleet overbodig vandaag de dag

Rtl speelt gewoon op haar kijkpuiek in, want de NPO blijft winning qua kijkcijfers
Geestelijke armoede
Elelelelele izjen GLA45 enzo
Ik vind over het algemeen dat er harder moet worden opgetreden. Je ziet structureel een trend, dat er anno 2018 bijna een sport word gemaakt van wie het beste is in regels niet opvolgen. Zomaar midden op wegen stoppen om aldanniet een praatje te maken, keren op N-wegen. Je kan het zo gek niet verzinnen.
Auto’s zijn gehuurd –> identiteit opvragen bij verhuurbedrijf.
Gezichten staan op camera –> misdaad is dus te zien.
1 + 1 = Politie brengt deze mensen een bezoekje en stuurt ze daarna door naar het OM?
Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Ze hadden iemand dood kunnen rijden.
@daihatsucuore: Nou en dan krijgen ze een taakstrafje, poeh poeh.
@techniekmeneer: en dus een veroordeling plus strafblad. Kunnen ze misschien geen auto’s meer huren en leningen afsluiten etc. Ik zeg win win
Politie gaat niets doen. Bang dat zoiets escaleert, daar zit tegenwoordig natuurlijk geen burgemeester op te wachten. De volgende stap is dat ze daarbij met AK-47’s in de lucht schieten.
@jippie: precies en na de AK’S met luchtafweersystemen. Man man man
@hollandsemarokkaan: je voelt wel gauw aangesproken? hij bedoelt als je ze nu de gang laat gaan dat het die kant nog op gaat?
Maar waar zijn de bontkraagjes nu met dat koude weer?
@ikleesookoverautos: die hebben ze inmiddels ingeruild voor canadian goose..
Heb t al eerder gezegd, dit volk wil niet luisteren, je moet er gewoon een paar 10 jaar geven, of een kogel, maar dat tweede zal wel lastig worden. Walgelijk onaangepast volk, en zich dan afvragen waarom mensen rechtser en rechtser gaan stemmen…..
@panam1: een kogel geven nog wel? Hoort dat bij het keihard aanpakken-beleid?
@panam1: we got a badass here! De kogel geven ook nog wauw… mensen met zulke praatjes gaan niet rechtser en rechtser stemmen. Dat is gewoon kutvolk die allang rechts stemt en bij elk incident met buitenlanders als paddenstoelen uit de grond schieten.
@misterdrogba: Heeft niks met rechts of links te maken. Het is asociale onnadenkend gelul zonder politieke kleur.
@lekbak: en hoe noem je het gedrag dat dat soort volk vertoond?
@bmwfreak038: Als jij nu suggereert dat je asociaal met asociaal wilt bestrijden dan snap je het ook niet helemaal. Dat is net zo onnozel als ze een kogel willen geven…
@lekbak: welke stukje haal jij uit dat ik dat suggereer, feel free to read my response again.
@lekbak: Ah we hebben weer een theedrinker hier, denk dat de afgelopen 20 jaar heeft bewezen dat praten geen nut heeft, anyways, succes hebben we hier in Zwitserland geen last van, heerlijk gesloten grenzen, en migratie beperking.
@panam1: Jij bent een onnadenkende flapdrol die mensen een kogel wil geven, dat heb je bewezen. Dat hoofdstuk hebben we in 1945 al afgesloten. Ik heb het helemaal niet over oplossingen gehad dus jij kunt helemaal niks concluderen over mij. Ik stel voor om eerst eens na te denken ipv mensen gelijk dood te willen schieten.
@lekbak: nee hoor pannenkoek, we hebben inmiddels alle varianten van praten/begeleiding/theedrinken geprobeerd en niets werkt. Het is tijd voor de oplossing 10 jaar de bak in/kogel, laten we t op zn minst proberen!
@panam1: Ik snap waar je heen wilt, ik ben zelf ook voorstander van een (kei)harde aanpak, maar de doodstraf is niet te realiseren. 1e keer waarschuwing, 2e keer het land uit. Maarr menneerr ik hier geboren ben wallah. Aanpassen of oprotten. Ik ken iemand uit Zweden die naar Nederland geëmigreerd is, binnen 2 jaar beheerste hij de Nederlandse taal volledig, je kan niet tot nauwelijks horen dat hij hier nog maar 2 jaar woont. Terwijl dat bontkraagvolk hier “geboren” is en na 25 jaar nog steeds geen woord fatsoenlijk Nederlands kan. Nouja geen woord… “Uitkering” en “kankermogool” kunnen ze prima uitspreken. Nederland is kapot, en alle links-stemmers zijn hier mede verantwoordelijk voor.
@panam1: En jij denkt dat er niks tussen theedrinken en executeren in zit? Hou toch op man.
@lekbak: koffie drinken en een steekpartij?
@2wheeler: je moet die bontkraagjes gewoon met zijn allen in een stad gooien aan iedereen wat wapens geven en dan lost het probleem zichzelf wel op
@antoombom2000: als dit jouw denkwijze is ben je in nog mindere maten een verrijking voor NL/BE dan de bevolkingsgroepen waarop je zo aan het afgeven bent. Simpleton.
@panam1:

Waarom maak je je zo druk over dat het “hier” in Nederland naar de klote gaat als jij “hier” in Zwitserland woont?
@jack_abarth: Hij zal wel totaal niet geïntegreerd zijn in Zwitserland. En de bevolking daar irriteren met zijn nederlandse gedrag. Wellicht dat er zelfs een hele domme zwitserse klootzak is die al die botte brutale luidruchtige Nederlanders wil executeren.
@lekbak:

Het grappige is dat hij zich gevraagd als een buitenlander. En laten we eerlijk zijn, waarschijnlijk doet iedereen dat. Stel je bent woonachtig in Zwitserland of Frankrijk of welk land dan ook. Je woont daar hebt wat moeite met de taal en je komt een Nederlander tegen, met 100% zekerheid dat men overschakelt naar Nederlands. Daarnaast willen wij ook allemaal een schotel aan de gevel om NPO1,2,3 RTL 4 t/m 100 te kunnen ontvangen. Dus voordat we met z’n alle met het vingertje gaan wijzen, verplaats jezelf in de situatie.
Losstaand hiervan ben ik het niet eens met het stilstaan op de snelweg. De één is uitbundiger dan de ander, maar de regels en vooral ook veiligheid moeten gerespecteerd worden.
@jack_abarth: Een enkeling is nooit een probleem. Overal ter wereld zie je echter dat als er ergens een grote minderheid ontstaat dat er gedoe komt (de geschiedenisboeken staan er ook vol van). Meestal in de vorm van oorlog of genocides of andere ellende. En om heel eerlijk te zien zie ik ook nog wel hele vervelende dingen gebeuren in west europa als dingen niet veranderen. Daarom vind ik ook dat je moet investeren in het verantwoord uitzetten van die grote groepen. Lastig en duur, maar altijd beter als bevolkingsgroepen die elkaar af gaan maken.
@jack_abarth: het is hier zo verziekt dat mensen de benen nemen, maar dat is niet alleen de schuld van volk als dit.
@panam1: zullen we je nichtje Samantha* dan ook afschieten, als ze al rijdend met ‘r mobieltje zit te klooien? Want die leert het ook niet af om met ‘r klauwen van dat ding af te blijven, met ### ongevallen per jaar tot gevolg.
(* fictief figuur dat waarschijnlijk prima binnen jouw cultuur past)
@davelepeef: kort door de bocht en zwart wit, wat vind je van stoppen midden op een snelweg en erop gaan dansen waar auto’s voorbij razen met 120? Als wegwerker moet je vaak al op je tellen passen. Try again.
@bmwfreak038: nee, iemand afschieten omdat het een debiel is, is niet kort door de bocht!? Ik overdrijf natuurlijk omdat het voorstel stupide is. Ik kan stiekem alleen maar hopen dat zo’n idioot een keer door z’n eigen familie overhoop gereden wordt met dit soort capriolen…
Ik kan hier zoveel over zeggen, heeft totaal geen zin.

Dit soort figuren vervolgen..ook geen zin. Ze passen zich toch niet aan. Bij sommige groepen rechtvaardigt cultuur alles.

Dat zien bedrijven die personeel zoeken via uitzendbureau’s ook.

@unknown234: pijnlijke waarheid… Vooroordelen zijn niet per definitie verkeerde oordelen…
Mensen die zulk onverantwoord en asociaal gedrag vertonen moeten gewoon keihard aangepakt worden. Heb je een dubbel paspoort of buitenlands paspoort? Dan direct het land uit met dit soort droeftoeters. Heb je alleen een lokaal paspoort, dan gewoon zonder pardon de gevangenis in, gevolgd door een taakstraf.
@edge: Op staatskosten 1500 bussen huren en 5000 vrachtwagens voor hun spullen om ze naar hun thuisland te brengen lijkt me de investering waard. Een paspoortversnipperaar wil ik wel schenken.
@lekbak: Kun je gewoon financieren uit hun uitkeringen.
Als Nederturk ben ik het helemaal mee eens. Yes i confess…. ik heb idd wel eens effe getoettoettoetert met een bruiloft, maar daar bleef het bij. Keihard aanpakken deze gasten. Dit heeft niets met racisme te maken en daarom vind ik al die reacties hier complete bullshit. Klopt dat het bijna altijd Turken of Marrokanen zijn, is eenmaal traditie. Maar zelfs in die landen gaat dit gedrag erg ver en geloof me ze zouden door andere weggebruikers een paar rake klappen krijgen daar. Maar ja wat daar gebeurt doet er niet toe. Dit doe je gewoon niet (waar dan ook), of je nou bruidegom,Turk, Marrokaan, Nederlander, randdebiel, en zelfs niet als je een loterijwinnaar bent.
@elemli: dat getoeter vind ik tot een zekere hoogte prima. Mag officieel niet, maar ach, een beetje fun mag wel van mij. Maar dat ‘jullie’ dan vaak als een stelletje mongolen moeten rijden en dit soort capriolen uithalen is gewoon sneu.
AMG was toch de afkorting voor: Asociaal Mocro Gedrag..?
Achja en wij blijven lekker aandacht schenken aan deze debielen. Die “mannen” zijn waarschijnlijk al vergeten dat ze zulke dingen uitgespookt hebben.
Marokanen zo te zien! Daar ligt het aan. In Marokko kan dit kennelijk gewoon en deze mensen denken dat ze in hun thuisland zijn! Bizar👊🏻
Weg afzetten, touringcar regelen en het hele zooitje zonder rijbewijs afvoeren naar t feestje. Over 10 dagen na je je rijbewijs ophalen op t politie bureau want voor die tijd hebben we het onderzoek niet rond. Rij je toch zonder papiertje dan ga je maar een dagje of twee zitten.
@w0o0dy: Leuke symptoom bestrijding, en goed om ook te doen. Maar het werkelijke probleem is een gebrek aan integratie en dat los je hiermee niet op.
@lekbak: Eens maar integratie gaat eerste 50 jaar nog niet lukken. Bruidjes uit eigen land halen e.d.
“Terugsturen”, “kogel geven”.. Wat een boel bagger in de commentaren, ongelofelijk. Onze grondwet – de kern van onze cultuur en beschaving – kan als het aan deze figuren ligt, wel afgeschaft worden.
@jelmer: amen 👍
@jelmer: domme reacties, emotioneel misschien, van mensen die net als elke Nederlander recht hebben op stemmen… Hoe mooi is dat?
@jelmer: Wat is volgens jou de oplossing dan? Kop in het zand steken? Wegkijken en doen alsof er niks aan de hand is?
@techniekmeneer: volgens jelmer werkt het huide theedrink systeem heel goed (hij is trouwens ambtenaar)
Oppakken, doorlichten (hoe komen ze aan hun geld om deze auto’s te huren, bekeuren, rijbewijs invorderen en taalcursus.
Deze mensen horen niet thuis in Europa en dienen professioneel verwijderd te worden.
@scorer: Spijtig genoeg in onze dromen… Sommige van mijn vrienden en mezelf komen bijna dagelijks in contact met mensen van deze afkomst, er zijn vriendelijke mensen bij , ja, dat klopt, maar inderdaad, die mensen en hun cultuur horen hier niet thuis. Mijn moeder heeft ooit een school in Mechelen weten sluiten omdat Moslims daar het voor het zeggen wilden hebben.
Gewoon niet meer verhuren aan Marokkanen en Turken. Probleem opgelost.
@baklava: Was het maar zo simpel.
@baklava: zolang het geld oplevert zal het hun een zorg zijn wie er private leased en/of huurt.
Het gaat mij niet om afkomst, kleur, nationaliteit of geloof. Dit soort idioten horen niet op de weg en brengen de medemens alleen maar in gevaar. Goed doorlichten hoe ze aan de centen komen, rijbewijs permanent innemen en een fikse boete van duizenden euro’s. Misschien leren ze het dan eens af.
Ik deed dit vandaag in mijn eentje op de A11 met de Prius.
dit is simpelweg de fout van de LINKSE KUT politiekers hier bij ons in belgie die dat tuig alles toelaat enkel en alleen om stemmen te krijgen van hen ( en Ja belgie met een kleine b dit is geen typ fout
Tering, wat een onnozele stemmingmakerij weer in dit artikel. Met ‘hen’ wordt natuurlijk gewoon de debielen bedoeld die zulke stunts op de snelweg denken uit te kunnen vreten. Heeft geen ene moer te maken met welke afkomst dan ook waar de schrijver op doelt.
@mclovin: inderdaad!! Lees net een artikel in de krant dat er vandaag op de snelweg masaal het rode kruis is genegeerd. Hele hordes aso’s die dus ook gewoon de regels aan hun laars lappen.
@mclovin: En ze leefden nog lang en gelukkig.
Laat die jongens toch lekker. In die ooooh zo gezellige multi culti samenleving moeten we er maar aan wennen.
@bartsss:
Je hebt geen idee hoe verontrustend dicht je bij de waarheid zit.
@desjonnies: dat idee heb ik wel en dat vind ok al erg genoeg. Maarjah je word hier in Nederland dan meteen als racist weggezet als je het zegt.
Een 16-tal jaar geleden een Turkse trouwstoet gezien hier op de Brusselse ring, plots remde ze tot dat ze stil stonden, enkele auto’s konden ze net ontwijken of er waren doden gevallen, zelf ook redelijk hard in de remmen moeten gaan.
Zelf geef ik les aan dat volkje, ik moet hier gewoon melden dat het overgrote deel van dat volkje, vooral Marokkanen en Turken, eigenlijk Belgen dus totaal geen respect heeft voor onze normen en waarden, of voor ons, Belgen van Belgische afkomst. Ben ik racistisch? Neen, dit is gewoon een vaststaand feit en dit is om kotsmisselijk van te worden, zelfs mijn socialistische vriendin die aan zo’n gasten heeft lesgegeven haar oogskes zijn fameus opengegaan. Haal je de criminaliteitscijfers erbij, idem dito. Ik herinner me nog dat ik op tv in het parlement een of andere minister de cijfers zag voorleggen op een parlementaire vraag, was even slikken. Ik herinner me trouwens, ongeveer 20 jaar geleden toen mijn ex stage deed in een Belgische gevangenis dat ze me vertelde dat het daar precies Afrika leek. Toen al…
Dat België rechtser en rechtser wordt sta ik niet stom van, zelfs in Wallonië is PS bijna dood en begraven. Links is hier gewoonweg 300% verantwoordelijk voor en ik vind dit erg, want in mijn hart ben ik links, maar ik stem rechts…
@volvo_440_turbo: Met jullie heb ik het echt te doen. Was afgelopen weekend nog in Antwerpen. Wat een verval. Dan valt het marokkanenprobleem hier nog relatief mee.
@piebepost: In Brussel is het nog erger, zelf gezien met mijn eigen ogen of ervaren dus niet van horen vertellen: agressie en verkeersagressie, ontelbare malen…, details op aanvraag, twee keer gezien dat ze politie omsingelde, 1 x was dit zelfs op het nieuws, enkele jaren geleden op een warme zaterdagnacht een stuk of 10 kleine Marokkaantjes die een oude man overvielen en met zijn portefeuille ervandoor gingen, dit om 1 u ’s nachts op een uur dat ze in hun bed moeten liggen, ik kon er niet achterlopen met mijn hernia in mijn rug, anders zou ik ze een pak rammel gegeven hebben. Een vriendin die voor mijn ogen lastig gevallen werd waarbij ik moest tussenkomen, een gesluierde vrouw die bang was om een pleintje over te steken, eens het plein over deed ze haar hoofddoek weer uit. Zo kan ik hier blijven doorgaan.
De recente rellen en bomaanslagen in Brussel heb ik jaren geleden al voorspeld, mensen noemde me racist, maar ik voelde dit al aankomen, integratie in de steden is gewoonweg gefaald, die mensen zijn niet content hier. Zo ging ik met mijn schoonouders eens eten in een Marokkaans restaurant waarbij mijn schoonmoeder aan de praat raakte met een Marokkaan, die haar vertelde dat Marokkanen niet graag werkte, verbijstering alom bij mijn linkse schoonfamilie…
En toch ben ik weer veel te goed, waarbij ik eens Marokkanen hun auto uit de sneeuw heb helpen trekken… een auto wellicht betaald van mijn belastingsgeld…
@volvo_440_turbo: Nee die details hoef ik niet, daar ga ik waarschijnlijk alleen maar erg naar van worden. Een grote zonde is het. Als een soort parallel universum kruipt dat addergebroed tussen de hardwerkende Vlaming door om alles wat de Vlaming met noeste arbeid heeft opgebouwd keihard af te breken.
Als ik de reacties hier zo door lees denk ik echt van, had ik maar de keuze om in mijn thuisland geboren zijn geweest ,op mijn ID staat belg maar ik zen 100% Turk en ik ben hier trots op,nee ik ga niet weg ,ik ga het maatschapij hier verkloten ,ik ga me niet integreren, en weten jullie waarom ? puur om jullie te irriteren ,hoe meer jullie haat zaaien,hoe meer ik haat zal veroorzaken.
@mk7r: hier heb je de verrijking!!!!
@mk7r: Uiteraard ligt het weer aan ons.
@techniekmeneer: slachtoffertje spelen kunnen ze goed, aanschouw..
@mk7r: Mijn moeder haar familie is van Franse afkomst, mijn vriendin haar moeder van Spaanse afkomst, toch zijn wij fier dat wij Belg zijn én 100% geïntegreerd waarbij wij in tegenstelling tot de meeste Turkse en Marokkaanse jongeren de landstaal beheersen zonder een Frans of Spaans accent. Ook zijn mannen en vrouwen gelijk in onze cultuur, wij slagen onze vrouwen niet zoals vaak gebeurt in een wijk in mijn buurt.
Ik blijf erbij dat de beste manier om dit aan te pakken via de portemonnee is. Eigenlijk geldt dat voor 9 van de 10 gevallen. Ik geloof dat deze aanpak het niveau cultuur een nationaliteit overstijgt. Je hebt de beelden, je hebt de kentekens en je hebt een mooi kapstok artikel in de wet. Je zou zeggen 1+1=2.

Gewoon een boete sturen. Is het je eerste keer? Dan is €800 wel een mooi bedrag. Tweede keer? Het dubbele etc. Het is immers een zware overtreding (blokkeren van een doorgaande weg, verstoring openbare orde, zeg het maar). Kan me niet voorstellen dat een rechter het hier niet mee eens is. Betaal je de boete, dan ben je er vanaf. Betaal je niet, dan ga je gewoon de molen in. 1e herinnering + verhoging, 2e herinnering, deurwaarder etc etc.

De hele integratiediscussie is wat mij betreft overbodig. Ja cultuurverschillen zijn er. Maar wetten en regels ook en die zijn zeker in dit geval behoorlijk zwart/wit.
Wat een mongolen. Leeghoofden. Lijken wel dezelfde mafkezen als in Antwerpen. Oproep aan de politie: traceer ze via de cameras boven de weg en opsluiten die handel
Net weer een idioot met een witte Audi SQ7 uit Marokko op de A2. Zelfde mafkees. Idioot

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).