Gelekt: Carrozzeria Touring bouwt eigen F12berlinetta

Auteur: , 30 Reacties

We hebben nog een weekje om op de naam te oefenen, want dan zien we de Carrozzeria Touring Superleggera Berlinetta Lusso officieel.

Carrozzeria Touring Superleggera Berlinetta Lusso

We kunnen voor elke autobouwer wel een model noemen dat al voor de Geneva Motor Show gelekt is, dus het is niet zo gek dat ook Carrozzeria Touring Superleggera erbij wil horen. De Italianen maakten ons nog niet zo lang geleden lekker met een teaser van de nieuwe Berlinetta Lusso, maar de bolide is nu al in volle glorie te bewonderen bij Corriere della Sera.

Als we de heren van Carrozzeria Touring Superleggera mogen geloven, dan wordt deze auto nog beter dan de Ferrari F12berlinetta (die als basis diende) al is. De Italianen hebben bijvoorbeeld gekozen voor een handgemaakte body van lichtgewicht aluminium, waardoor de stijfheid van de auto met liefst twintig procent toeneemt.

Carrozzeria Touring Superleggera Berlinetta Lusso

Het is nog niet bekend of Carrozzeria Touring Superleggera ook op motorisch gebied het nodige verspijkerd heeft, maar wij zouden er geen problemen mee hebben als ze de V12 ongemoeid laten. Wie zou er namelijk geen genoegen nemen met 741 pk en een topsnelheid van dik 340 km/u?30 reacties

Hmm ziet er goed uit! Ben benieuwd naar de achterkant en de prestaties. En vooral ook de prijs.
Zowaar een verbetering ten opzichte van het origineel. Hopelijk is de achterkant ook strakker. Dat middendeel aan onder kant, een soort lip, bij de F12 zal aerodynamisch verantwoord zijn, maar ik vind het niet erg fraai. Ook de kleur staat goed, beter dan een door een Oostenrijkers opgetuigde Audi S8 met de naam van een ‘Murican oval…
Ziet er goed uit!
Pracht van een auto, lijkt ook erg veel op de California. Of dit nu mooier is dan de F12 weet nog niet.
Met die link kom ik niet verder…
Prachtig!

Mooie hommage aan de originele Berlinetta Lusso.
Recht van voren heeft ie wel wat weg van een Aston Martin als je snel kijkt.
@berlinetta: nee ben ik met je eens. Vind m vooralsnog ook wel wat van een 612 weg hebben.
@sr20det: in mijn ogen een van de meest stijlvolle ferrari’s ooit. Ik hou het dan ook amper droog bij het zien van deze wagen..
@lambo4all: ohh moet je er bijna van janken dan? Grapje :)
@berlinetta: agreed!
Misschien had Glickenhaus er beter aan gedaan om zijn meesterwerkje ook door Touring te laten doen ipv door die Belg.

Mijn God, wat is dit weer een pareltje..
Ik denk dat de achterkant wel eens heel interessant kan worden als ik de tweede foto zo zie.
Verder kan ik dit soort creaties alleen maar toejuichen. design huizen maken vaak prachtige unieke wagens, ik snap niet dat de gemiddelde multimiljonair hier niet vaker gebruik van maakt. Had ik zeker wel gedaan.
Echt een plaatje, met name de achterkant (zie link hierboven ergens)
Nog steeds dezelfde psychopaat, maar nu in een chique kostuum. Nuance verschuift van licht ordinair naar licht ingetogen klasse.

Ben benieuwd naar een bordeaux rode met cognac interieur
even rood proberen…

http://s21.postimg.org/l2jche087/berlinetta_lusso_f12_2_R.jpg

Hmm, ben er nog niet uit.
Wat wel grappig is is dat ik vanochtend op autobild zat te kijken naar spyshots van de 911 lift en dat er toen bij gerelateerde artikelen aan het einde van de fotogallerij een klein fotootje stond van deze auto. Toen ik er op klikte was er echter een error bericht. Ik vroeg me al af wat er gaande was, want toen ik de link nog een keer probeerde te bereiken op dezelfde manier was ‘ie er niet meer en via google search waren er nog totaal geen foto’s te bekennen.

Hij was dus stiekem minimaal vanochtend al ‘uitgelekt’, maar om welke reden dan ook nog even onder de pet gehouden door sommige publicaties.
Hier een plaatje van de achterkant…Mooi hoor. Ik dacht eerst ‘die lampen zitten wat laag’ maar na een paar seconden kijken is het toch mooi, doet me een klein beetje denken aan de 456 alleen dan met enkele ronde achterlampen:

http://image.automobilemag.com/f/95233262+w620+h413+q80+re0+cr1+ar0+st0/carozzeria-lusso-3.jpg

Moet nog even nadenken of ik mijn denkbeeldige F12 hiervoor laat slachten, het is wel mooi geworden maar het origineel zelf vind ik ook al prachtig.
@jaapiyo: *Ok yep…do want.
“De Italianen hebben bijvoorbeeld gekozen voor een handgemaakte body van lichtgewicht aluminium, waardoor de stijfheid van de auto met liefst twintig procent toeneemt.”

Ferrari zelf maakt voor de F12 body gebruik van maar liefst 12 verschillende aluminiumlegeringen. Waarvan 11 van Chinese toeleveranciers?

Echt wel mooi, maar niet echt spannend.
Doe mij maar het origineel!
Beter dan het origineel
Dacht eerder aan de carbonizzare van gta!
Veel strakker en meer ingetogen dan de basis F12. Prachtig imho, zo zonder al die idiote gaten en vouwen
Zelfs touring kan het achterlijke uiterlijk van moderne ferrari’s niet meer redden als je het mij vraagt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).