Gemballa claimt record met Panamera GTP 700 [video]

Auteur: , 24 Reacties

Met een Panamera Turbo voorzien van 700 pk kom je snel uit de startblokken, en afhankelijk van je bakverhoudingen pers je er ook nog een aardige topsnelheid uit. Gemballa joeg zijn GTP 700-Panamera op de immense kombaaan van Nardo tot 338,8 km/u en claimt hiermee een record.

Wat dit record is? De snelste sedan zwaarder dan 2 ton. We denken dat Brabus’ 850 6.0 Biturbo iBusiness hier wat op te zeggen heeft, op papier doet de S-Klasse slee begrensd 350 km/u, maar dan moet de Duitse tjoener hem wel even naar Nardo rijden om hem daar, bij voorkeur met de directeur achterin al spelend met de Apple-gadgets naar zijn top te jagen.

En die G-Power Huricane RR, weegt die niet ook meer dan 2 ton? Hoe dan ook, bijna 340 geijkte kilometers per uur in je Panamera is ook niet onaardig natuurlijk. Knalvideo op Nardojunk!

Gemballa GTP 70024 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
de snelste sedan zwaarder dan 2 ton….. wie verzint nou weer zo’n record??? Mijn s70 is de snelste metaallic blauwe sedan met 2.5 liter motorinhoud met 285000 op de klok en geintregeerd kinderzitje op de achterbank met een afgebroken hendel voor de stuurverstelling en een brandend service lampje….. heb ik nu ook een record te pakken??
@tmenges: nice :-D
@tmenges: + 1!
@tmenges: ongetwijfeld! Al heeft Brabus daar wellicht óók wat op te zeggen…
@tmenges: jij heb egt niks te doen
@rotterdamamg65: wat? Ik snap de zin niet. Herhaal aub?
@2cool4school: lees dan gewoon terug …. Makkelijker toch?
@johannes79: egt wel.
Wat maakt het gewicht nou uit op zo’n hoge snelheid? Is het niet gewoon een excuus om te verdoezelen dat ze niet de snelste zijn?
@berlinetta: De banden worden aardig mishandeld denk ik, maar voor de rest is het alleen maar makkelijker om iets van 2 ton die snelheid te laten houden denk ik (massatraagheid). Of zie ik dat verkeerd?
Waarom zeggen ze niet gewoon dat ze de snelste panamera hebben…
Een huricane RR duikt volgens mij net onder de 2 ton, ik dacht deze panamera ook, ze zullen wel 2 bakstenen achterin hebben gelegd om te zorgen dat het 2 ton weegt. En om zo dit record te krijgen.
@maseratizzzzzzzz: Denk het niet, de standaard m5 komt op 1730 Kg, denk dat die compressor en dergelijke aanpassingen geen 250 kg wegen
@Captain: Euhhh, de E34 ja. E60 zit op 1930Kg. De nieuwe gaat over de 2000kg. Dus met wat spoilermeuk en een paar blaasijzers van G-Power ga je zeker over de 2ton. Als Touring helemaal.
@E34M5Touring: De F10 zit op 1845 kg volgens mij. Nog steeds veel te zwaar, daar niet van.
@berlinetta: My bad, zat verkeerd te kijken.
@E34M5Touring: En dan ben je ook nog vergeten dat de carbon stickers op de motorkap, dak, dorpels, dashboard en achterklep ook een paar honderd kilo van het geheel af halen :)
Hurricane RR weegt 1913 kg volgens de papieren. MTM RS6 Clubsport ( http://www.autoblog.nl/archive/2010/04/29/mtm-komt-met-de-rs6-clubsport-730-pk ) was met 730 pk (nu 800 pk) al eens sneller op de autobahn en is zwaarder dan 2 ton.
Panamera is toch een hatchback?
@danmar:
Klopt, maar eigenlijk een is het een kever op steroïden, soort hulk type.
Dus eigenlijk niets bijzonders althans dat is mijn mening er rijden er hier een stuk 4 van in het rond, dus nope niets bijzonders eigenlijk een hele dure vertegenwoordigers bak die iets moet compenseren, sorry.
Ik had/heb meer respect voor die Rapide die ik onlangs tegen kwam hier in de polder op een blubberpad, alleen al omdat die exclusiever is, jajaja het is de coupe op steroïde duhhh maar dan met 4 deuren, zo ken ik er nog een paar
Maar tis wat de eerste reactiegever al zegt overal is er altijd wel een record net als die felgroene Rolls http://www.autoblog.nl/nieuws/top-10-de-meest-opzichtige-upgrades-voor-je-auto-63675
is dat nu de groenste of groenigste of groente rolls.

Met elke auto is er wel een record te breken of het nu een Porsche is of een Fiat Panda of een VAG product waarin de meeste petjes liggen of zitten, of Mercedes die de Hard Core versie van de Black serie uitbrengt, Opel had ook een Rekord in meerdere klassen, dus het record tja is nogal breed uit te leggen.
Zo vind ik de Panda limo uit Top Gear op zich al een record of de Citroën CX motorhome appartement, zo zijn er legio records die dagelijks gebroken worden of kunnen worden.
Dus dat Porsche dit model opfokt, tja leuk, verrassend nope, te voorspelbaar in deze pk rally die op zich ook geen record is maar een herhaling van de jaren 60 en 70 toen was er ook een ware pk strijd losgebarsten alleen de oliecrisis heeft dit gesmoord toen.
De gemiddelde Amerikaanse coupe had vanaf 300 pk tot pak um beet dik 500 pk en ik noem alleen de Dodge Charger en de Ford Mustang GT 550 maar en zwijg ik over de Plymouth en Chevrolets die ook aan die race meededen.
Dus kom met een Porsche Panamera die 1 op 35 rijd in de praktijk en die kan vliegen, dan krijg ik pas waardering en bewondering voor een auto, van pk’s niet echt en zeker dit aantal het wordt zo onbehouwen, net zo onhoudbaar als een valse Duitse Herder.
Opvoeren en tunen is bij alle auto’s mogelijk een Fiatje 500 met een Ferrari blok op de achteras ( kijk op youtube) bijvoorbeeld, waar is het einde dus een record nope althans niet voor mij, nitro doet wonderen.
In Engeland rijd een Amerikaanse auto ( merk ben ik vergeten ik dacht een Plymouth) roadlegal met ik dacht dik 2000 pk aan boord dus ik bedoel maar…. er is altijd een record wat door een ander record gebroken wordt.
Recordze
Ik vind hem echt mooi!
KLIK hier voor 0-259 km/u tellervideo

http://www.youtube.com/watch?v=94yMoWU3mGg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).