Is dit een voorbode van de nieuwe Toyota Supra?

Auteur: , 36 Reacties

De nieuwe Toyota Supra is nog ver weg, dachten we aanvankelijk. Het zou echter zomaar kunnen dat de Japanners op de Detroit Autoshow vriend en vijand verrassen en deze sportcoupé laten zien.

Is dit de voorbode van de nieuwe Toyota Supra?

Dit donkere silhouet met opgelichte remschijven is in eerste instantie de voorbode van een bolide die voor het langverwachte racespel Gran Turismo 6 (waar je alle auto’s voor €5.000 kunt kopen) is gemaakt. Net als de AMG Vision Gran Turismo van Mercedes en de Vision Gran Turismo uit de BMW-computers.

Echter, er gaan nu geluiden dat het meer is dan een digiracer voor fanatieke gamers alleen. De auto zou een voorbode zijn op de ons al zo vaak beloofde Toyota Supra.

Als we dit optellen met het gerucht van onze Amerikaanse collega’s dat er op de autoshow van Detroit, die in januari aanvangt, een Toyota Supra als conceptmodel wordt getoond, is de rekensom gauw gemaakt. Toyota is er nog steeds alles aan gelegen om het merk sexyer te maken, heeft nog niet zolang geleden met BMW een deal gesloten om samen sportief autospul te bouwen, dus niets staat ze nog in de weg om nu ein-de-lijk iets van de aanstaande Supra vrij te geven. De teaserfoto check je HIER in het groot.36 reacties

Doe het, please!
Zouden ze bij Toyota eens niet beginnen aan een sportieve middenklasser? Je heb de Avensis voor opa, de saaie Auris voor pa, de kleine Yaris voor de zus en de onpraktische GT86 voor grote broer.

Niks sportiefs en tegelijk een familiewagen, wat ze bij alle andere merken wél hebben.
@nasty: Doet Toyota ook, maar verkoopt het dan onder de naam Lexus.
@alcantara: daar heb je 100% gelijk in, maar dan zit je ook weer direct in een andere prijsklasse ;)
@nasty: Dus jij wilt die Supra even contact aftikken van je volgende salaris. Waar werk jij?
@MLTB: Slecht heb ik het niet, zal ik het zo stellen :p

Maar als het over sportieve sedans gaat, mag je nog altijd de supra vergelijken met een Lexus. Lexus zal altijd duurder uitkomen.
@nasty: Hehe, opschepper :P

Maar dit valt toch wel onder het kaliber sport-coupé denk je niet?

En het is natuurlijk geen GT-R maar rond de 80/90k zal het uiteindelijk vast wel gaan komen denk ik.
@nasty: Een ‘sportieve’ Toyota en dus met zwaardere motor, beter onderstel etc zal ook niet dezelfde prijs krijgen als een 100pk Auris.
@alcantara: nee, dat klopt. Maar nog altijd goedkoper dan de Lexus ;)
-edit: troll-
@flippert: Ik als jonge man vind Toyota anders erg interessant.
Doet mij denken aan de glorie dagen van Toyota, maar Toyota komt nooit meer op dezelfde elan terug.
@Imom: Klopt, komt omdat ze zich de laatste jaren een bejaarden/brommobielen imago hebben aangemeten. Zonde.
Ik denk niet dat ’t uitmaakt voor Toyota: de gt86 verkoopt niet goed dacht ik. De Lexus LFA hebben ze 10 jaar over gedaan, daarna slechts een zeer beperkt aantal verkocht. De Supra werd destijds uit de markt gedrukt door o.a. de M3. Net als de overige Japanse sportcoupe’s. Waarom zou dat nu anders gaan?
Zelfs de zeer goede GT-R is geen verkoopsucces voor zover ik weet.
Qua imago maakt het ook niet zo veel uit, behalve dan de marketing zeik van sommige journalisten en in persberichten. Denk categorie: “het dashboard van de Lexus …. is direct afgeleid van de LFA supersportwagen…” etc
@fit4fun: Uit de markt gedrukt door de m3?? De supra was concurrent voor o.a de nsx die op zijn beurt weer concurrent was van bijvoorbeeld de ferrari 348… De m3 is een sportieve versie van een gewone normale hogere middenklasser…
@tmenges: Lamborghini en bijvoorbeeld Pagani concurreren met Ferrari, Honda niet en nooit. Technisch zou Honda dat wel kunnen, maar voor de kopers is het qua prestige, imago en “beleving” niet echt een alternatief denk ik
@fit4fun: vooral door emissie eisen verdwenen deze auto’s, die vooral in Japan populair en bekend zijn.
Ik ben benieuwd. Japan heeft al een hoop mooie auto’s gebracht. Mijn interesse ligt niet bij Japanse auto’s, maar de sportwagens zijn toch altijd spectaculair.
Ik blijf liever bij de Supra uit 1999 :)
Leuke wagen zo’n supra, die verkoopt als zoute broodjes, in Games.

Logische stap om de volgende ook enkel maar uit te brengen in Game vorm.
Liever de oudere Supra’s,met de dikke 3.0 twinturbo.
Ze kunnen wel met een nieuwe Supra komen, en dat moeten ze ook echt doen vind ik, maar hij zal nooit de JZA80 kunnen overtreffen. Dat is technisch één van de beste (misschien zelfs de beste) auto die Toyota ooit gemaakt heeft. Prachtig overontwikkeld met een (in mijn ogen) prachtig en tijdloos ontwerp.
@ej20g: Zag er gisteren één rijden in originele staat en ik ging echt helemaal wak!
@ej20g: Ah de JZA80 Supra. WAT EEN ICOON! Geliefd door zowat alle JDM-liefhebbers, mij incluis ;) K zou er dolgraag eentje willen hebben! Zelfs in een simpele kleur als: Alleen dan wel zonder de nissan velgen o.0 Wat vind jij van dit exemplaar (mijn eerste gespotte)

Van deze silhouet word ik zeker nieuwsgierig, alleen zou er best een kleinere keukentafel achter mogen prijken.
@toyotafortuner: eigenlijk had het plaatje eronder gemoeten… ach ja…
@toyotafortuner: zelfs een Skyline liefhebber kan hem wel waarderen, zonder die velgen dan :)
@toyotafortuner: ik vind het een prachtig exemplaar! De wielen zijn niet mijn smaak maar hij ziet er netjes standaard en strak uit. Ondanks dat ik een groot fan ben van extreem opgevoerde Supra’s kan ik een standaard exemplaar altijd waarderen. Wel is het zo dat de standaard (officiële) 280 pk (330 pk in werkelijkheid) de JZA80 geen recht toe doen. Het chassis begint pas echt te tonen hoe goed het werkelijk is met 400 á 450 pk met een setje aftermarket coilovers. Al is 330 pk natuurlijk echt geen straf.
Silhouet ziet er goed uit!
Ik denk dat het de nieuwe SuperGT auto wordt voor komend seizoen aangezien die Lexus alweer een seizoen of 6 meeloopt. Hoop wel dat ze hem dan in productie nemen en niet zoals Honda met die HSV-010. Gelukkig hebben ze ervan geleerd.
Benieuwd of ze de 2jz kunnen overtreffen.
jammer van bierstandaard achterop
Wat klaagt iedereen over de achtervleugel? Dat men het maar lekker groot maakt…Ik ben benieuwd naar deze nieuwe Supra.
Ik heb zelf altijd meer een lichte voorkeur gehad voor de Nissan Skyline, maar de Supra kon ik ook altijd erg waarderen. Ben heel erg benieuwd!
Een sexy’er imago door ook een Supra in de line-up te zetten gaat hem niet worden. Toyota is gewoon te ver afgegleden qua imago. Bijtellingsslaven en bejaarden hebben gezorgd voor zo’n overkill aan de meest saaie modellen die ze hebben (Yaris, Prius, Auris) waar niemand in het hogere segment mee geassocieerd wil worden dat alleen Lexus nog enige soelaas biedt. Toyota is nu wat Opel decennia lang was: oersaaie auto’s voor jan modaal.
Jammer dat Toyota vaak een zwalkende modelopvolging kent. Helaas is de Supra daar ook weer een voorbeeld van (Net als de mr2, picnic, previa, paseo, celica, camry (EU), etc etc)
De IQ wordt ook niet opgevolgd meen ik?)
Ooit staat er een gave supra op de stoep.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).