Gepantserde auto’s verkopen als een dolle in Syrië

Auteur: , 68 Reacties

Hoe zou dat toch komen?

Knight XV

In het Midden-Oosten is de verkoop van gepantserde auto’s de afgelopen drie jaar gestegen met 15% per jaar. Dat zegt het Amerikaanse bepantseringsbedrijf Texas Armoring Corporation. De cijfers zijn niet geheel verassend aangezien het gevaar op een autobom of beschieting daar significant groter is dan bij jou en mij in de straat. Daarnaast wonen er zat rijke Arabieren in het gebied die zo’n auto gemakkelijk kunnen veroorloven. “Voor wie 10 miljoen dollar verdient, is een bepantsering van 2 ton een schijntje. Dom als je dat niet laat doen.” aldus de eigenaar van het bedrijf.

De vraag in het Midden-Oosten ligt momenteel op 3.000 gepantserde auto’s per jaar. Volgens een bepantseringsbedrijf in Libanon is 10% daarvan bestemd voor particulieren. In Syrië ligt dat significant hoger. Daar verkoopt het bedrijf maar liefst 70% van de gepantserde wagens aan particulieren.

En als de Arabieren het doen, dan doen ze het goed. Maar liefst 80% van de kopers kiest voor een zware bepantsering. Die beschermt onder andere tegen wapens als de AK-47 en de M16. Ook een bom van 12 kilo overleef je probleemloos in je bepantserde limo. Over het hogere verbruik maken ze zich geen zorgen, hun eigen benzine kost daar zo goed als niets. (via alarabiya.net)68 reacties

Optioneel straling proof?
@familieman: ze maken hem niet in Japan.
@xiran: haha! En die chemische aanval in syrie is gewoon wat de opositie wilt dat je denkt.
@familieman: scherp maar dat geeft nog geen straling
Nu maar hopen dat ze ook gasdicht zijn anders heb je er nog weinig aan in Damascus.
In en in triest dat ze daar onder elkaar aan het vechten zijn.
Een heuse burgeroorlog
En dat terwijl de gemiddelde Syriër hetzelfde zal willen als wij:
Een rustig leven, een baan, een toekomst voor zijn kinderen, voetbal kijken en als het ff kan een BMW.
@desjonnies: ik ging helemaal met je mee…..tot je laatste woord.
@desjonnies: en de VS verwelkomt WOIII
@desjonnies:
Willen wij Autoblog bezoekers niet actie, rentenieren, een babe zonder kinderwens, autosport kijken en een leuke klassieke sportwagen?
@StijnB: een babe zonder kinderwens, jij denkt dat alleen vrouwen kinderen willen ?
@yerrie:
Nee, ook mannen die belastingsaftrek en kindergeld op het oog hebben…
@StijnB: ik hoop dat je grapjes maakt anders ben ik bang dat je toch een beetje vreemde vrienden en familiekring heb
@yerrie:
Ik hoop dat je weet dat je op Autoblog zit?
@StijnB: joh ga weg dat meen je niet, shit zeg
@desjonnies: Jij denkt dat de gemiddelde Syriër onze westerse maatschappij als voorbeeld heeft en dat hij wil leven zoals jij en ik ? ik denk het niet, ik weet het eigenlijk wel zeker van niet.
@desjonnies: +10000000
Hoe zou dat komen, dat het in syrie zo goed verkoopt? Gaat het daar niet goed?
Nou in hele middenoosten heb ke zo auto nodig maar wat chemische wapens betreft dat is wat Turken gedaan hebben!!! Essad is niet zo domme kerel dat ie gaat doen….
@ster74: Wow!! Jij werkt zeker bij Reuters? Je komt met nieuws dat nog nooit naar buiten is gekomen, openbaring. De Turken zegt hij dan, heb je geen beroepsgeheim?

Autoblog, jullie hebben de primeur, de Turken hebben het gedaan jongens!! De Turken!!

Malloot..
@natos: Dat je er wat van kon maken. Zwaar analfabeet die kerel.
@natos: heuh, en Turkije is daar wel stom genoeg voor? Belachelijke stelling. Ze zouden per direct de EU uitgegooid worden.
@deladude: Ze zitten niet in de EU :P .
@Thomasio: Get your facts right, dat zitten ze wel
@deladude: dat zitten ze niet, ze zitten al jaren in de procedure tot toetreden, niet opgevallen dat Wilders zich hier al jaren tegen verzet ?
Get your facts right
@deladude:
Nope, ze zijn bezig met de toelatingsprocedure, de kogel is nog zeker niet door de moskee.
Ze zijn wel lid van de NAVO, misschien dat jij je daarmee vergist.
Natos, je mag geloven hoor kom net daar vandaan :-)
@ster74: waar kom je vandaan het zonnige alanya bodrum marmaris,, lekker genoten van de koers 1 euro = 2,75 tl. Rot toch op gek
@ster74: Ja vast, klinkt als klinkklare onzin als je het mij vraagt(dan heb ik het niet over dat je er pas vandaan kom, voor het geval je dat denkt).
De enige auto die ik daar zou kopen zou degene zijn waarmee ik dat Midden Oosten zo snel mogelijk achter me zou kunnen laten. Zo lang als ik leef is men elkaar daar al aan het afmaken om de meest achterlijke redenen. Ons westerlingen zouden daar allemaal moeten vertrekken en het hele zooitje daar in hun eigen olie moeten laten gaar koken.
@lemans96: Misschien is het geloof afschaffen eens een goed idee. Godsdienst verziekt veel.
@berlinetta: Met name die waarbij anderen met geweld gedwongen worden om zich te conformeren aan een religie. Die moeten verbannen en neergeslagen worden zoals de nazi’s destijds in Duitsland.
@lemans96: dat zijn dan alle religies behalve de Joden want dat is de enige religie die niet aan actief zieltjes winnen doet
@yerrie: Juist, ook het christendom moet verboden worden. Alle religies moeten verboden worden. Toch vind ik de islam wel de meest extreme godsdienst.
@berlinetta: maar doet ook veel goeds, naastenliefde en dergelijke. Als we religies gaan verbieden dan moeten we ook religies als “kapitalisme” en haar sektes als “vrije markt denken” met mooie namen als “liberalisme” vermoeden. Die religie heeft pas echt veel schade veroorzaakt, wel net zoveel als religie “communisme”.
@mashell: De doctrine/religie die voor de meeste doden heeft gezorgt tot nu toe, is het socialisme.
@lemans96:
in de 60s was het daar beter als hier, dikke Amerikaanse wagens. Mooie stranden met bikini dames, mooie villa’s, vriendelijke mensen… en dan kwam een olie crisis en kwamen de Islam radicalen. En van landen die het meest nutteloze oorlogen gevochten hebben dat ik mij herinner is de VS toch DE koploper.
@shiva: Ja in de vakantie oorden, maar het idee dat het midden oosten verlicht was in de 60’s is lariekoek. We waren vooral minder op de hoogte van wat die barbaarse leiders en hun familie daar aanrichten. Je moet de film van Saddam en zijn zonen is bekijken dan weet je niet wat je mee maakt, kijk is op youtube hoe de machtsovername in Irak heeft plaats gevonden waar de ene helft van het parlement de andere helft van het parement moet neerknallen. @Berlinetta zij het juist, godsdienst is het probleem.

With or withour religion you have good people doing good things and bad people doing bad things, but for good people to do bad things it takes religion.
Steven Weinberg.

En als het niet voor de amerikanen was geweest (met verkeerde motivatie dat wel) dan waren er nog heel wat meer landen geweest waar dictators dachten hun gang te kunnen gaan
@shiva: Niet mee eens, dat ze Saddam en Ghadaffi hebben laten vallen was niet nutteloos. Dat vervolgens Irak en Libië in mohammedanistisch sectarisch geweld vervallen kun je de V.S. niet kwalijk nemen. Verders ben ik het maar deels met je eens over die 60’s. Slechts enkele plaatsen in het Midden oosten gold dat voor. Het gros was er verder net als nu, droog, door, straatarm en geweldadig.
@lemans96:
Ghadaffi was een van de grootste Afrikaanse leiders ooit, en dat zijn niet mijn woorden maar die van Nelson Mandela. Zijn drinkwaterproject, Elke Libiër kreeg op zijn 21ste het bedrag om een appartement te kopen, had het beste onderwijs van Afrika, en was het enige Afrikaans land waar een vrouw even veel rechten had als man. Enkel werd zijn ideologie van alles in Afrika nationaliseren en er de EU en VS eerlijk voor te laten betalen zijn dood. Het Franse vreemdelingen legioen begon een “opstand” en vermoorde hem uiteindelijk. Nu is Libië armer dan ooit.

En mijn ouders maakten in de 60s jaarlijks een autoreis naar India (vandaar mijn naam) en ze reden daar voor dwars door Iran, Irak, Pakistan, Afganistan en ze beweren dat daar nooit geweld was, veel minder armoede dan nu en enkel vriendelijke mensen en prachtige natuur
@lemans96: “Ons westerlingen” is juist één van de grootste redenen waarom het allemaal zo verneukt is daaro.
@6cylinder: In tegendeel. Dankzij het westen hebben ze daar nog een bepaalde vorm van welvaart dankzij de oliewinning. Zonder het westen zat die olie daar nog steeds in de grond en waren ze net zo arm als Afrika.
@lemans96: Oké als je dat denkt neem ik je niet meer serieus. Waarom ben ik ook politieke discussies aan het voeren op AB.
@6cylinder: Dus alvorens jij iemand serieus neemt, dienen ze wel eerst binnen jouw denkpatronen te passen. Nee, dan weten we dat. Lekkere instelling…
@lemans96: Als iemand jou verteld dat de zon van waxine-lichtjes is gemaakt neem je hem dan nog serieus?
De domste mensen hebben de grootste bek terwijl hoe meer je weet hoe meer twijfels je krijgt.
@6cylinder: Jochie, je hebt zelf geen flauw benul waar je het over hebt. Het enige wat je doet hier, is iedereen die het niet met jou verknipte wereldbeeld eens is, stigmatiseren en beledigen.
Heel stoer. Ga vooral zo door dan neemt men je hier hoe langer, hoe minder serieus…
@lemans96: precies, het is niet zo dat als we ze met rust laten terrorisme voorbij is, onze levenswijze moet bestreden worden en dat boek is er heel duidelijk over.

ik gooi er nog maar 1 tegen aan:

What the West must ask themselves is which part of the quran that says killing they don’t understand

Walid Shoebat
Autor off: Why I left Jihad
@yerrie: Triest, maar o zo waar…
@lemans96:
Dan is het dus toch de schuld van het westen. Door onze niet te stillen honger naar olie zijn ze nu welvarend genoeg om elkaar met modern wapentuig te lijf te gaan en ons daarmee lastig te vallen.
Stel, wij hadden die olie niet nodig, dan hadden ze elkaar nog steeds achterna gezeten met kamelen en niet eens van het bestaan van dat verderfelijke westen af geweten.
@smartass: “…Stel, wij hadden die olie niet nodig”

Dat is dus een onzinstelling. Zonder olie(een goedkope, makkelijk bereikbare en zeer krachtige energiebron) was de ontwikkeling van de mensheid simpelweg nooit zo ver gekomen als nu.
@lemans96:
zo arm als afrika, je bedoeld zo arm als Afrika na de kolonisatie?
@shiva: Haaahahaa, ja hoor, voor de kolonisatie was Afrika h-a-r-t-s-t-i-k-k-e rijk man ! LOL
Het zijn die verrotte westerlingen weer die alles verpest hebben. Duivels zijn ‘t. En vooral die amerikanen…. o ja en die joden, ook zulk rotvolk.

*sarcasm mode off*
@lemans96:
vertel aub de waarheid nooit
zoals Zuid Afrika, dat toen de Hollanders het ontdekten een leeg land was met nomadenstammen als hottentotten en bosjesmannen
alles wat er leeft is import.
behalve de hoofdrolspelers in die fantastische film ‘ the gods must be crazy ‘
Of Robert Mugabe die een genocide onder de bevolking heeft gehouden.
Of Idi Amin.
Of de Malinezen die openlijk zeggen dat die verduivelde Fransen nu niet meer weg hoeven te gaan, maar het liefste zien dat ze blijven.
Omdat ze dan zelf rustig in vrede verder kunnen gaan met hun leven.
Maar als je dat zegt, ben je niet politiek correct.

En de kans willen ontlopen dat hun nek wordt afgesneden omdat ze in een Mercedes rijden.
@lemans96: Het opdelen van Afrika met de lineaal heeft dat continent weinig goeds gedaan, hoor.
@6cylinder:
Weet je
Het is ALTIJD onze schuld
We zijn altijd de wereld ingetrokken
We hebben altijd dingen uitgevonden
We zijn slachtoffers van een stroming uit de 17e eeuw, de verlichting genaamd, die de hele wereld op zijn kop heeft gezet. Door onze schuld.
“ik denk dus ik besta ”
Ze hadden destijds die Descartes en Spinoza moeten ophangen.
En nooit de eerste stappen naar de secularisering mogen zetten.
Liepen we nu nog in een berenvel rond……………………………
@desjonnies: Weet je? Jij zou het echt perfect doen als populist in de politiek. Als wilders er mee kapt: Step right up sjonnie!
@6cylinder:
Is dit een brevet van onvermogen?
Ik weet nl dat ik totaal ongeschikt ben voor de politiek.
Ik gaf alleen een belangrijk feit over de westerse samenleving en de ontwikkeling daarvan.
zoals de oosterse geweldig was in de 8e eeuw na christus in de bouwkunst en de wiskunde
als bewijs zou ik je aanraden eens het Alhambra te bezoeken.
toen is de macht van de moren afgebrokkeld. (door de opkomst van het christendom in Europa)
zoals de macht van het westen nu aan het afbrokkelen is.
en nu het verre oosten aan de beurt is.
alleen komen de grote denkers en uitvinders nog vaak uit onze contreien.
@6cylinder: You hangt een beetje aan elkaar van voorgeprogrammeerde cliché’s hè ?
Misschien een idee om ‘ns buiten de voorgekouwde baantjes te denken i.p.v. altijd klaar te staan met je stigmatiseringsgeweertje?
@lemans96:
Ga jij nu iemand beschuldigen van een stigmatiseringsgeweertje?
Het moet niet gekker worden, onze huis PVVer die mensen gaat beschuldigen van stigmatiseren.
@smartass: Sorry, ik was even vergeten dat jullie hadden afgesproken dat het werkwoord ‘stigmatiseren’ enkel ende alleen exclusief mag worden gebruikt als we het over de PVV hebben. ;-)
@smartass: Net zoals dat enkel en alleen maar blanken discrimmineren, toch? Ga toch weh man…
-edit: nutteloze bijdrage. Doei.-
@ster74: Gas verdamme. Haha.
@ster74:
Zo, jij bent stoer achter je computertje.
In het dagelijks leven ook zo’n vredelievend genuanceerd persoontje?
Lastig als iemand een bom heeft van 13 kilo
@bempi: komt niet voor. Mag niet van Arbo wetgeving.
Ik ben niet alleen achter mijn computertje stoer hee jullie (smartass en) die boos worden op waarheid!, ik kan niet tegen onrecht dat is alles!!!
@ster74: En het is onze schuld dat Assad een oorlog met zijn eigen bevolking uit vecht?
Ezel van een Assad gaat neer. Hij mag zijn hoofd bepantseren

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).