Autojunk Foto Van De Maand – Juli 2013

Auteur: , 19 Reacties

Wat waren de beste foto's van de maand juli op Autojunk.nl? We hebben ze weer voor je verzameld!

Autojunk Foto Van De Maand - Juli 2013

Halverwege mijn vakantie een mailtje van Thijs: “Zeg, ik was toch gastjurylid? Wordt het niet eens tijd dat ik te horen krijg hoe dit werkt?” Nou ja, hij vroeg het eigenlijk veel vriendelijker maar hier kwam het een beetje op neer. Het probleem is alleen dat ik in mijn vakantie van de wereld verdwijn, dat Autoblogger dat normaal gesproken zou opvangen maar dat ook hij een paar weken uit het serverhok ontsnapt was en dat het dus neer kwam op ons aller Wouter. En die was zo druk met het opvangen van alle afwezige vakantiegangers dat dit artikeltje even bleef liggen.

Maar we zijn inmiddels allemaal terug, we hebben overleg gehad en we hebben een Top 3, dus daar gaan we! En om het een klein beetje goed te maken krijgen jullie een gedeelde derde plek en dus een extra foto om van te genieten. Nou ja, dat is eigenlijk helemaal niet om het goed te maken maar omdat de stemmen toevallig zo uitkwamen. Dus.

Plaats 3: Fiat 600
Fiat 600
Een stemmig zwart-wit plaatje van een oude Fiat 600. Het was de favoriet van Thijs en ook Wouter en ik waren er wel van gecharmeerd, al vonden we het niet direct een winnaar. Wouter: “Wel aardig hoor, maar het perspectief lijkt niet te kloppen.” maar daar wil Thijs niets van weten: “Een foto moet een gevoel geven. Goed of slecht, je moet iets voelen. Deze foto doet dat. Het is geen speciale auto, het is niet eens een mooie auto, maar het klopt in de omgeving. Dankzij de compositie en de manier waarop het licht valt is de auto het centrum van de foto, maar wordt je beloond om langer te kijken. Je droomt er in weg. Combineer dat met het zwart-wit wat in deze foto daadwerkelijk functie heeft en in mijn ogen is deze foto bijna perfect. Alleen jammer van het dak links en de stroomkabels.” Close, but no sigar ablogjunk.

Nog een plaats 3: BMW M5 Drifting
Here come the Men in Black!
Kijk nou, the Men in Black hebben een nieuwe dienstwagen. Autoblogger en Wouter zijn direct fan, Thijs en ik hebben onze bedenkingen of deze in de Top 3 moet komen. Een mooie actieplaat hoor, maar hij mist de wow-factor wat mij betreft. Thijs: “Sportieve foto, maar grauw en de gezichten van de bestuurders zijn veel te duidelijk. Dat is het enige wat de aandacht trekt.” Nadat Autoblogger dreigt mijn vakantie onbetaald permanent te verlengen ga ik overstag: een gedeelde derde plaats voor arnoldh.

Plaats 2: Ferrari Daytona
Ferrari Daytona
Ik begin spontaan te kwijlen. Een fraaie panning en ook nog eens van een heerlijke auto. De bewerking maakt het plaatje lekker retro, dit moet in de Top 3. Thijs vindt hem minder speciaal, Autoblogger mompelt iets over lelijke oude Fiats maar Wouter is het met me eens: topplaat. Thijs merkt terecht op dat hij íets eerder genomen had kunnen worden om nog beter te zijn en de omgeving is niet zo spectaculair als bij de nummer 1 en daarom besluiten we er de nummer 2 van te maken. Goed bezig Replicant!

Plaats 1: Nissan Juke R op Zandvoort
Nissan Juke R
Thijs: “Ik vind foto 1 mooier dan foto 4.” Persoonlijk vind ik de 4e foto meer sfeer hebben en hij is ook moeilijker om te maken. Een goede panning is echt heel lastig om te doen maar deze is spot-on. Interessante compositie ook nog en dan valt me op dat nu Wouter ineens enorm zit te kwijlen. Sinds hij met de vlak na onze test kapot gereden Juke R heeft gestuurd heeft hij een vreemde fetish voor de Juke ontwikkeld, het zij hem vergeven. Meeste stemmen gelden betekent dat foto 4 de eerste plek krijgt. Volgende maand is leonw dus ons gastjurylid en zijn foto zal de komende weken de header van Autojunk sieren.19 reacties

Because Daytona.
Heb wel even een smile op mijn gezicht gehad toen ik in de camera auto zat met een niet misselijke coureur en deze juke-r die alle 4 zn wielen in een drift gooit! was wel spektakel
Haha die gozer in die zwarte m5 ken ik!
@mischa94: is het Jordy Clasie?
@barchetta: nee dat niet:p
@barchetta: You mean everyting to me… Haha
Julien haha mooi dagje was dat Weeze.
En mijn winnaar is (drumrol), het Fiatje.
Mooie nostalgische plaat.
Zie je wel Juliën, je kop staat te duidelijk in beeld en dat verziekt gelijk herl de foto!
Die Juke is toch wel mooi op die foto :)
Die driftende E60 is wel nice! Jammer van die grilletjes in de motorkap; was niet nodig.
“Niet een een mooie auto” Objection!
@6cylinder: Sorry ;) Mooi? Nee. Cool? Ja.
@lemster: Ach smaak eh. Heb jij die plaat gemaakt?
@6cylinder: Nee ik was het jurylid deze maand. De Fiat was mijn favoriete foto van deze maand.
Moet je nog iets speciaals doen voor je foto, of gewoon uploaden?
@jayk: Gewoon uploaden naar Autojunk, Jayk.
Naar mijn mening zou de Fiat hoger in de lijst komen, wat een mooie nostalgische plaat. Ik moet zeggen dat de M5 niet echt veel heeft, het is een goed geschoten foto dat wel. Maar het voelt niet speciaal aan niet iets wat de plaat speciaal maakt tegenover een andere gewone foto.
@Corrado16v: Also, wat een sjonnies in die M5..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).