Gepantserde auto’s zijn booming business

Auteur: , 12 Reacties

De één zijn dood is de andere zijn brood.

Gepantserde auto's zijn booming business

Het is al jaren geen gezellige boel in Mexico en de cijfers worden er niet beter op. Tot en met september vonden er meer dan 20.000 moorden plaats. Een toename van 20 procent in vergelijking met een jaar geleden.

Er is een industrie die profiteert van al die ellende. De industrie van de gepantserde auto’s. Een verslaggeefster van NBC ging op bezoek bij een fabriek in Mexico City. 40 procent van de auto’s die de fabriek produceert zijn ontwikkeld voor militair gebruik. Echter, 60 procent van de kopers zijn consumenten. Vooral ondernemers en andere zakenlui die bang zijn om slachtoffer te worden van de regen aan kogelgeweld.

De industrie groeit ieder jaar met 20 procent in Mexico. Bedrijven bieden een breed scala aan gepantserde auto’s aan. De prijzen variëren tussen de 35.000 en 85.000 dollar. Het bedrag kan ook in termijnen worden betaald. Voor mensen die geen 35k kunnen ophoesten, maar wel bescherming wensen.12 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Leuk land, net zo gezellig als in Brazilië.
Mexico: het land waar je GTA in t echie kunt spelen
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Er wordt best een hoop gefixt en gewoon simpelweg verwijderd zonder opgaaf van reden de laatste tijd bij mijn zeer geliefde en hoog gerespecteerde Autoblog.Zit Kim Jong-un tegenwoordig aan de knoppen bij jullie of is het gewoon een gevalletje van heel lange tenen hebben? Ik vrees het laatste.

Met zeker en welgemeende vriendelijke groet, Noosa.
@noosaheads: Kim Jong-un is niet bereikbaar, maar ik kan wel antwoord geven. Foutjes in de tekst worden door lezers in de comments aangegeven (waarvoor dank!) Vervolgens worden deze foutjes gecorrigeerd. De comments zijn dus niet meer relevant met betrekking tot het topic. Daarom krijgen ze een -edit- (of worden ze verwijderd als er een niet meer relevante discussie dreigt te ontstaan).
Als ik het artikel goed begrijp is juist het voorkomen van de een zijn dood de ander zijn brood. De dood van die een is wéér een ander zijn brood.
@benzinehoofd: aan de dood verdien je weinig, aan angst wel.
@w115: huurmoordenaars zien dat anders.
@w115: begrafenisondernemer, dominee, catering evt. Ga maar door…
Vorig jaar een roadtrip gedaan door het zuiden van Mexico met als huurwagen een knal oranje Mustang. Heb mij geen moment onveilig gevoeld, jammer dat zo’n prachtig land steeds op die manier in de actualiteit moet komen. Jammer dan de war on drugs een oorlog is die nooit gewonnen kan worden.
Ben benieuwd wat ze doen als je de betaaltermijnen niet nakomt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).