Gespot: Aston Martin DB4 ‘David Brown’

Auteur: , 16 Reacties

Met de Speedback, een moderne interpretatie van de DB5, gooide David Brown dit jaar hoge ogen. Maar zijn naam prijkt ook op deze klassieke DB4.

Aston Martin DB5

Bovenstaande DB4 (een Series 5 Vantage als we ons niet vergissen) dateert van 1963, het jaar waarin de DB5 geĆÆntroduceerd werd, en is dus alweer meer dan een halve eeuw oud. De blauwe klassieker met zijn rode interieur heeft duidelijk aan aandacht geen gebrek gehad, hij verkeert in uitstekende staat. Op de badge onder de luchthapper is de naam van David Brown vermeld, [update] dit gebeurde tot ’72 op elke Aston Martin, nadat Brown in ’47 de toko overnam. Een verzameling Aston Martin-plaatjes vind je in dit artikel.

Een DB4 is altijd een genot om te zien, zeker als hij zo goed onderhouden is. Gezien zijn typenummer is de auto overigens niet uitgerust met de 4 liter zes-in-lijn motor die de DB5 datzelfde jaar kreeg, maar met een minder krachtiger 3.670 cc-blok, goed voor 206 pk en 324 Nm.

4bentley spotte de auto in Deventer, we vermoeden dat de A8 die ervoor geparkeerd staat tot het gezelschap behoort. Bekijk de foto’s op Astonjunk!16 reacties

Zijn jullie nu geen dingen door elkaar aan het gooien? David Brown had toch Aston Martin gekocht en is dat merk van die fastback niet gewoon een verwijzing naar hem? Is toch niet de eerste keer dat ik dat logo zie.
Speedback*
@adyton: Tsja, wat zullen we daar eens op zeggen? Gaten in het geheugen. Heb het wat verduidelijkt.
@adyton: Je hebt gelijk. DB staat voor David Brown. Aston martin is in 1947 overgenomen door Sir David Brown en sindsdien zijn bijna alle astons naar hem vernoemd. Zoals alle automekern hun logos veranderen heeft Aston Martin dit ook gedaan en de oude logos hebben nog Bavid Brown erin staan.
@cr37: Ja zo herinner ik me dat toch ook. De man wou duidelijk zijn naam kenbaar maken in de geschiedenis van het merk :)

Hoe dan ook een prachtige wagen.
Wat een schoonheid !
Prachtige wagen, britse schoonheid
Iedere Aston Martin die, toen David Brown in 1947 AM kocht, heeft toch het voorvoegsel DB in zijn naam?
David Brown nam tevens, na de overname van het noodlijdende Aston Martin verder ook nog Lagonda en de Britse coachbuilder Tickford over.
David Brown kwam uit een industrieel geslacht, waarbij vader of opa eerst groot geworden was door het maken van wormwielen en andere aandrijvingen voor industriƫle doeleinden, later kwamen daar tractoren bij.
David Brown tractoren werkte weer samen met Ferguson (ook tractoren) , maar vreemd genoeg heeft Brown nooit iets gedaan met AWD of 4WD op zijn sportwagens, Harry Ferguson heeft er weer voor gezorgd dat die andere Britse super car, de Jensen Interceptor de allereerste was met 4WD, die toen FF werd genoemd, Formula Ferguson.
Van 1950 (samen met de introductie van de D(avid)B(rown)2) tot 1972 stond David Brown vermeld in het logo. Niets bijzonders, in dat opzicht.

Mooie spot.
@rotarypowah: Compleet gemist. Gelukkig hebben we de reaguurders nog.
Allemachtig prachtig!
Gaan ze het hebben in het artikel over meer of minder PK’s.Who cares?Bij zo’n prachtige auto maakt het niet uit of hij 400 of 120PK’s heeft.Er wordt niet mee gedrift,strepen getrokken of wat dan ook.Hier wordt puur van genoten en dan niet eens door de eigenaar achter het stuur alleen.
Die auto komt me bekent voor, bekijk mijn profiel foto eens

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).