Gespot: Aston Martin DB7 Zagato

Auteur: , 21 Reacties

Zagato verraste recent met de Carrera GT Zagato, en het meest verrassende is misschien nog wel dat er weinig typische Zagato trekjes aan zitten. Dit in tegenstelling tot de DB7 Zagato...

…die absoluut opvallend is gemaakt zonder te compromitteren. De enorme grill valt direct in het oog, en deze zijn de meeste mensen wellicht pas mooi gaan vinden door gewenning. De rest van de auto is even bijzonder. De vorm van de achterste zijruiten is een detail waar Zagato vreemd genoeg altijd al veel aandacht aan heeft besteed. Vergelijk dit met de DB4 GT Zagato, de Perana Z-One, de 575 GTZ, de Lancia Hyena en de Continental GT Zagato. De “Double bubble” in het dak is het meest typerend, en komt bij de meeste Zagato ontwerpen terug, tenzij de auto zo hoekig is als de Alfa-Romeo SZ. De DB7 Zagato werd in een gelimiteerde oplage van 99 exemplaren gebouwd op basis van een DB7 Vantage Volante, maar stiekem werden dat er 100, wat ook op ging voor de AR1. In Nederland rijdt ten minste één DB7 Zagato rond, en daarnaast zijn hier, ondanks ons klimaat, drie AR1’s.21 reacties

Cool
Doe mij maar gewoon de standaard db7
Imo niet de mooiste Aston Zagato maar het uitgangspunt vind ik ook geen topper. Het eerste wat mij opviel is dat hij best klein lijkt naast die Continental.
Zoals gewoonlijk weer mooie plaatjes waarvoor dank.
@jrk68: duh, dat is en blijft de DB4…
@Svenska_Aeroplan_AB:
Eens, maar ik bedoelde dat ik dat V8 geval uit de jaren 80 nog lelijker vind en de huidige weer mooier.
Liever de standaard DB7. Vind ik een van de mooiste Aston’s ooit. In Driebergen reed een plaatje.
@E34M5Touring:

Is het ook, deze vind ik anders ook wel een hele geslaagde zagato, in tegenstelling tot die recente ondingen.
@Hupke: Ja, ik vind de kont te simpel. Het front vind ik erg fraai. Wel zeer zeldzaam. De DB7 vind ik beter in balans. Stond laatst naast zo’n originele in Brummen. Schitterend apparaat. Jammer dat ze bijna altijd in die groen metallic kleur zijn. Er zijn best spannendere kleuren die hem prima staan. De volante is erg fraai in donkerblauw met cognac kleurig leer. Zeker als je de kap in de kleur van de bekleding doet.
@E34M5Touring:

Precies de kleur die ik prachtig vind al heb ik het meer op coupe’s cabrio’s die er sportief uitzien werken niet zo op mij.
@Hupke: Ik vind de Volante een van de mooiste cabrio’s. In de States zijn ze redelijk betaalbaar (nog wel, vrees ik). Erg fraai model. Lijkt me een mooie cruiser. En met de beperkte hoofdruimte in de coupe, voor mij geen overbodige luxe :) .
Eentje waar ik nog wel een plekje voor heb in mijn toekomstige droomgarage :D
Clarkson: As a driving machine it’s worth about £4.50. The name adds another 40p. The looks make it worth a million.
De wielen zijn nog het mooist aan dit ding, doe mij maar een originele DB7.
Prachtige auto dit. Fijne V12, schitterend uiterlijk en lekker exclusief.
Echt schitterend!
Heerlijke spot weer! Sowieso is een ‘stock’ DB7 al een prachtverschijning, maar een DB7 Zagato is de overtreffende trap! Maar welke van de 2 ik boven de andere verkies.. weet ik dan weer niet.
Leuk dat je die tegenkomt:) Aston Martins zijn gwn supervet!
Dik ding! Die Zagato ‘bulten’ op het dak zou verplicht moeten zijn op iedere auto!! F*cking vet gewoon
Maakt zagato eigenlijk ooit iets moois?
Zeer mooi! Better than the orginal.
Ik vind hem eigenlijk wel wat op een Jag lijken, hoe heten die ranke Jags ook al weer, xkr oid?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).